





Marcelo Pelleriti Grand Cuvee 2019
A timeless masterpiece meticulously crafted through rigorous selection at every stage of its development. . This wine is the culmination of unparalleled expertise, unwavering commitment, and profound passion, promising an exceptional journey through Argentine terroir and tradition. – Marcelo Pelleriti, winemaker og ejer.
En af Sydamerikas største vine… Til sensationel chokpris hos Supervin!
Marcelo Pelleriti har tidligere lavet 100 points Pomerol i Frankrig og i hjemlandet Argentina. Han har en klar målsætning om at skabe “The Grand Cru of the new world”.
Med sin eksklusive mikroproduktion af ”Grand Cuvee” har han i årgang 2019 skabt en vin, der kan konkurrere med selv de bedste Cru Classé-vine i Bordeaux. For slet ikke at tale om de bedste vine i hele den nye verden.
Med astronomiske 97 points fra James Suckling opnår ”Grand Cuvee” samme bedømmelse i årgang 2019 som ”Cheval des Andes” – en af de mest eftertragtede og ekstremt dyre vine fra Argentina. Denne imponerende bedrift understreges af Tim Atkin, der udråber Marcelo Pelleritis flagskib som et af de bedste Bordeaux blends i verden.
Kigger vi på Vivino, så hitter vinen med vanvittige 4,5 stjerner fra mere end 500 vinentusiaster.
”Grand Cuvee” er creme de la creme fra Marcelo Pelleriti, der anvender 70 % Malbec og 30 % Cabernet Franc fra 3 forskellige topmarker i Argentinas bedste vinregion, Mendoza. Der bruges i alt 20 af de bedste fade (14 med Malbec og 6 med Cabernet Franc) til denne mikroproduktion, som i alt giver blot 4.000 flasker årligt. Vinen modner først 24 mdr. på franske barriquefade, hvorefter vinen aftappes og lægges i kælderen, hvor den modner yderligere i hele 30 måneder inden, at topvinen sættes til salg. Et Malbec-mesterværk med masser af smagsintensitet, men samtidig med elegance og finesse fra Cabernet Franc-druen.
Nu kommer vi til det mest utrolige… Prisen.
På Wine Searcher ligger gennemsnitsprisen på godt 700 kroner (uden moms og afgifter). Takket være vores årelange samarbejde med Marcelo kan vi nu præsentere den unikke luksusvin på det danske marked til en pris, der sender chokbølger rundt til mange vinhandlere rundt i verden, der sælger ”Grand Cuvee”.
Nyd den til de bedste bøffer af oksekød. Perfekt med bearnaise! Går også fremragende til lam og alle typer kød fra grille samt til julens tunge retter. Nydes optimalt ved 16-18°C
Marcelo Pelleritis kultvin er skabt på et blend af 70 % Malbec og 30 % Cabernet Franc, der høstes fra 3 forskellige topmarker La Consulta, Altamira og Agrelo. Alle markerne ligger i den argentinske verdensklasseregion Mendoza, som ligger godt en kilometer over havets overflade. Alle druerne høstes ved håndkraft, hvorefter de dobbeltsorteres ved ankomst til vineriet så kun de bedste druer finder vej til husets flagskib. Mosten gærer på franske barriquefade (mikro-fermentering), en meget arbejdskrævende og kostbar metode, som kendes fra de dyreste vine i Bordeaux. Fadene roteres jævnligt for at fremme udtræk af farve, smag og tannin fra drueskallerne. Der bruges i alt 20 af de bedste fade (14 med Malbec og 6 med Cabernet Franc) til denne mikroproduktion, som i alt giver blot 4.000 flasker årligt. Vinen modner først 24 mdr. på franske barriquefade, hvorefter vinen aftappes og lægges i kælderen, hvor den modner yderligere i hele 30 måneder inden, at topvinen sættes til salg.
Hvordan smager Marcelo Pelleriti Grand Cuvee 2019?
”Grand Cuvee”-flagskibet fylder glasset med en imponerende dyb brombærrød farve, der emmer af storhed. Næsen afslører en afgrundsdyb kompleksitet med violparfume, eksplosive brombær, solbær og hindbær, der møder knust sort peber, røget kød, bitterchokolade, kaffe, cigarkasse, våd skovbund, grafit, engelsk lakrids og mynte… Det her kunne lige så vel være bouqueten på en højt rangeret Cru Classé! Topvinen lander i munden med den mest polerede frugt du kan forestille dig takket være den ressourcekrævende mikro-vinifikation i kælderen hos Marcelo. Smagen har masser af mørke bærfrugter, der er pakket ind luksusfadnoter af chokolade, vanilje og cedertræ fra de franske barriquefade. Eftersmagen har længde og x-faktor som man forventer af en kultvin med våd skovbund, mineralitet og bøfvenlige tanniner til de næste 20 år. En af Sydamerikas største rødvine til regulær chokpris. Drik nu, eller gem 15-20 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Brombær
Chokolade
Cigarkasse
Vanilje
Viol
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Marcelo Pelleriti Grand Cuvee 2019 passer godt til...
Om Marcelo Pelleriti

Da Marcelo Pelleriti var barn, kravlede han op og ned ad sin bedstefars vinstokke, hvilket måske har været med til at fremavle interessen for vindyrkning. Som voksen har Pelleriti opnået et kæmpe internationalt renommé. Nu er han hovedaktøren i Monteviejo vineriet i Uco Valley, Mendoza, Argentina. Pelleriti har stået i ”fransk” lære hos den berømte ønolog Michel Rolland. Marcelo har siden 2001 lavet vin for familieejede Vignobles Péré-Vergé, som både ejer 100 point-slottet La Violette i Pomerol og Monteviejo i Uco Valley, Mendoza. Om sommeren fremstiller Marcelo vin i Argentina, mens han fra september til november laver topvin i Pomerol og Saint-Émilion.
Sideløbende har Marcelo Pelleriti lanceret sine egne flot ratede vinserier - heriblandt ”Marcelo Pelleriti”, ”Felipe Staiti”, ”Abremundos”, ”Malacara”, ”1853 Old Vine Estate” og ”Kauzo” – og Abremundos er historien om mødet af to professionelle individer, som nu er tætte venner og forretningspartnere.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener