Mas de Mancuso Cariñena Tinto 2023
”Jorge’s career has been meteoric...He is one of the best winemakers I have been lucky enough to meet” – Jancis Robinson.com
Mas de Mancuso er ifølge Robert Parker den bedste og mest ambitiøse rødvin, der nogensinde er skabt på druesorten Cariñena (Carignan) – i netop den region, der har givet druen sit navn.
Således høster de to senest anmeldte årgange begge 94+/100 fra samme Robert Parker, der vurderer vinen ved en "release price" på $50 – svarende til et stykke over 300 DKK!
Bag vinen står den anerkendte vinmager Jorge Navascués, der – udover sit eget familieprojekt Mas de Mancuso – er chefvinmager hos legendariske Viñedos del Contino i Rioja, hvor hans vine er blevet belønnet med op til 98 point af James Suckling.
Jorge håndplukker druerne til Mas de Mancuso fra en lille parcel med omkring 50 år gamle vinstokke i højtliggende Almonacid de la Sierra. Landsbyen regnes for regionens mest prestigefyldte, og de nordvendte skifermarker har visse ligheder med Priorats berømte terroir.
Cariñena-druerne gærer med 100 % hele klaser for at fremhæve vinens parfume, struktur og kompleksitet, der fuldendes med lækre krydderier fra den 18 måneder lange modning på 500-liters franske egetræsfade.
“My family and I are a third generation of wine growers and winemakers from Aragón (Spain), that, apart from our small family-owned wine project, also act as consultants for wineries in the whole country. Since 2002 we are working on our personal project – Mas de Mancuso – recovering very old high qualityvines – aged between 50-70 years old - at almost 700 meters altitude in Aragón. We are based in Almonacid de la Sierra where we rented a very old winery trying to keep the same winemaking methods than our ancestors had.” - Jorge Navascués
…
Nyd den til oksekød, lam, vildt, simremad og modne oste. Server ved 16-18 °C.
Hvordan smager Mas de Mancuso Cariñena Tinto 2023?
Mas de Mancuso Cariñena 2023 præsenterer sig mørk kirsebærrød i glasset… Næsen byder på intens og karakterfuld duft med aromaer af mørke kirsebær, brombær, viol og vilde hindbær, der væves smukt sammen med noter af tørrede middelhavsurter, sort te, læder, lakrids og skifermineralitet. Et par slyngture i glasset giver plads til fine strejf af røg og eksotiske krydderier fra lagringen på 500-liters franske fade... Vinen lægger sig smooth og let cremet på tungen, hvor terroirets energiske friskhed og mineralske nerve på elegant bringer den koncentrerede bærfrugt til live. Afslutningen er lang, let fadkrydret og kompleks med madvenlige tanniner. Kvaliteten her matcher nemt Priorat-ikoner til den flerdobbelte pris… Jorge Navascues er for vild! Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Smagenoter
Brombær
Herbes de Provence
Røde kirsebær
Røg
Våde sten
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Mas de Mancuso Cariñena Tinto 2023 passer godt til...
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Allergener