



Passi di Orma Bolgheri 2019
Fra sit frimærkestore terroir, lige mellem giganterne Ornellaia og Sassicaia, frembringer Passi di Orma Bolgheris vildeste value.
I glasset præsenterer bordeaux-blendet fra Bolgheri sig så slubrende saftigt, floralt forførende og dog seriøst koncenteret, at det halve kunne være mere nok til prisen!
2019 stempler særligt stærkt ind som årtiets måske største årgang i det supertoscanske mekka...
Nyd den til steaks, kraftige pastaretter, lam med krydderurter, fuglevildt, svampe og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Passi di Orma Bolgheri 2019?
Nyskænket skvulper Passi di Orma 2019 veloplagt i glasset med mørk kirsebærrød farve og unge violette nuancer... Næsen flirter nærmest skamløst med afsindigt tiltrækkende duft af røde blomster, mynte, anis, timian, friske hindbær, blå blommer, kirsebær og Cabernet-klassiske solbær, mens luksuriøse strejf af kaffe, cedertræ og chokolade listigt bringer fadet frem i spotlightet... I munden kølig silkeblød med uhørt høj elegancefaktor. Frugten har både fylde, power og sitrende mineralsk friskhed, mens fadet og de fine tanniner fløjen ekstra dimensioner til den vidunderligt harmoniske finish. Bedste Passi di Orma ever? Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Passi di Orma Bolgheri 2019 passer godt til...
Om Tenuta Orma
Tenuta Sette Pontis marker skråner ned mod floden Arno og dens 7 broer, der har inspireret til vingårdens navn.
Vi er i det østlige Chianti, i bakkerne umiddelbart nordvest for Arezzo. Her har man dyrket druer og lavet vin i århundreder, men først med internationale armbevægelser fra 1996. Det var nemlig året, hvor den dynamiske modekonge Antonio Moretti Cusero overtog Tenuta Sette Ponti fra sin far. I 1998 lancerede Antonio den Sangiovese-baserede ”Tignanello-dræber” Crognolo, og året efter kultvinen Oreno. Sidstnævnte er en intens, fadlagret ”supertoscaner” på bordeauxsorterne Merlot, Cabernet Sauvignon og Petit Verdot.
Markarbejdet superviseres af berømte Daniel Schuster (ex-konsulent for bl.a. Ornellaia), mens Giuseppe ”Beppe” Caviola (”The Flying Winemaker”) yder nok så prominent konsulenthjælp i vineriet. I 2005 lancerede Antonio så sit Bolgheri-flagskib Orma. En silkeblød elegantier af en supertoscaner, lavet på Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc fra 5,5 hektar i ”smørhullet” mellem Ornellaia og Sassicaia! Anmeldelserne siger alt om kvaliteten – dette er verdensklassevin til knivskarpe priser…
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold