





Bodegas Mas de Mancuso Macabeo Blanco 2023
”Jorge’s career has been meteoric...He is one of the best winemakers I have been lucky enough to meet” – Jancis Robinson.com
Supervin byder velkommen til sensationsvinen, der tidligere er blevet udråbt til ”White wine of the year” fra den største spansk vinguru, Tim Atkin. Den prestigefyldte hyldest, der også kastede 97 points af sig, tilfaldt flagskibshvidvinen fra Bodegas Mas de Mancuso.
Som om det ikke var nok, så er hvidvinen med 95 point fra Robert Parker i TOP 10 over de bedst anmeldte Macabeo-vine nogensinde hos verdens største vinanmelder.
Bag dette mesterværk af en hvidvin fra Aragón står den anerkendte vinmager Jorge Navascués, der – udover sit eget familieprojekt Mas de Mancuso – er chefvinmager hos legendariske Viñedos del Contino i Rioja, hvor hans vine er blevet belønnet med op til 98 point af James Suckling.
Mas de Mancuso er Jorges eget personlige projekt, hvor han givet liv til adskillige gamle vinmarker og vinstokke for at forløse deres enorme potentiale. Til denne topvin håndhøstes nøje udvalgte Macabeo-druer fra 60 år gamle vinstokke beliggende i 800 meters højde ved Almonacid de la Sierra i Cariñena-appellationen sydvest for byen Zaragoza. Her vokser planterne på skiferholdig jord og vender mod nord, hvilket giver små, koncentrerede druer med friskhed og mineralsk karakter. Faktisk giver hver vinstok kun 1,5 kg druer pr. vinstok.
Derfor begrænser denne specialproduktion sig da også kun til omkring 1200 flasker, hvoraf vi har skaffet næsten halvdelen til en pris, der burde være umulig. Er du normalt til stor Chenin Blanc fra Loire, så skal du opleve Mas de Mancusos Macabeo-mesterværk!
Hvordan smager Bodegas Mas de Mancuso Macabeo Blanco 2023?
Mas de Mancuso Macabeo 2023 åbner med en intens og kompleks duft, hvor lag på lag af modne fule ferskner, abrikos og bagt æble møder spændende noter af hvid peber, kamille, ristet brød, bivoks og røg fra den lange ”sur lie”-modning på franske egetræsfade. I munden er vinen dyb og samtidigt ultrafrisk med et sandt mineralsk kraftfelt med saltet citron, gule æbler og vilde urter, der i sit udtryk kunne minde om stor Chenin Blanc fra Loire. Eftersmagen er et et langt delikat samspil mellem frugt, mineralitet og diskrete fadkrydderier. En fænomenal hvidvin, der fuldt fortjent har fået titlen som årets hvidvin i Spanien hos Tim Atkin. Her får du virkelig at se, hvor stor Macabeo kan være i de rette hænder. Drik nu eller gem 8-10 år fra høståret.
Smagenoter
Abrikos
Fennikel
Flintesten
Grønne æbler
Ristet brød
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Bodegas Mas de Mancuso Macabeo Blanco 2023 passer godt til...
Hvordan er Bodegas Mas de Mancuso Macabeo Blanco 2023 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100 % Macabeo fra 60 år gamle vinstokke beliggende i 800 meters højde ved Almonacid de la Sierra i Cariñena. Her vokser planterne på skiferholdig jord og vender mod nord, hvilket giver små, koncentrerede druer med friskhed og mineralsk karakter.
Druerne håndhøstes med omhyggelig selektering af klaser og bær, og kun 1,5 kg høstes pr. vinstok. Efter to dages skindkontakt presses mosten nænsomt og sættes til spontan gæring med de naturlige gærceller. Gæringen starter i betontanke og afsluttes i egetræ, hvorefter vinen lagres på 500 liters østrigske egetræsfade fra 2018 på sit de fine gærrester frem til flaskning.
Druer
Macabeo (Viura)Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener