
Passi di Orma 2017 Bolgheri
Tenuta Sette Pontis kultvin Orma har fået sig en makker! Passi di Orma stammer fra samme vinmarker i Bolgheri, i smørhullet mellem giganterne Sassiscaia og Ornellaia!
Præcis som Orma et bordeauxblend, men her i en ekstra frugtig og tidligere drikkemoden stil!
Anbefales til lam, rødt oksekød, grillet kød, vildtkød, and og kraftige pastaretter. Nydes ved 16-18°C
Hvordan smager Passi di Orma 2017 Bolgheri?
Intens rubinrød med violette nuancer. Næsen frister med masser af modne røde bær, blåbær og brombær, samt dybe, luksuriøse strejf af lakrids og mokka. I munden lækker smooth med fornem fylde og renhed i frugten. Livlig syre og elegante, finkornede tanniner. Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Passi di Orma 2017 Bolgheri passer godt til...
Om Tenuta Orma
Tenuta Sette Pontis marker skråner ned mod floden Arno og dens 7 broer, der har inspireret til vingårdens navn.
Vi er i det østlige Chianti, i bakkerne umiddelbart nordvest for Arezzo. Her har man dyrket druer og lavet vin i århundreder, men først med internationale armbevægelser fra 1996. Det var nemlig året, hvor den dynamiske modekonge Antonio Moretti Cusero overtog Tenuta Sette Ponti fra sin far. I 1998 lancerede Antonio den Sangiovese-baserede ”Tignanello-dræber” Crognolo, og året efter kultvinen Oreno. Sidstnævnte er en intens, fadlagret ”supertoscaner” på bordeauxsorterne Merlot, Cabernet Sauvignon og Petit Verdot.
Markarbejdet superviseres af berømte Daniel Schuster (ex-konsulent for bl.a. Ornellaia), mens Giuseppe ”Beppe” Caviola (”The Flying Winemaker”) yder nok så prominent konsulenthjælp i vineriet. I 2005 lancerede Antonio så sit Bolgheri-flagskib Orma. En silkeblød elegantier af en supertoscaner, lavet på Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc fra 5,5 hektar i ”smørhullet” mellem Ornellaia og Sassicaia! Anmeldelserne siger alt om kvaliteten – dette er verdensklassevin til knivskarpe priser…
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage