





Bodegas Mas de Mancuso Macabeo Blanco 2023
Supervin byder velkommen til sensationsvinen, der tidligere er blevet udråbt til ”White wine of the year” fra den største spansk vinguru, Tim Atkin. Den prestigefyldte hyldest, der også kastede 97 points af sig, tilfaldt flagskibshvidvinen fra Bodegas Mas de Mancuso.
Som om det ikke var nok, så er hvidvinen med 95 point fra Robert Parker i TOP 10 over de bedst anmeldte Macabeo-vine nogensinde hos verdens største vinanmelder.
Bag dette mesterværk af en hvidvin fra Aragón står den anerkendte vinmager Jorge Navascués, der – udover sit eget familieprojekt Mas de Mancuso – er chefvinmager hos legendariske Viñedos del Contino i Rioja, hvor hans vine er blevet belønnet med op til 98 point af James Suckling.
”Jorge’s career has been meteoric...He is one of the best winemakers I have been lucky enough to meet” – Jancis Robinson.com
Mas de Mancuso er Jorges eget personlige projekt, hvor han givet liv til adskillige gamle vinmarker og vinstokke for at forløse deres enorme potentiale. Til denne topvin håndhøstes nøje udvalgte Macabeo-druer fra 60 år gamle vinstokke beliggende i 800 meters højde ved Almonacid de la Sierra i Cariñena-appellationen sydvest for byen Zaragoza. Her vokser planterne på skiferholdig jord og vender mod nord, hvilket giver små, koncentrerede druer med friskhed og mineralsk karakter. Faktisk giver hver vinstok kun 1,5 kg druer pr. vinstok.
Derfor begrænser denne specialproduktion sig da også kun til omkring 1200 flasker, hvoraf vi har skaffet næsten halvdelen til en pris, der burde være umulig. Er du normalt til stor Chenin Blanc fra Loire, så skal du opleve Mas de Mancusos Macabeo-mesterværk!
Hvordan smager Bodegas Mas de Mancuso Macabeo Blanco 2023?
Mas de Mancuso Macabeo 2023 åbner med en intens og kompleks duft, hvor lag på lag af modne fule ferskner, abrikos og bagt æble møder spændende noter af hvid peber, kamille, ristet brød, bivoks og røg fra den lange ”sur lie”-modning på franske egetræsfade. I munden er vinen dyb og samtidigt ultrafrisk med et sandt mineralsk kraftfelt med saltet citron, gule æbler og vilde urter, der i sit udtryk kunne minde om stor Chenin Blanc fra Loire. Eftersmagen er et et langt delikat samspil mellem frugt, mineralitet og diskrete fadkrydderier. En fænomenal hvidvin, der fuldt fortjent har fået titlen som årets hvidvin i Spanien hos Tim Atkin. Her får du virkelig at se, hvor stor Macabeo kan være i de rette hænder. Drik nu eller gem 8-10 år fra høståret.
Smagenoter
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Bodegas Mas de Mancuso Macabeo Blanco 2023 passer godt til...
Hvordan er Bodegas Mas de Mancuso Macabeo Blanco 2023 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100 % Macabeo fra 60 år gamle vinstokke beliggende i 800 meters højde ved Almonacid de la Sierra i Cariñena. Her vokser planterne på skiferholdig jord og vender mod nord, hvilket giver små, koncentrerede druer med friskhed og mineralsk karakter.
Druerne håndhøstes med omhyggelig selektering af klaser og bær, og kun 1,5 kg høstes pr. vinstok. Efter to dages skindkontakt presses mosten nænsomt og sættes til spontan gæring med de naturlige gærceller. Gæringen starter i betontanke og afsluttes i egetræ, hvorefter vinen lagres på 500 liters østrigske egetræsfade fra 2018 på sit de fine gærrester frem til flaskning.
Druer
Macabeo (Viura)Om Bodegas Mas de Mancuso
”Jorge’s career has been meteoric...He is one of the best winemakers I have been lucky enough to meet” – Jancis Robinson.com
Jorge Nevascués – “Winemaker of the Year“ . “As the winemaker at his family’s estate Mas de Mancuso, Jorge is already responsible for some of the most outstanding wines in Cariñena and Aragón.” – Tim Atkin
Byd velkommen til Jorge Nevascués - er en af Spaniens mest respekterede ønologer og tredje generation i en familie af vinmagere fra Aragón. Udråbt til et regulært vingeni af Jancis Robinson og senest kåret til ”Winemaker of the year” af Master of Wine, Tim Atkin. Så er tonen ligesom slået an.
Jorge er idémanden bag Mas de Mancuso, hvor han driver et kompromisløst terroir-fokuseret projekt i Almonacid de la Sierra, i den for mange ukendte appellation, DO Cariñena. For dem, der ikke er inde i Aragóns lokalgeografi, så befinder vi os godt tre timers kørsel ind i landet fra Barcelona.
Her arbejder Jorge og hans team med tudsegamle vinstokke, nogle op til 70 år gamle, plantet i 600–700 meters højde på skifer- og kalkholdige jorde. Alt arbejde i marken foregår med håndkraft, og ingen form for kunstig gødning anvendes – respekten for naturen og vinplanterne er i højsædet.
Selvom Mas de Mancuso høster imponerende ratings Robert Parker, James Suckling og Guía Peñin, så er Jorge måske mest kendt for sin rolle som feteret chefvinmager hos Viñedos del Contino, hvor han er manden bag nogle af Riojas mest ikoniske vine – flere af dem hædret med op til 98 point hos James Suckling.
Jorge Navascués hører til blandt Spaniens mest visionære fortolkere af Garnacha-druen som i øjeblikket er et kæmpe hit på den international vinscene. Han har dog været i gang de seneste 25 år og har viet en stor del af sit liv til at dygtiggøre sig i lige netop denne drue.
Hvor mange producenter i det varme Cariñena stræber efter kraft og volumen, søger Navascués i stedet transparens, friskhed og finesse. Hans stil minder mere om Bourgogne end om Châteauneuf-du-Pape, med deres elegante parfumerede frugt, luftige struktur og fine, kalkede mineralitet. Gæringen foregår med spontan gæring og delvis hele klaser i betonkar for at bevare vinens energi og florale karakter. Modningen sker i store, neutrale fade og cementtanke, hvor træet ikke får lov til at overdøve terroirets stemme. Under jorden i de historiske kældre fra det 15. århundrede hviler vinene ved konstant temperatur og fugtighed – helt uden moderne teknologi.
Mas de Mancuso-serien er Jorge Nevascués’ flagskibsvine og omfatter desuden også en hvidvin på Macabeo, der blev kåret til ”White wine of the year” hos Tim Atkin med 97 points. Er du til value i verdensklasse, så kast dig rolig ud i Jorges ”Cutio”-vine, der høster Parker-ratings på op til 93 points og samtidig holder deres priser LANGT under 100 kroner.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener





















