
Molino di Sant'Antimo Perpaolo 2018
Bolgheri møder Brunello…!
Perpaolo stammer fra marker i Montalcino – klos op ad flere Brunello-marker - men er ikke en Brunello, da druesorten er 100 % Cabernet Sauvignon.
Det er langt fra første gang, at Cabernet Sauvignon ses i vinene fra Toscana. Bordeaux-druen anvendes også i verdensberømte supertoscanere som Tignanello, Sassicaia og Orma… Her er potent og cool Cabernet i bedste Bolgheri-stil.
Alle fans af Cabernet fra den nye og gamle verden kan roligt føje denne saftige og smagfulde vin til samlingen. Perfekt til at ældes i kælderen eller bare nyde nu…
Server med okse- eller kalvekød. Gerne gode røde bøffer, eller langtidsstegt mørbrad. Nyd vinen ved 16-18°C.
Hvordan smager Molino di Sant'Antimo Perpaolo 2018?
Flot dybrød farve i glasset. Klassisk solbærfrugt træder øjeblikkeligt frem godt efterfulgt af blåbær og brombær i den velklingende bærsymfoni. Violer, orangeskal og lidt lakrids titter frem underneden frugten, der udfolder sig lag for lag. Mokka, vanilje og andre fadkrydderier runder oplevelsen af, der slutter med velafstemte tanninner og et listigt syrebid. En grafitagtig mineralitet kildrer tungen. Yderst vellavet ’’fuldblods’’ Cabernet! Drik nu eller gem 8-10 år fra høståret.
Molino di Sant'Antimo Perpaolo 2018 passer godt til...
Om Molino di Sant'Antimo

Er du ikke lige i humør til at betale 1.500 kr. for Brunello fra 100-point-huset Poggio di Sotto?
Så prøv naboen Molino di Sant’Antimo! Vi taler samme eksklusive Brunello-subzone, Castelnuovo dell’Abate, og samme stil med traditionel lagring på store slavonske egefade.
Molino di Sant’Antimo laver seriøs Brunello. For 40 år siden er Carlo Vittori en efterspurgt vinmager, der skaber topvine for flere af de store Brunello-huse. I starten af 1980’erne begynder han at opkøbe vinmarker for at realisere sin store drøm: at lave egen vin.
Valget falder på højtliggende, syd- og sydvestvendte parceller i det sydlige Montalcino, midt mellem klosteret Abbazia di Sant’Antimo og floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, opkaldt efter en lokal vandmølle fra 1200-tallet, regnes i dag blandt pionererne for Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate.
De sydvendte skråninger giver Sangiovese med power og koncentration, mens brugen af store traditionelle fade fremmer et autentisk udtryk af druesort og terroir. Siden 2012 er husets vine lavet af Carlos datter, Valeria Vittori, der er uddannet ønolog fra universitetet i Firenze:
"Jeg tager mig af den tekniske side, min søster Giulia tager sig af den kommercielle side, far tager sig af vinmarkerne, og mor Susanna tager sig af regnskab og reception" – Valeria Vittori
Trods imponerende ratings - op til 97 point – har familien bibeholdt et meget sympatisk prisniveau for såvel Brunello-vinene som for husets populære supertoscanere, Asso, Ommio og Perpaolo. Seneste skud på stammen er den Chablis-cremede og ekstremt flotte Chardonnay ”Il Bianco”.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold