
Naudin Varrault Bourgogne Chardonnay 2022
Årets hvide bourgognenyhed… Frisk og cremet bourgogne i topklasse fra en af Frankrigs førende winemakere!
Naudin Varrault er skabt under ledelse af berømte Nadine Gublin, der også står i kælderen hos Domaine Jacques Prieur i Meursault, hvor hun fremstiller nogle af Bourgognes største vine til mangedobbelt pris.
Denne lækre og gastronomisk alsidig hvidvin er skabt på perfekt modne, håndhøstede Chardonnay-druer fra udvalgte terroirs nær Rully og berømte Pouilly-Fuissé i det sydlige Bourgogne.
Server den som aperitif eller til fisk og skaldyr, sushi, lette røgvarer, tapas, fjerkræ og lyst kød samt salater og milde oste… Vinen klarer det hele!
Nyd den alsidige hvide bourgogne som appetizer eller til fisk og skaldyr, sushi, lette røgvarer, tapas, fjerkræ og lyst kød samt salater og milde oste. Servér ved 10-12°C
Hvordan smager Naudin Varrault Bourgogne Chardonnay 2022?
Ved ophældningen elegant citrusgul med friske gyldengrønne nuancer… Næsen er vibrerende frisk med duft af jasmin, saltet citrus, grønne æbler, pære, citron, honningmelon, ananas og fersken, som gør plads til fine strejf af våde sten, friske mandler og ristet brød…. Hvidvinen lægger sig elegant cremet på tungen, hvor den friske og delikate Chardonnay for alvor træder i karakter. Imponerende renhed og detaljerigdom… Jep, der er rigtig hvid bourgogne i glasset! Drik nu, eller gem 4-7 år fra høståret.
Naudin Varrault Bourgogne Chardonnay 2022 passer godt til...
Hvordan er Naudin Varrault Bourgogne Chardonnay 2022 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Chardonnay, som håndplukkes fra sydburgundiske terroirs med ler- og kalksten i Côte Chalonnaise og Mâconnais. Umiddelbart efter høst presses hele drueklaser nænsomt i “pneumatisk” blærepresse, der frigør den mest delikate druemost. Straks efter køles Chardonnay-saften ned til 12°C for at bundfælde urenheder over de næste 24 timer. Nu omstikkes vinen til gæringen samt 10 måneder lang modning med frugtbevarende temperaturstring på ståltank.
Druer
ChardonnayVindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener





















