PRISEN UDLØBER OM: 0 dage 19 timer 23 min 15 sek

  Tilbage

Italien

Økologisk

Orciaverde Montecucco Sangiovese Riserva DOCG 2018

PRISEN UDLØBER OM: 0 dage 19 timer 23 min 15 sek
1 fl. pr. stk.
239,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
129,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

95 Point

Houlberg

93 Point

Mad og Monopolet

92 Point

Flaskehalsen

Bestil inden

12 timer 53 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Italien

Økologisk

Orciaverde Montecucco Sangiovese Riserva DOCG 2018

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"95 point. Smagsmæssigt er du i drømmeland ... Igen må jeg falde jeg hovedkulds med et brag for vinen ... niveauer over fine, intetsigende og tandløse Brunello'er. 95 point ... Prisen er 129,95 kr. ved køb af 6 flasker. Igen må jeg sige, at den pris kun opfordrer til at fylde kælderen ... vildt godt køb." - Houlberg

"93 point. Grundet det faktum at den ikke er en Brunello, så er vinen faktisk billigere, end den burde være, så det er med at slå til." - Mad & Monopolet

"92 point. Lidt af de samme vibes som i en Brunello, og til en tilbudspris, der er relativt skør (på den gode måde)" - Flaskehalsen

Italiens største Riserva-køb til prisen er tilbage!

Simone Governes absolutte flagskib fra den lille familiegård, Orciaverde, er en tæskelækker, økologisk Sangiovese, der i forrige årgang scorede helt op til 97 points hos Houlberg. Vi er for længst forbi prædikatet ”mini-brunello”, fordi terroiret, druematerialet og fadmodningen simpelthen er så fremragende.

Simone og resten af familien høster Sangiovese-druerne blot få minutter fra de verdensberømte Brunello-huse, Castello di Banfi og Col D’Orcia, der høster 97-99/100 point hos James Suckling og Robert Parker. Terroiret er med andre ord i topklasse, men fordi Orcia-floden trækker Brunello-grænsen, så må der ikke stå Brunello på etiketten.

Med godt 5 års kombineret modning på franske egetræsfade og flaske er vinen perfekt drikkeklar. Det her er smagen af Brunello til den halve pris. Et af vores bedste Italienske rødvinstilbud og af samme grund stort set altid udsolgt. Køb nu mens du har chancen!

Smagenote

Orciaverdes topvin imponerer allerede ved ophældningen med en perfekt, intens kirsebærrød farve. I næsen kunne man snildt tro, at der var Brunello i glasset takket være en store kompleksitet og kompakte Sangiovese-duft. Det nærmest springer ud af glasset med tørret viol, roser, friske kirsebær og fuldmodne blommer, som bakkes op af middelhavsurter, krydret tobak, lakrids og ristede kaffebønner. I munden smooth og frugtfyldig med maksimal Sangiovese-elegance. Eftersmagen er eksotisk fadkrydret med power og kompleksitet som stor Brunello. Silkefinne tanniner. Toscansk topklasse i årgang 2018! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.

Anmeldelser af Orciaverde Montecucco Sangiovese Riserva DOCG 2018

95/100 Houlberg
"
Nu er farven i glasset næsten også helt Brunello farvet ... medium i styrke og med en brun/orange kant. Igen minder duften om forrige lillesøster, men det er blot med flere fadnoter og som 2017'eren nu også med noget, der minder om et gammelt klædeskab af teak- eller mahognitræ, finsk lakrids, vanilje, kaffe og kakao. Derudover er der nogle klassiske noter med speciel og pikant tobak, rå champignon, skovbund samt frugt, der måske i første omgang virker mørk, men alligevel mest er ovre i ribs, hindbær og tranebær. Smagsmæssigt er du i drømmeland ... lige en tak mere rund end lillesøsteren. Det er så smooth, cremet og vedkommende ... er så balanceret og smager sgu rasende godt. Den har både en fin, sart, præcis og luftig nerve, lidt mere fad end lillesøsteren og lys, moden frugt af hindbær, ribs, rabarber, bitre tranebær og så alligevel en smule sødme. Med luft i munden mærkes også lidt virile tanniner, som dog virker end smule mere tøjlet end i 2017'eren. Igen må jeg falde jeg hovedkulds med et brag for vinen ... niveauer over fine, intetsigende og tandløse Brunello'er. 95 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 229,95 kr., mens prisen er 129,95 kr. ved køb af 6 flasker. Igen må jeg sige, at den pris kun opfordrer til at fylde kælderen ... vild godt køb."

93/100 Mad & Monopolet
"
Hvem elsker ikke et godt glas Sangiovese? Jeg gør og navnlig, når det er lavet med fokus på kvalitet og omhu, som denne Orciaverde Montecucco er. Grundet det faktum at den ikke er en Brunello, så er vinen faktisk billigere, end den burde være, så det er med at slå til. I næsen har den duft af kirsebær, brombær, vanilje, lakrids og eg. I munden er den fyldt med frugt, lette krydderier, blide tanniner og er utrolig nem at drikke.  Point: 93/100 |  229,95 - Bedste pris v/ 6 fl. 129,95"

92/100 Flaskehalsen 
"Det ligger næsten i kortene, at der skal være kant på denne Sangiovese Riserva. Økologisk vin fra en relativt lille producent i Toscana, og selvom den slags ikke er en kvalitetsgaranti, så betyder det ofte, at druerne har fået lidt ekstra opmærksomhed. Det fornemmer man også her. Dejlig Sangiovese med frugt og kant – lidt af de samme vibes som i en Brunello, og til en tilbudspris, der er relativt skør (på den gode måde). Normalpris kr. 229,95 – Set til kr. 129,95"

......

