





Mustiguillo Syrah Pela Roques 2020 ØKO
93 points igen fra Robert Parker til den nye økologiske Pela Roques 2020!
Du finder ikke et bedre Syrah-køb i Spanien end dette peberkrydrede og terroirprægede mesterværk fra Mustiguillo.
Det her er Syrah for dig, der er til de elegante udgaver fra Nordrhônes øverste elite som Hermitage, Cornas og Côte Rotie. Vinen stammer fra en enkeltmark ved navn ”Finca Conejeros” – et unikt og meget næringsfattigt mikroterroir 850 meter over havet i højlandet bag Valencia.
Herfra fremelsker winemaker og ejer, Antonio Sarrión, en helt unik og elegant koldklima-stil i sin Syrah, som han lader gære med 50 % hele klasser i 5.000 liters egetræsfade. Herefter fadmodner vinen yderligere i store franske egetræsfade i 10 måneder. Resultatet er en supersaftig Syrah i en mineralsk superliga, der samtidigt har flotte bøfvenlige tanniner.
Robert Parker har aldrig givet en spansk Syrah højere end 95 points, så med 93 points og et yderst venligt prisskilt her hos Supervin tøver vi ikke et sekund med at kalde ”Pela Roques” for Spaniens vildeste Syrah-køb. Ren rå klippesaft!
Nyd den til saftige peberbøffer, lam, vildt, gris, kraftige tapas, simremad og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Mustiguillo Syrah Pela Roques 2020 ØKO?
”Pela Roque” præsenterer sig med en smuk dyb blommerød farve, der har små violette antydninger langs glassets kant. Allerede i næsen fængslende med intens duft af knuste sorte peberkorn, røg, flint og våd kalksten, der følges af brombær, timian, violer, lakrids, sorte oliven, kærnemælk og lidt ny læder… På tungen smooth og elegant peberkrydret med spandevis af slubrende saftig brombærfrugt. Lækker lakridset og urtekrydret i finalen der strammer madvenligt til med silkekølige tanniner. Flot, flot Syrah! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Smagenoter
Brombær
Flintesten
Læder
Sort peber
Sorte kirsebær
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Mustiguillo Syrah Pela Roques 2020 ØKO passer godt til...
Om Bodegas Mustiguillo

Hvis Noma lavede vin i Spanien…
René Redzepi fra Noma var pioner for michelinmad på glemte nordiske råvarer, og helt i samme ånd har Antonio Sarrión fra Bodega Mustiguillo gjort den skammeligt oversete østspanske Bobal-drue til en funklende verdensstjerne!
I 1990’erne vendte Antonio ”Toni” Sarrión ryggen til en karriere som forretningsmand for at hellige sig sin helt store passion: vin!
Hjemme på Valencia-egnen kastede Toni sig hovedkulds over studier i ønologi og vindyrkning, og snart efter huserede han i vinkældrene hos tophuse i Californien, Chile og Argentina (heriblandt verdensberømte Achaval Ferrer og 100 point-ikonet Zuccardi).
Toni var klar. Og tog særligt én observation med sig hjem til Østspanien: at mange af verdens største vine var lavet på lokale druesorter! Hans eget valg faldt på to regionale specialiteter, hvidvinsdruen Merseguera og rødvinsdruen Bobal.
Ingen af druene blev dengang regnet for noget, da de lokale Valencia-producenter med hjælp fra kunstvanding og hed dalvarme prioriterede størst mulige høstudbytter med henblik på produktion af billige og jævne konsumvine.Toni, derimod, dyrker druerne på fem unikke monopolmarker i 800 til 900 meters højde nær det øde landsted El Terrerazo, som hans familie overtog tilbage i 1972.
Økologisk dyrkede marker? Kuperede, kalkholdige skråninger i 800-900 meters højde? Ingen kunstvanding og derfor mystisk lave høstudbytter? Spontangæring? Osv. osv… Ingen af de lokale forstod dengang et hak af, hvad Toni havde gang i, så ”Rasmus Modsat" oppe i højderne måtte begynde helt fra bunden med at fremstille simpel spansk bordvin (Vino de Mesa).
Ikke uden uro i maven lancerede Toni i 2003 endelig sin første flaske Bobal Quincha Corral… men da indflydelsesrige Robert Parker kvitterede med 95 point, var alt som med et trylleslag forandret. Snart blev der skålet i Bobal og Merseguera på verdens bedste restaurant, El Bulli, og sidenhen på Celler de Can Roca, The Dorcester, Fat Duck og mange andre michelinrestauranter!
I 2010 var selv de lokale skeptikere overbevist, og Bodegas Mustiguillo fik tildelt sin helt egen appellation, Vino de Pago El Terrerazo. ”Food & Wine” har hyldet Mustiguillo som et af 20 bedste nye vinhuse, mens Antonio Sarrión af tyske ”Der Feinschmecker” er nomineret til titlen "Newcomer of the year". I 2012 var Mustiguillo at finde på Wine & Spirits Top 100 over “Wineries of the Year”.
I dag laver Bodegas Mustiguillo fortsat kun vine fra egne, økologisk certificerede marker, fremfor alt de to top-terroris Finca Terrerazo og Finca Calvestra. Sideløbende med prestigevinene fra Bodegas Mustiguillo, fremstiller Toni den populære, value-orienterede Atance-serie fra sit andet (og ligeledes økologisk certificerede) vinhus, Risky Grapes.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener