



Oreno 20 Anni 2019 Tenuta Sette Ponti
Italiens 5. bedste vin og den allerbedste supertoscaner på Sucklings Top 100 – hele 61 pladser foran konkurrenten Ornellaia!
Med overnaturlige ratings op til 110 point, og en lækker 20 års jubilæumsflaske, fejrer Oreno 2019 fødselsdag med de helt store, supertoscanske armbevægelser. Et unikt samlerobjekt - der vil vokse sig endnu større i kælderen over de næste 20 år...
Vi har kaldt Oreno for Italiens mest oversete topvin... men årgang 2019 er det absolutte gennembrud for Italiens nok bedste bordeauxblend. Oreno rykker!
Nyd den til saftige steaks, lammekød, kraftige pastaretter, svampe, simremad og modne oste. Server ved 16-18°C
Hvordan smager Oreno 20 Anni 2019 Tenuta Sette Ponti?
Direkte fra flaske præsenterer Oreno 2019 sig fed og dyster kirsebærrød... Fra glasset strømmer en ren parade af intense duftnoter... violer, mørke solbær, blommer og kulsorte kirsebær mænger sig med luksuriøse stejf af mynte, sød balsamico, cedertræ og aromatiske kaffebønner. En næse det er umuligt at få nok af! På tungen fed og frugtfuld med rank elegance og stenet mineralitet som en Pauillac 1. Cru Classé! Stor koncentration i eftersmagen der klinger kompleks af med madvenlige tanniner og lag-på-lag af luksuriøse nuancer. En overdådig, næsten overnaturlig Oreno! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Oreno 20 Anni 2019 Tenuta Sette Ponti passer godt til...
Om Tenuta Sette Ponti

Tenuta Sette Pontis marker skråner ned mod floden Arno og dens 7 broer, der har inspireret til vingårdens navn.
Vi er i det østlige Chianti, i bakkerne umiddelbart nordvest for Arezzo. Her har man dyrket druer og lavet vin i århundreder, men først med internationale armbevægelser fra 1996. Det var nemlig året, hvor den dynamiske modekonge Antonio Moretti Cusero overtog Tenuta Sette Ponti fra sin far. I 1998 lancerede Antonio den Sangiovese-baserede ”Tignanello-dræber” Crognolo, og året efter kultvinen Oreno. Sidstnævnte er en intens, fadlagret ”supertoscaner” på bordeauxsorterne Merlot, Cabernet Sauvignon og Petit Verdot.
Markarbejdet superviseres af berømte Daniel Schuster (ex-konsulent for bl.a. Ornellaia), mens Giuseppe ”Beppe” Caviola (”The Flying Winemaker”) yder nok så prominent konsulenthjælp i vineriet. I 2005 lancerede Antonio så sit Bolgheri-flagskib Orma. En silkeblød elegantier af en supertoscaner, lavet på Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc fra 5,5 hektar i ”smørhullet” mellem Ornellaia og Sassicaia! Anmeldelserne siger alt om kvaliteten – dette er verdensklassevin til knivskarpe priser…
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold