Mas de Mancuso Garnacha Tinto 2023
”Jorge’s career has been meteoric...He is one of the best winemakers I have been lucky enough to meet” – Jancis Robinson
Regionens bedste Garnacha fra en af Spaniens bedste vinmagere!
Blandt næsten 300 rødvine, som Robert Parker har testet fra det højtliggende Cariñena i Aragon, troner Mas de Mancuso Garnacha over alle andre som historiens højest ratede. Vurderet ved en "release price" på $50 – svarende til et stykke over 300 DKK!
Kvaliteten er alt andet end tilfældig. Bag vinen står topvinmageren Jorge Navascués, der – sideløbende med sin egen nicheproduktion – fungerer som feteret chefvinmager hos Viñedos del Contino, hvor han fremtryller legendariske Rioja-vine med op til 98 point hos James Suckling.
Denne nærmest burgundisk elegante Garnacha er en mikroproduktion fra 50-70 år gamle, fritstående buskvine. Druerne håndplukkes fra et frimærke på sølle 1,5 hektar – et køligt nordvendt, skyggefyldt og skiferholdigt terroir 700 meter over havets overflade i den prestigefyldte toplandsby Almonacid...
"Almonacid has always had great prestige for its Garnacha vines which produce tasty but fresh wines. Here, winegrowers have always recognised the exceptional quality of these Garnachas and valued them more than those from other villages in Cariñena" – Jancis Robinson
Jorge lader druerne gære som 100 % hele klaser for at fremhæve rødvinens parfume, struktur og kompleksitet, inden den modner 18 måneder på 1-2 år gamle 500-liters franske egetræsfade.
Resultatet er en balanceret og elegant Garnacha med kølig profil og et tydeligt præg af sit exceptionelle terroir... Helt på højde med nogle af de fineste (og langt mere kostbare) Garnachas fra Sierra de Gredos!
“My family and I are a third generation of wine growers and winemakers from Aragón (Spain), that, apart from our small family-owned wine project, also act as consultants for wineries in the whole country. Since 2002 we are working on our personal project – Mas de Mancuso – recovering very old high qualityvines – aged between 50-70 years old - at almost 700 meters altitude in Aragón. We are based in Almonacid de la Sierra where we rented a very old winery trying to keep the same winemaking methods than our ancestors had.” - Jorge Navascués
…
Nyd den til steaks, lam, kraftige tapas, BBQ, lyst kød og modne oste. Server ved 14-17°C
Hvordan smager Mas de Mancuso Garnacha Tinto 2023?
Mas de Mancuso Garnacha Tinto 2023 står elegant kirsebærrød i glasset… Den flotte næse forener spansk varme og power med en kølig, floral finesse, som leder tankerne i retningen af stor rød bourgogne! Fra glasset strømmer viol, hybenrose, vilde skovjordbær, saftige kirsebær og hindbær, som bakkes smukt op af aromatiske bjergurter, rosmarin, læder, lakrids og knust sort peber samt diskrete strejf af chokolade og røg fra fadet... I munden let cremet med silkebløde tanniner og en nærmest burgundisk tekstur. Bærfrugten fremstår både intens og lækkert læskende, mens den perfekt vibrerende mineralitet vidner om vinmarkens kølige beliggenhed. Eftersmagen hænger fornemt ved og fuldendes med diskrete krydderier fra de mange måneder på 500-liters brugte franske egetræsfade. World Class Garnacha! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Smagenoter
Herbes de Provence
Jordbær
Røde kirsebær
Røg
Viol
Smagsprofil
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Allergener