





Paul Goerg Champagne Blanc de Blancs Premier Cru a Vertus Brut
1er Cru Champagne med 96 points fra Decanter… Skabt af den tidligere kældermester fra Ruinart Jean-Philippe Moulin. Solgt til en gennemsnitspris på 350-500 kroner i resten af verden, ifølge Wine Searcher og Vivino. Nu kan vi præsentere et særparti til blot 269,95 pr. flaske!
Vi befinder os i 1er Cru landsbyen Vertus i hjertet af Côte de Bar, nær Champagne-epicentret Epernay. I denne landsby høster ikoniske producenter som Bollinger, Moët & Chandon, Piper-Heidsieck, Roederer og Taittinger også druer til deres cuvéer, hvilket siger alt om kvalitetsniveauet fra dette terroir.
Paul Georg blev grundlagt i 1950 af otte kvalitetsbevidste producenter, der tilsammen ejer imponerende 120 hektar ”first class” vinmarker. Fælles for dem alle er, at de er mestre i Chardonnay og det er kun ganske få procentdele, der er tilegnet andre sorter.
I denne 1er Cru får du havbrisefrisk, citrusmineralsk Blanc de Blancs med gule stenfrugter og ristede toastnoter, der kommer fra de 36 måneder som Jean-Philippe lader Champagne hvile på bærmen.
Opskriften bag den sublime velsmag skal desuden findes i, at 60 % af vinen stammer tilbage fra 2013-høsten suppleret med eksklusive 40 % reservevin. Hvad siger du så!
Vi har kun kunnet skaffe ganske få kasser til denne markedsbrydende særpris. Først til mølle!
Nyd Champagnen som aperitif i luksusklasse – samt til lette tapas, fisk og skaldyr, sushi, rogn, lyst kød og cremede oste. Servér ved 8-10°C
Hvordan smager Paul Goerg Champagne Blanc de Blancs Premier Cru a Vertus Brut?
Paul Goergs Blanc de Blancs Champagne står smukt lys og citrusfrisk i glasset med små fine bobler… Næsen er frisk, finesserig og samtidig forbløffende kompleks med skønne Chardonnay-noter af hvide blomster, hvid fersken, mandarin, kvædemarmelade, saltet grapefrugt og våde kalksten, der møder dybe luksusstrejf af ristet toast, brioche og cheesecake. På tungen breder sig en fornem cremet mousse, der i bedste Blanc de Blancs stil afgiver tonsvis af citrus, fersken og pære som i eftersmagen yderligere løftes af lidt honning og ristede hasselnødder fra den høje andel Reserve-vin. Hypotiserende lækker, ifølge Decanter. Vi kan ikke være mere enige. Drik nu, eller gem yderligere 10 år.
Smagenoter
Citron
Hvide blomster
Pære
Ristet brød
Våde sten
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Paul Goerg Champagne Blanc de Blancs Premier Cru a Vertus Brut passer godt til...
Hvordan er Paul Goerg Champagne Blanc de Blancs Premier Cru a Vertus Brut fremstillet?
Champagnen er fremstillet som en klassisk Blanc de Blancs på 100 % Chardonnay, der høstes fra den 1er Cru-klassificerede landby Vertus, der ligger i den sydligste del af Côte de Blancs. 60 % af vinen stammer fra 2013-høsten mens hele 40 % er Reserve-vin fra ældre årgange. I kælderen modner basisvinen først på temperaturreguleret ståltank, hvorefter den andengærer på flasken. Her hviler den i minimum 36 mdr. på de fine gærrester, hvorved champagnens fylde, koncentration og kompleksitet løftes op på absolut topniveau. Afrundet med dosage på 8 g/l. Herefter kældermodnes Champagnen yderligere 4-6 måneder inden frigivelse.
Druer
ChardonnayVindata
Druer
Producent
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener



















