



Molino di Sant'Antimo Brunello di Montalcino "Paolus" 2018
En af årets længe ventede Brunello-frigivelser… Og alle vores forventninger bliver til fulde indfriet.
Siden Molino di Sant’Antimos 97 points Decanter-gennembrud for et par år siden, er deres Brunello blevet en af vores mest efterspurgte – særligt fordi prisen på forunderlig vis er beholdt i den sympatiske ende af skalae.
Godt nok råder familien Vittori kun over 11 hektar, men kvaliteten fra deres solvendte marker i Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate er uovertruffen. I den nye årgang 2018 kan du se frem til en utrolig saftig og silkefin Brunello med bløde tanniner, pirrende intensitet og perfekt afmålt fadkrydderi.
Det her er klassisk, terroir-tro Brunello, når den er nærmest overnaturligt god, lækker og charmerende til prisen!
Nyd den til rødt oksekød, lam, kraftige pastaretter, italienske specialiteter og lagrede oste. Server ved 16-18°C.
Hvordan smager Molino di Sant'Antimo Brunello di Montalcino "Paolus" 2018?
Molino di Sant’Antimos Brunello 2018 præsenterer sig med en lys kirsebærrød kulør, der i kanten har en let orange teglstensnuance. Næsen viser Brunello-klassen med en henrigvende duft af nyplukkede roser roser, violer, tranebær, kirsebær og blomme, som efter et par slyngture i glasset får selskab af våde egetræsfade, svampe, kamfer, rosmarin, tobak, rosin og læder. Det er nærmest hypnotiserende lækkert at dufte til! På tungen smooth og næsten burgundisk svævende. Saftig, silkeagtig og lækker med en pikante urter og eminent terroirpræg. Kompleks, mundrensende finale med fine tannner og strejf af sorte teblade. Endnu en stor Brunello fra Molino di Sant’Antimo! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Hvordan er Molino di Sant'Antimo Brunello di Montalcino "Paolus" 2018 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Sangiovese-druer, som høstes fra solvendte marker i Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate. Vinen er fremstillet i den klassiske Brunello-stil med 3 ½ års lagring på traditionelle 6000 liters egetræsfade, der efterfølges af 4 mdr. på flaske før frigivelse.
Druer
SangioveseOm Molino di Sant'Antimo

Er du ikke lige i humør til at betale 1.500 kr. for Brunello fra 100-point-huset Poggio di Sotto?
Så prøv naboen Molino di Sant’Antimo! Vi taler samme eksklusive Brunello-subzone, Castelnuovo dell’Abate, og samme stil med traditionel lagring på store slavonske egefade.
Molino di Sant’Antimo laver seriøs Brunello. For 40 år siden er Carlo Vittori en efterspurgt vinmager, der skaber topvine for flere af de store Brunello-huse. I starten af 1980’erne begynder han at opkøbe vinmarker for at realisere sin store drøm: at lave egen vin.
Valget falder på højtliggende, syd- og sydvestvendte parceller i det sydlige Montalcino, midt mellem klosteret Abbazia di Sant’Antimo og floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, opkaldt efter en lokal vandmølle fra 1200-tallet, regnes i dag blandt pionererne for Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate.
De sydvendte skråninger giver Sangiovese med power og koncentration, mens brugen af store traditionelle fade fremmer et autentisk udtryk af druesort og terroir. Siden 2012 er husets vine lavet af Carlos datter, Valeria Vittori, der er uddannet ønolog fra universitetet i Firenze:
"Jeg tager mig af den tekniske side, min søster Giulia tager sig af den kommercielle side, far tager sig af vinmarkerne, og mor Susanna tager sig af regnskab og reception" – Valeria Vittori
Trods imponerende ratings - op til 97 point – har familien bibeholdt et meget sympatisk prisniveau for såvel Brunello-vinene som for husets populære supertoscanere, Asso, Ommio og Perpaolo. Seneste skud på stammen er den Chablis-cremede og ekstremt flotte Chardonnay ”Il Bianco”.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold





