
Molino di Sant'Antimo Asso Toscana IGT 2018
Storhittende Asso er blandt de allerbedste vinkøb, vi har set fra Montalcino-området.
Asso blev en flot nr. 3 i Din VinGuides store blindtest af Supertocanere og "Ugens bedste køb" i Ekstra Bladet. Nu fortsætter succesen med 98 point-succesen Asso 2018.
Vinen har de helt rigtige "Brunello-indgredienser" og er baseret på Sangiovese-druer fra udvalgte marker i Montalcino. Med ekstra farvedybe og og silkeblød tekstur fra de 15% Merlot!
Nyd vinen til hjemmelavet pizza, pastaretter, charcuteri og modne oste. Sevér ved 16-18° C.
"Den er ikke sød, det er kompleks Brunello-stil, men med blødhed fra de 15% Merlot"
- Supervin-Teamet's smagepanel.
Molino di Sant’Antimo er beliggende få km sydøst fra Montalcino, med berømte Tenuta Il Poggione som nærmeste nabo. Skønt vingården er relativ ung, har husets Brunello’er-og Toscana IGT-vine høstet masser af +90 ratings fra verdens førende vinskribenter.
Molino di Sant’Antimo ejes af Carlo Vittorio, som råder over 40 hektar med stenet og mineralholdig jordbund. Markerne er beliggende i 200-250 meters højde, og skråner mod syd og sydvest i retningen af Orcia-floden.
Molino di Sant’Antimo er udstyret med moderne fermenteringstanke og en fadkælder med store Alillier-fade samt franske og amerikanske 225 l. egetræsfade.
Hvordan smager Molino di Sant'Antimo Asso Toscana IGT 2018?
Mørk kirsebærrød i glasset. Næsen lokker med gavmilde aromaer af rosenblade, skovbær, blommer og Amarena-kirsebær, der følges af klassiske urter fra Sangiovese-druen samt lidt kakao og ristede kaffebønner fra fadlagringen. Vinen lægger sig blød og let cremet i munden, hvor smagen af friske kirsebær og plukkemodne blommer går flot i spænd med fadets krydderi og de venlige tanniner. Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Molino di Sant'Antimo Asso Toscana IGT 2018 passer godt til...
Om Molino di Sant'Antimo

Er du ikke lige i humør til at betale 1.500 kr. for Brunello fra 100-point-huset Poggio di Sotto?
Så prøv naboen Molino di Sant’Antimo! Vi taler samme eksklusive Brunello-subzone, Castelnuovo dell’Abate, og samme stil med traditionel lagring på store slavonske egefade.
Molino di Sant’Antimo laver seriøs Brunello. For 40 år siden er Carlo Vittori en efterspurgt vinmager, der skaber topvine for flere af de store Brunello-huse. I starten af 1980’erne begynder han at opkøbe vinmarker for at realisere sin store drøm: at lave egen vin.
Valget falder på højtliggende, syd- og sydvestvendte parceller i det sydlige Montalcino, midt mellem klosteret Abbazia di Sant’Antimo og floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, opkaldt efter en lokal vandmølle fra 1200-tallet, regnes i dag blandt pionererne for Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate.
De sydvendte skråninger giver Sangiovese med power og koncentration, mens brugen af store traditionelle fade fremmer et autentisk udtryk af druesort og terroir. Siden 2012 er husets vine lavet af Carlos datter, Valeria Vittori, der er uddannet ønolog fra universitetet i Firenze:
"Jeg tager mig af den tekniske side, min søster Giulia tager sig af den kommercielle side, far tager sig af vinmarkerne, og mor Susanna tager sig af regnskab og reception" – Valeria Vittori
Trods imponerende ratings - op til 97 point – har familien bibeholdt et meget sympatisk prisniveau for såvel Brunello-vinene som for husets populære supertoscanere, Asso, Ommio og Perpaolo. Seneste skud på stammen er den Chablis-cremede og ekstremt flotte Chardonnay ”Il Bianco”.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage