



Marcelo Pelleriti Signature Malbec 2021
"Find it. One of the great values in South American wines." - James Suckling (tidl. Årg.)
95 points fra James Suckling, der samtidig kvitterer med en TOP-100 placering på hans liste over verdens bedste vinkøb. Man fristes næsten til at sige, at det er "business as usual" for Marcelo Pelleritis Signature Malbec, der endelig er på lager igen efter lang tids tørke og tomme hylder.
Hvis du elsker Malbec eller er nysgerrig på druesorten, så skal du stige på her og prøve den officielle signaturvin Marcelo Pelleriti, der er en sand legende på det sydamerikanske kontinent. Han var nemlig den første vinmager herfra til skabe en vin, der scorede 100 points ved Robert Parker.
Og når vi siger ”business as usual” for Signature, så er det altså fordi, at den hele to gange tidligere har været med på James Sucklings TOP-100 lister. Det er ganske enkelt imponerende og vi kan kun give den verdensberømte vinanmelder ret i hans tidligere udsagn – ”Find it!”
Denne fuldstændigt magiske Malbec, fra en 115 år gammel vinmark 1000 meter over havets overflade, forkæles som stor Cru Classé med 12 måneders lagring på franske barriquefade. I glasset venter en helt unik vinoplevelse!
Nyd den til de bedste steaks, lam, barbeque, pulled pork, vildtkød og modne oste. Server ved 16-18°C
Hvordan smager Marcelo Pelleriti Signature Malbec 2021?
Marcelo Pelleritis Malbec Signature 2021 boltrer sig dramatisk dyblilla rundt i glasset med en nærmest kulsort kerne – Malbec lige efter bogen! Næsen imponerer både med sin power og sine elegante finesse… parfumerede violer, saftige brombær, blåbær, solbær, svesker og engelsk lakrids møder mineralsk tjære, mynte og krydrede fadstrejf af cigarkasse, ristede espressobønner og chokolade... I munden smooth og kødfuld med mørk og mineralsk Malbec af fineste karat. Fadets krydderier og de næsten 15% alkohol er smukt integrerede i frugten, der hænger længe i munden. Hele herligheden toppes med de fineste, silkebløde tanniner, der igen vidner om Malbec i ren verdensklasse. Ja tak, sådan smager et af verdens 100 bedste vinkøb! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Marcelo Pelleriti Signature Malbec 2021 passer godt til...
Hvordan er Marcelo Pelleriti Signature Malbec 2021 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Malbec fra unikke verdensklasse-terroirs i La Consulta og Vista Flores (Uco Valley, Medonza). Markerne, der blev plantet tilbage i 1907, ligger i 1000 meters højde, hvor højfjeldssol samvirker med kølig natteluft fra Andesbjergene om at frembringe verdens med afstand største rødvine på Malbec-druen… De håndplukkede druer sorteres både i vinmarkeken og i vineriet, så kun de bedste, kernesunde druer finder vej til Marcelos signaturvin. Efter 5 dages udblødning af drueskallerne ved kølige 10-12°C, gærer vinen temperturstyret, mens manuelle ”punch downs” giver et perfekt afstemt udtræk af farve, frugt og tanniner fra drueskallerne. Vinen modner 12 måneder på 225 liter franske barriquefade samt 6 mdr. på flaske før frigivelse til salg.
Druer
MalbecOm Marcelo Pelleriti

Da Marcelo Pelleriti var barn, kravlede han op og ned ad sin bedstefars vinstokke, hvilket måske har været med til at fremavle interessen for vindyrkning. Som voksen har Pelleriti opnået et kæmpe internationalt renommé. Nu er han hovedaktøren i Monteviejo vineriet i Uco Valley, Mendoza, Argentina. Pelleriti har stået i ”fransk” lære hos den berømte ønolog Michel Rolland. Marcelo har siden 2001 lavet vin for familieejede Vignobles Péré-Vergé, som både ejer 100 point-slottet La Violette i Pomerol og Monteviejo i Uco Valley, Mendoza. Om sommeren fremstiller Marcelo vin i Argentina, mens han fra september til november laver topvin i Pomerol og Saint-Émilion.
Sideløbende har Marcelo Pelleriti lanceret sine egne flot ratede vinserier - heriblandt ”Marcelo Pelleriti”, ”Felipe Staiti”, ”Abremundos”, ”Malacara”, ”1853 Old Vine Estate” og ”Kauzo” – og Abremundos er historien om mødet af to professionelle individer, som nu er tætte venner og forretningspartnere.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold
