Tidligere årgange:

94-97/100 Houlberg (årg. 2017)
"6 Thumbs Up. Hvis jeg før syntes, at Montecucco Sangiovese nærmest smagte som en mini Brunello, så bliver forvirringen ikke større, sammenligningen ikke mindre med denne Riserva udgave. I glasset er det en lys vin og den har lidt småbrunorange kanter, mens duften minder meget om lillesøsteren, blot med flere fadnoter, bl.a. et æterisk og ret gammelt klædeskab af teak- eller mahognitræ, finsk lakrids, vanilje, kaffe og kakao. Det kommer altså bare lige oveni en frejdig og frisk frugt med ribs, hindbær og tranebær, violer, lidt lavendel, skovbund, nogle rå champignon samt en del sten. I munden er det så tørt ... og man mærker allerede fra start, at man rundet tingene lidt af med tungere fadkontakt. Det klæder den sgu, men der er fortsat en yngre, tæt, lys og let moden frugt af hindbær, ribs, rabarber og bitre tranebær. Tanniner er fortsat total mærkbare, men det virker som ung, at de skarpeste hjørner er slebet en smule af,  selvom tanninerne fortsat udtørrer munden og skriger på mad. Det er svært ikke at blive forelsket i denne vin, som jeg gladelig drikker i stedet for andre ligegyldige Brunello'er. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 199,95 kr., mens prisen er 139,95 kr. ved køb af 6 flasker. Prisen er skør .. og så siger jeg endda ikke, at den pt fås på bud til 109,95 kr. ved 6 flasker." 

94/100 Rasmus Christensen, WineWherever (årg. 2017)
"Kompleks og parfumeret duft med kompakte noter af trøfler, skovbund, tørrede dadler, svesker og figner. I munden har den godt med frugtfylde, tilsvarende mængde syre og kraftige og modne tanniner. Smag af stegt oksekød, sort te, bitter mørk chokolade, espresso og en lang eftersmag. Balancen mellem de forskellige elementer er i fuld harmoni, og så er den allerede moden og drikkeklar på nuværende tidspunkt. Man kan ikke diskutere denne vin, uden også at tage prisen i betragtning. Man får næsten urimeligt meget vin til prisen her" (vurderet ved en tilbudspris på kr. 139,95)

92/100 Mad & Monopolet (årg. 2017)
"Økologisk Sangiovese til ca. 100 kr. flasken ved. køb af 6 stk? Jeg tænker “ja tak” - det er nemlig sådan, at denne producent Orciaverde Montecucco reelt kunne være en Brunello, da alt følges til punkt og prikke, men det er den ikke, hvilket betyder, at prisen holdes godt i bund. I næsen har den kirsebær, blomme, rosiner, eg, cedertræ og lakrids. I munden har den masser af fylde, krop og power - den har nemlig fået 18 måneder på fad, som har modnet den rigtig flot - derudover så er det en 2017, så den er drikkeklar og lige til at hælde ned. " (vurderet ved en tilbudspris på kr. 139,95)

Nyd den til gode steaks, lam med middelhavskrydderier, kraftige pastaretter, svampe og modne oste. Server ved 16-18°C.

Vinen er fremstillet på 100% Sangiovese fra DOCG-klassificerede topmarker i Montecucco. Druerne håndhøstes fra skråninger ned mod floden Orcia, som trækker grænsen til ”Brunelloland” på modsatte bred. Mosten gærer med temperaturstyring for at holden frugten frisk, mens lang skindkontakt giver rødvinen ekstra karakter og smagsdybde. Vinen får seriøs Riserva-struktur og krydret kompleksitet fra 18 mdrs. modning på franske egetræsfade, inden den afrundes med et halvt års hvile på flaske før frigivelse. 

Om Orciaverde

”Et af Toscanas mest spændende områder” – René Langdahl om Montecucco DOCG

Hvor langt kan du kaste med en sten? Hvis du har en rigtig god kastearm, kan du fra Orciaverde-vingården kaste en sten over til nogle af Brunello-områdets største og mest anerkendte producenter - Banfi og Biondi Santi. Det er altså Brunello med 97-99 point hos James Suckling og Robert Parker.

Men Orciaverde er ikke en Brunello. Selvom den høstes i stort set samme område, er lavet på nøjagtig samme vindrue, lagret på egetræsfade og vinificeret efter alle kunstens regler.

Alt dette gør Orciaverde til Toscanas mest oversete perle. Punktum. Et charmerende lille landsted med logi og egen økologisk farm, som drives af den ydmyge, men kvalitetsfanatiske Simone Governe.

Produkterne er helt outstanding. De fleste af markerne helliges produktion af durummel og olivenolie, men 4 hektar er beplantet med vinstokke, og herfra frembringer Simone sine tre fantastiske Montecucco-rødvine:

Orciaverde Rosso er en let fadkrydret supertoscaner, der kombinerer 80% Sangiovese med 20% Merlot. Dertil kommer to rene DOCG Sangiovese-vine, hvor den ene er vidunderligt frugtdomineret, mens den fadkrydrede Riserva-flagskib flere gange har sat kostbare Brunello-vine til vægs i blindsmagning!

Passer godt til

Okse

Gris

Kalv

Vildt

Lam

Ost

Pizza

Pasta

Svampe

Årgang 2018
Servering 16-18°C
Gemme potentiale +10 år fra høståret
Alkohol 14 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
PRISEN UDLØBER OM: 0 dage 19 timer 23 min 15 sek
1 fl. pr. stk.
239,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
129,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

95 Point

Houlberg

93 Point

Mad og Monopolet

92 Point

Flaskehalsen

Bestil inden

12 timer 53 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter