Louis Moreau Chablis Grand Cru Les Clos “Clos des Hospices” 2017
Louis Moreau Chablis Grand Cru Les Clos “Clos des Hospices” 2017
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Chablis’ svar på Le Montrachet…
Grand Cru-marken Les Clos er bedste terroir i Chablis... men Louis Moreau laver en luksusudgave!
Denne kultv-hvidvin kommer fra monopol-parcellen “Clos des Hospices”, der som den ultimative Kinder-overrraskelse ligger inde i Grand Cru Les Clos. Dette mikroterroir på 0,36 hektar tilhørste oprindeligt munkene fra klosteret i Chablis, men har siden 1904 været eneeje for familien Moreaus.
Resultatet er en rislende mineralsk Chablis Grand Cru med Grand Cru-fortættet rigdom, klasse og koncentration… Ikke mindst i årgang 2017 der med Wine Enthusiasts ord er ”SUPERB”!
Smagenote
Skinnende krystalklar med friske citrusgrønner nuancer... I næsen majestætisk mineralsk med sitrende saltet citrus, forårsblomster, grønne æbler, hvid fersken, flintrøg, våde sten, brioche og bivoks… Brilliant duft! På tungen en cremet elegantier med umiskendelig Grand Cru-pondus… Champagne-lignende toastnoter og udpræget Chablis-mineralitet blander sig smukt med delikate Chardonnay-noter af citrus, fersken og honningmelon… En rislende ren superstjerne - aldeles blottet for stjernenykker! Drik nu , eller gem +10 år fra høståret.
Nyd den til dampet fisk, rogn og skaldyr, sushi, lette røgvarer og cremede oste. Servér ved 10-13°C
Vinen er fremstillet på 100% Chardonnay fra Louis Moreaus (oprindeligt muromkransede) monopolmark Clos des Hospices. De 0,36 hektar er indlemmet i den fornemme Grand Cru Les Clos med orientering mod syd og sydvest. Druerne håndhøstes fra 50 år gamle vinstokke i fossilholdigt ler (Kimmeridgean Clay).
Skånsom pneumatisk presning giver ekstra delikat druemost, der spontangæres med frugtbevarende med temperaturstyring. Vinen modner herefter 18 måneder på rustfrit stål i kontaktet med de fine gærrester, der bidrager med fedme og champagnelignende kompleksitet. Resultatet er en frisk, mineralsk og autentisk Chablis Grand Cru med et storartet gemmepotentiale.
Om Louis Moreau
I hjertet af Chablis finder man Domaine Louis Moreau, hvor der siden 1814 er blevet fremstillet vin under familiens navn. Den ambitiøse Louis Moreau repræsenterer sjette generation af familien, hvis imponerende stamtavle rækker langt tilbage, og han fører stolt det traditionsrige familieforetagende videre. Louis Moreau blev uddannet ønolog ved Fresno universitetet, hvorefter han ’turnerede’ Californien rundt og eksperimenterede med at lave vin forskellige steder i den solrige stat, inden han omsider vendte hjem til det køligere Chablis for at efterfølge faderen. Den akademisk uddannede Moreau leder markarbejdet ud fra en bæredygtig tankegang og høje miljøstandarder, og han søger altid det mest naturlige alternativ, når der skal træffes vigtige beslutninger i marken eller i vineriet. Stilen er delikat, mineralsk og uden faddominans – Chablis lige efter bogen! I 1904 opnåede familien Moreau monopol på den eftertragtede mark Chablis Grand Cru Clos Les Hospices, hvorfra de fremtryller nogle af de mest finesserige, komplekse og elegante vine, der kun sjældent finder deres lige. Moreau fremstiller også Petit Chablis, Chablis og Premier Cru-vine, der alle har ét tilfælles: De holder et tårnhøjt niveau, og selv deres Petit Chablis rangerer højt på kvalitetsstigen. Familien ejer også Domaine de Biéville, der er placeret i den østlige del af Chablis-appellationen. Jean-Jacques Moreau udså sig markerne allerede i 70’erne på grund af deres gode sydlige eksponering og en særlig jordbund, der skaber gunstige betingelser for fremstilling af premiumvine i en lidt federe stil end dem fra det andet domæne. Moreau-familien anerkendes i dag som en af de dygtigste producenter i Chablis.