
No 2 Alta Gaïa Bordeaux Supérieur 2014
”Excellent Bordeaux" ”Magnifique”
Silkeblød, blommesaftig og lakridslækker... I glasset venter hverken St-Émilion Grand Cru Classé eller en trøffelkompleks Pomerol. Det smager bare sådan!
Har du smagt Pétrus? Nu har du chancen... I årtier gik Alta Gaïa helt naturligt under navnet Pétrus Gaïa, da vinslottet har altid har ligget på adressen "Pétrus".
Men så lagde den anden Pétrus, Pomerol-slottet bag Bordeaux' dyreste rødvin, sag an. Man ikke ønskede bestemt ikke at dele sit brand med den opstigende stjerne.
Retsagen fik først ende, da ejeren af Pétrus Gaïa gik bort. I dag er slottet overtaget af den oprindelige winemaker, der nu lancerer de fremragende rødvine under navnet Alta Gaïa.
Nyd den gerne til saftige steaks, lam med urter, fuglevildt og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager No 2 Alta Gaïa Bordeaux Supérieur 2014?
Allerede ved ophældningen stjæler No 2 Alta Gaïa opmærksomheden... mørk kirsebærrød med en næsten sort kerne! Næsen løfter sløret for en bred vifte af komplekse duftnuancer. Violer, kirsebær, sorte blommer og mynte giver plads til strejf af lakrids, skovbund, trøfler, vanilje og ristede kaffebønner fra tiden på fad og flaske…. I munden bamselineblød og nærmest Pomerol-flirtede med spandevis af saftige blommer, vaniljekrydrede brombær, lakrids og solbær. Bøfvenlige tanniner strammer perfekt til i den mineralske og pikant urtede finale. Et højrebreds-killer af format! Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
No 2 Alta Gaïa Bordeaux Supérieur 2014 passer godt til...
Hvordan er No 2 Alta Gaïa Bordeaux Supérieur 2014 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 85% Merlot og 15% Cabernet Sauvignon, som Christine Mallemanche selekterer fra en perfekt sydvendt vinmark på lidt over 30 hektar, som vi finder ca. 10 km sydøst for St-Émilion og Pomerol. Med kvalitetsfremmende praksisser som streng beskæring og grøn høst er høstudbyttet helt nede på 45/hl. pr. hektar, hvilket er helt uhørt for prisklassen!
I vineriet sorteres druerne på ny, så kun absolut topfrugt finder vej til No 2 Alta Gaïa. Vinen gærer med frugtbevarende styring af temperaturen ved 26-27°C, inden 6 måneders afsluttede modning på 2-3 år gamle franske barriquefade..
Om Chateau Alta Gaiä
Slottet har rødder helt tilbage til 1950, men siden 2003 er det Christine og Didier Mallemanche fra Vignobles Mallemanche som har drevet produktionen. Oprindeligt hed vingården med fuld ret Pétrus Gaïa, da slottet rent faktisk ligger på adressen "Pétrus".
Den anden Pétrus, Pomerol-slottet bag Bordeaux' dyreste rødvin, lagde dog sag an, da man ikke var til sinds at dele navn med en opstigende stjerne. Retsagen stod på i årevis, faktisk helt indtil at ejeren af Pétrus Gaïa gik bort. I 2015 blev Vignobles Mallemanche tvunget til at omdøbe slottets fremragende vine til Alta Gaïa.
De 33 hektar dyrkes med bæredygtig HVE-certificering – på rødvinssiden med fokus på Merlot, som med inspiration fra Saint-Émilion suppleres af Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon.
Ligesom på det store Grand Cru Classé-slotte fremmer familien Mallemanche frugtkvaliteten yderligere med praksisser som grøn høst og streng beskæring samt selektering i vineriet ved et vibrerende sorteringsbord ved ankomst til vineriet.
Heller ikke fadkælderen med helt nye og 1-2 år gamle barriquefade vil stå tilbage for de store, klassificerede bordeauxslotte. Jovist, der laves kun seriøs vin på Château Alta Gaïa – selvom priserne heldigvis fortæller en helt anden historie!
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
















