
Marquis De Libarde Saint-Emilion Grand Cru 2018 ØKO
En økologisk certificeret St-Émilion Grand Cru fra topåret 2018… til den pris?
Marquis de Libardes flotte ratings er bestemt ikke noget særtilfælde hos den kvalitetsbevidste producent Vignobles Gabriel, der over de seneste år høster adskillige 90+ ratings hos Wine Enthusiast
Selvom årgang 2018 har tilsmilet vinbønderne i Saint-Émilion med en høst af flot modne druer, så overlader Marquis de Libarde intet til tilfældigerne.
En tidlig udtynding af drueklaserne, såkaldt grøn høst, giver lavere drueudbytte i ekstra høj kvalitet. Dertil går producenten ”the extra mile” med parcelvis høst og vinificering, inden det færdige blend forkæles 12 måneder på 225 liter barriquefade – 20 % helt nye.
Nyd den til saftigt kød, andeconfit, fuglevildt, lam, svamperetter, kraftige tapas og modne oste. Servér ved 16-18°C
Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Hvordan smager Marquis De Libarde Saint-Emilion Grand Cru 2018 ØKO?
Marquis de Libarde 2018 præsenterer sig mørk kirsebærrød med sort kerne… Næsen lover stor og lækker fadkrydret Saint-Émilion Grand Cru med mørkfrugtet duft af viol, frisk mynte, solbær, blå blommer og sorte kirsebær, der hurtigt får selskab af skovbund, mørk chokolade, cedertræ og ristede kaffebønner…I munden elegant som silke med vibrerende mørkfrugtede karakter. Det her er voldsomt lækker højrebredsvin med bløde tanniner og flot afstemte fadkrydderier i den lange finish. Glimrende køb!
Marquis De Libarde Saint-Emilion Grand Cru 2018 ØKO passer godt til...
Hvordan er Marquis De Libarde Saint-Emilion Grand Cru 2018 ØKO fremstillet?
Vinen er fremstillet på 75-80% Merlot og 20-25% Cabernet Sauvignon fra udvalgte marker i appellationen St-Émilion Grand Cru. Druekvaliteten holdes i top med praksisser som grøn høst og streng druesortering, mens høst og vinificering parcel for parcel giver perfekte forudsætninger for sammensætningen af det færdige blend. Inden gæringen koldmacererer druerne 4-5 dage for at fremme udtrækket af farve og aromaer. Efter gæringen macerarer druerne yderligere 15-20 dage for optimalt udtræk af farve, smag og tanniner. Vinen fuldendes med 12 måneders lagring på 225 liters franske barriquefade, heraf 20% helt nye.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold













