
Molino Di Sant'antimo Gina IGT Rose 2020
Første årgang nogensinde!
97 points Brunello-huset, Molino di Sant’Antimo, har længe gået og puslet med idéen om at lave en rosé og i 2020-årgangen var drue-kvaliteten så stor, at det bare MÅTTE lave rosé – og sikke en debut!
Når man laver topratede Sangiovese-rødvine på stribe, så siger det alt om ambitionsniveauet for ”Gina”, at man bruger de kostbare druer til en rosévin. En elegant, floral og seriøs vin, der måler sig med de bedste fra Provence.
Vinen er oplagt at servere som aperitif. Gina går også godt til fisketapas og skaldyr samt lyst kød, fjerkræ, charcuterie og milde, cremede oste. Nydes afkølet ved Servér ved 6-10°C
Hvordan smager Molino Di Sant'antimo Gina IGT Rose 2020?
Gina præsenterer sig med en smuk lyserød Provence-farve. Liflig og indbydende næse med friske pærer, æbler, jordbær, skovhindbær og saftdryppende kirsebær, der følges op af en let urtet Sangiovese-note. Vinen danser hen over tungen med en elegant og frisk frugt med honningmelon og jordbær i førersædet. Læskende og cremet finish med et frisk pust af mineralitet. Wow for en debut-rosé! Drik nu, eller gem 5-6 år fra høståret.
Molino Di Sant'antimo Gina IGT Rose 2020 passer godt til...
Om Molino di Sant'Antimo

Er du ikke lige i humør til at betale 1.500 kr. for Brunello fra 100-point-huset Poggio di Sotto?
Så prøv naboen Molino di Sant’Antimo! Vi taler samme eksklusive Brunello-subzone, Castelnuovo dell’Abate, og samme stil med traditionel lagring på store slavonske egefade.
Molino di Sant’Antimo laver seriøs Brunello. For 40 år siden er Carlo Vittori en efterspurgt vinmager, der skaber topvine for flere af de store Brunello-huse. I starten af 1980’erne begynder han at opkøbe vinmarker for at realisere sin store drøm: at lave egen vin.
Valget falder på højtliggende, syd- og sydvestvendte parceller i det sydlige Montalcino, midt mellem klosteret Abbazia di Sant’Antimo og floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, opkaldt efter en lokal vandmølle fra 1200-tallet, regnes i dag blandt pionererne for Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate.
De sydvendte skråninger giver Sangiovese med power og koncentration, mens brugen af store traditionelle fade fremmer et autentisk udtryk af druesort og terroir. Siden 2012 er husets vine lavet af Carlos datter, Valeria Vittori, der er uddannet ønolog fra universitetet i Firenze:
"Jeg tager mig af den tekniske side, min søster Giulia tager sig af den kommercielle side, far tager sig af vinmarkerne, og mor Susanna tager sig af regnskab og reception" – Valeria Vittori
Trods imponerende ratings - op til 97 point – har familien bibeholdt et meget sympatisk prisniveau for såvel Brunello-vinene som for husets populære supertoscanere, Asso, Ommio og Perpaolo. Seneste skud på stammen er den Chablis-cremede og ekstremt flotte Chardonnay ”Il Bianco”.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage