Molino di Sant'Antimo Brunello di Montalcino "Paolus" 2018
Molino di Sant'Antimo Brunello di Montalcino "Paolus" 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"95 point. Tilbudsprisen skriger ‘køb’" - Flaskehalsen
"95 point. Paolvs har altså bare et ekstra gear ..." - Houlberg
"94 point. Åben og tilgængelig... En Brunello med pondus." - WineWherever
"94 point. Det bliver kæmpestort om ti år, det her" - Mad & Monopolet
”92 points. Creamy and tasty..” – James Suckling
”91 points. Soft tannins of pleasant round shape, and a well-balanced juicy finish...” – WinesCritic.com
En af årets længe ventede Brunello-frigivelser… Og alle vores forventninger bliver til fulde indfriet.
Siden Molino di Sant’Antimos 97 points Decanter-gennembrud for et par år siden, er deres Brunello blevet en af vores mest efterspurgte – særligt fordi prisen på forunderlig vis er beholdt i den sympatiske ende af skalae.
Godt nok råder familien Vittori kun over 11 hektar, men kvaliteten fra deres solvendte marker i Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate er uovertruffen. I den nye årgang 2018 kan du se frem til en utrolig saftig og silkefin Brunello med bløde tanniner, pirrende intensitet og perfekt afmålt fadkrydderi.
Det her er klassisk, terroir-tro Brunello, når den er nærmest overnaturligt god, lækker og charmerende til prisen!
Smagenote
Molino di Sant’Antimos Brunello 2018 præsenterer sig med en lys kirsebærrød kulør, der i kanten har en let orange teglstensnuance. Næsen viser Brunello-klassen med en henrigvende duft af nyplukkede roser roser, violer, tranebær, kirsebær og blomme, som efter et par slyngture i glasset får selskab af våde egetræsfade, svampe, kamfer, rosmarin, tobak, rosin og læder. Det er nærmest hypnotiserende lækkert at dufte til! På tungen smooth og næsten burgundisk svævende. Saftig, silkeagtig og lækker med en pikante urter og eminent terroirpræg. Kompleks, mundrensende finale med fine tannner og strejf af sorte teblade. Endnu en stor Brunello fra Molino di Sant’Antimo! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Molino di Sant’Antimo Brunello di Montalcino 2018
95/100 Flaskehalsen
"Denne vin har jeg efterhånden været omkring i en del årgange. Og hver gang har den mindet mig om, hvorfor Brunello er meget mere end et hypet område. Her er enormt meget elegance samlet i en enkelt flaske, der fremstår lidt stram i tanninerne, men den er stort set også kun lige sluppet løs fra vingården. Vurderet her og nu er normalprisen lidt i den høje ende, men giv den lidt tid, så vil den uden problemer leve op til prissætningen – og tilbudsprisen skriger ‘køb’, for du vil blive lykkelig for at opleve en kasse af disse vine i kælderen om en håndfuld år. Normalpris kr. 449,95 – Set til kr. 249,95"
95/100 Houlberg
"Paolvs har altså bare et ekstra gear ... og umiddelbart virker 2018'eren på samme niveau som 2016'eren og dermed en tak bedre end årgang 2017. Vinen har en animalsk side, lidt hæfteplaster samt babybræk på den fede og dejlige måde, våde egefade, sødlig tobak, champignon, svampe og tør jord. Der er kirsebær, blomme, hindbær og så ellers pænt med lakrids, kamfer, chokolade, kanel og vanilje. Som med de foregående årgange, som jeg har smagt af vinen, så er smagen igen dejlig luftig, let ... som lyse, rene og stringente udgaver af både kirsebær, tranebær og hindbær. Imidlertid er tanninerne på et tørt, stramt og intenst niveau, virkelig tørt, stramt, pågående og herligt smerteligt ... på den fede måde. Igen er jeg solgt … dermed hoster jeg omgående op med 95 point. Forhandles af Supervin, hvor prisen er 449,95 kr., mens prisen ved køb af 6 flasker er 249,95 kr. Vinanmeldelse 6/7"
94/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Brunello, der allerede i ungt stadie er åben og tilgængelig. Ud af glasset kommer en flot duft af tørrede blomster og varme krydderier. Munden er godt balanceret med moden frugt og en kraftfuld syre, der skaber nerve i vinen. Tanninerne er så fine og bløde, at man næsten glemmer at det er Sangiovese, der er i glasset. En Brunello med pondus."
94/100 Mad & Monopolet
"Når Brunello smager som denne, er det bare svært ikke at være forelsket. Næsen er fyldt med duft af appelsinskal, kirsebær, syltede blommer, rosin, læder, tjære og timian. I munden er den fyldig, i balance, elegant og med perfekt kombination af frugt og tanniner - det bliver kæmpestor om ti år, det her. "
92+/100 Rolf Madsen, Vinexpressen
"En smule lukket pt., men under overfladen ulmer den. Strejf af jordbær, bouillon, lidt urter og et snift af tørt træ. Medium koncentration, der venter på at blive forløst. Afsluttes af en opstrammende garvesyre i finalen. 92+. Set hos Supervin til ca. 350 kr."
92/100 James Suckling
“This has aromas of walnut husk, sage, cherries and button mushrooms. Savory and succulent with a full body and well-integrated tannins. Creamy and tasty.”
91/100 WinesCritics.com
”Harmonious and balanced in the main matrix, it alternates floral notes that recall hibiscus, rose petals, lavender, jasmine, and magnolia. Medium body, soft tannins of pleasant round shape, and a well-balanced juicy finish. Best from 2024.
Ratings fra forrige årg.
95/100 Flaskehalsen
” Det er ikke ret ofte, at jeg har fundet en Brunello fra Sant’Antimo andet end top-vellykket. Det er 2017’eren også. En fuldendt Brunello med både den charmerende, ranke, stolte, syrlige og frugtige stil og med en blændende balance. Her er det hele – men hvis du af og til synes, at din Brunello bliver for tør og skarp, så vil du nok også synes det om denne. Og det er lige præcis det, jeg hylder ved den. Tør, skarptskåret, elegant og fyldig på samme tid – komplet og kompleks. Intet mindre.” (vurderet ved en tilbudspris på kr. 349,95)
95/100 Rasmus Christensen, WineWherever
”Åbner flot op med en meditativ duft af tranebær, camfor, brandt grangren og urter. Den har en fyldig krop med poleret taninner og saftig og spændstig syre, der flot holder sammen på hele herligheden. Den har en rød vermouth-agtig kompleksitet, der er styret af bitterhed uden på nogen måde at virke for voldsom, men i stedet virker utroligt charmerende. Allerede godt åben og indbydende på nuværende tidspunkt.”
94/100 James Suckling
“A firm, very fine-tannined 2017 that shows length and finesse. It’s medium-to full-bodied with dark-berry flavors and some mushrooms. Needs time to soften, but nicely crafted for the vintage.”
94/100 Mad & Monopolet
”Denne Brunello på Sangiovese er fra Molino di Sant’Antimo og et glimrende eksempel på, at det kan være skøn vin. Denne vin er elegant og charmerende. I næsen har den både krydrede, bitre og sødmefulde noter. Der er tydelig duft af timian, mynte, peber, tobak, kaffe, kirsebær samt solbær. I munden er den helt blid, og tanninerne er velintegrerede i vinen, som blandes med en sødmefule og elegant smag. Den slutter af med blide tanniner og et let syrebid. Den er et glimrende eksempel på, at Sangiovese lavet med omhu er skøn vin.”
93-94/100 Houlberg
“5,5 Thumbs Up. I næsen er det et niveau op ... lækker, lækker duft, som har en lidt smålandlig og småanimalsk side, hvor der først dukker en lys og sød frugt op ... hindbær, kirsebær og rabarber, våde fade, tobak, tør jord, svampe, lakrids, kamfer, hæfteplaste, chokolade, kanel og let vanilje. Det er meget let og dufter vitterlig voldsomt godt. Jeg synes egentlig, at 2016'eren var pænt let i munden, men det er vist lige så udtalt her i 2017'eren. Frugten er mindst lige så ren med kirsebær, tranebær og hindbær, mens tanninerne faktisk er en tand mere krigeriske og vilde ... uden de okkuperer munden fuldstændigt, men blot markerer og blærer sig. Den lidt lysere frugt giver vinen et meget klædeligt bittert bid, men det er uden at miste varme kraft, elegance og finesse. Igen er jeg solgt ... fucking tæt på 2016'eren, men 5,5 tomler med pil op er også ret overbevisende.” (vurderet ved en tilbudspris på kr. 349,95)
93/100 International Wine Report
"Intriguing and well structured in the primary matrix showing notes of linden, chamomile, mixed red flowers and bay. Medium to full bodied, slim and well flattened in the sip, closing juicy and tight. A beautiful expression from a difficult year."
93/100 Rolf Madsen, Vinexpressen
”Høj Genkøbsfaktor. Næsen fanger en indtagende og ren duft med indslag af kirsebærsten, blå blommer og en lille bagkant af skovbund. Så ind i munden med den, og nøj, hvor smager den godt. Først luftig elegance, som et øjeblik leder tankerne hen på en legesyg bourgogne. Men så griber den klassiske og toscanske sangiovese-garvesyre fat og rammer frugten godt ind, hvilket afslører den som en brunello. Lokkende, dansende og umådelig elegant brunello. En vin, man ikke kan blive træt af at drikke.”
Nyd den til rødt oksekød, lam, kraftige pastaretter, italienske specialiteter og lagrede oste. Server ved 16-18°C.
Vinen er fremstillet på 100% Sangiovese-druer, som høstes fra solvendte marker i Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate. Vinen er fremstillet i den klassiske Brunello-stil med 3 ½ års lagring på traditionelle 6000 liters egetræsfade, der efterfølges af 4 mdr. på flaske før frigivelse.
Om Molino di Sant’Antimo
Molino di Sant’Antimo tilhører eliten af Brunello-producenter. For 40 år siden var Carlo Vittori en efterspurgt vinmager, der skabte topvine for flere af de store Brunello-huse. I starten af 1980’erne begynder Carlo at opkøbe vinmarker for at realisere sin store drøm: at lave egen vin. Valget falder på højtliggende, syd- og sydvestvendte parceller i det sydlige Montalcino, midt mellem klosteret Abbazia di Sant’Antimo og floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, opkaldt efter en lokal vandmølle fra 1200-tallet, regnes i dag blandt pionererne for Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate. De sydvendte skråninger giver Sangiovese med power og koncentration, mens brugen af store traditionelle fade fremmer et autentisk udtryk af druesort og terroir. I dag laves husets vine af Carlo Vittoris datter, Valeri. Trods imponerende ratings - helt op til 97 point – har familien Vittori bibeholdt et meget sympatisk prisniveau. Både for Brunello og for husets populære supertoscanere, Asso og Perpaolo.