Klik/Tryk for at zoome

Li Filitti Primitivo Riserva 2015 Masca del Tacco

På lager - 1-2 dages levering Vingaranti

Er du fan af Primitivo eller vild med Amarone og Ripasso-vine? - Så er Li Filitti det absolut bedste tilbud i klassen!

Når Primitivo er stort, er det rigtig stort. De allerbedste kommer fra området Manduria DOC og er i Riserva kvalitet. Det betyder, at den skal lagres mindst 24 måneder, inden den må sælges.

Smagenote

Tyktflydende og dyb rubinrød med lilla nuancer. Intens næse med tørrede blomster, skovbær og blommemarmelade, samt krydrede strejf af kanel, nellike, kakao og vanilje.

I munden blød, fed og kraftfuld med lækre strejf af sødme. Lang, frugtig og let krydret finish. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.

Anmeldelser af Li Filitti Primitivo Riserva 2015

98 Luca Maroni

91/100 Vinhulen "Kanonvin til spotpris"
"Dejlig sprudlende sødme i indledningen fra modne bær efterfulgt af gul blomme, røde kirsebær og dejlig intensiv duft med stor varme. En note af svampe træder frem og behager. Smagen er let sødmefuld og fed med smag indledningsvist af vanilje, rågummi og blomme i fed og fyldig smag med power og intensitet. Frugtsyren er fast og præcis til at bryde den fede frugt, og selv om vinen er præget af fadlagringen, så formår frugten alligevel at tage taktstokken og styre sikkert igennem fra start til spids af smagen. Noget af en crowdpleaser med sin sødme og fadpræg, men frugten er bare tilsvarende intens, og så går det hele op i en lækker enhed, der behager i den lange smag. Harmoni med harmoni på. Kanonvin til spotpris" 

91/100 - Select Wine Challenge

17/20 - Jancis Robinson
"So warmly and comfortingly spicy that it smells like mulled wine. Peppery, five-spice, ground coriander and thyme settling like fine dust on blackcurrant-coulis fruit, so thick and concentrated you feel you could drag your finger through it and come up with a teaspoonful. Cocoa-dusted tannins. Despite all this richness and hedonistic weight, there is balance and the wine holds itself high. Wonderful acidity shot through the core. Keep for winter, beef short ribs in a slow-cooked prune tagine."

Gold Medal - Asia Wine Trophy
Gold Medal - Berliner Wein Trophy

2 røde glas - Gambero Rosso 2019

★★★★★ Flaskehalsen
"Når det kommer til Primitivo fra det sydligste Italien, så er der både store oplevelser og brodne kar imellem. Der er ingen tvivl om, at der findes en del vin, der trækker gennemsnitsniveauet på denne type af vin ned under middel. Men samtidig er det blot med til at gøre oplevelsen så meget desto mere imponerende, når man støder på en producent, der gør sig overordentligt umage med at få de bløde dråber til at fungere. Det gør Masca del Tacco, der kan noget imponerende i deres håndtering af denne drue, hvor de holder fast i den sødmefulde stil, men samtidig formår at give den nuancer og karakter. Sådan er det eksempelvis i denne variant. Li Fillitti viser, at solmoden Primitivo ikke behøver at være sukker-klistret og tung, men at det kan lade sig gøre at skabe spændende nuancer, varierede udtryk og give plads til de enkelte elementer, mens den umiddelbare drikkeglæde fastholdes. Særligt den intense og frugtprægede eftersmag er med til at hæve denne vin langt over gennemsnittet."

Anbefales til grillmad, lam, oksekød, vildt, eksotisk krydrede kødretter samt modne oste. Nyd vinen ved 15-18°C.

Li Filitti 2015 er fremstillet på 100% Primitivo (Zinfandel), fra fritvoksende ”buskvine” i Apuliens Manduria-distrikt. Vinen modner hele 24 måneder, heraf 9 mdr. på store og mellemstore egetræsfade. 

Masca del Tacco blev grundlagt i 2010 af Amando Mergè og sønnen Felice, som overtog og moderniserede et gammelt kooperativ på Salento-halvøen i Apulien. Masca del Tacco råder over 50 ha med fortrinsvis gamle vinstokke. Arbejdet i marken foregår traditionelt og manuelt, mens vineriet er gearet til topmoderne produktion af rene og frugtige vine.

Læs mere

Passer godt til

Grill

Gris

Okse

Vildt

Lam

Ost

1 fl. pr. stk. 189,00  DKK
6 fl. pr. stk. 159,95 DKK
TILBUD 6 fl. pr. stk. 99,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

98 Point

Luca Maroni

91 Point

Vinhulen.dk

91 Point

Select Wine Challenge

17 / 20 Point

Jancis Robinson

GOLD

Asia Wine Trophy

GOLD

Berliner Wein Trophy

2 røde glas

Gambero Rosso

Flaskehalsen

Bestil inden
x timer y min,
og vi sender i dag!

Fri fragt v. køb for X mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Drue Primitivo
Servering 16-18 °C
Gemme potentiale 8-10 år fra høståret
Alkohol 14,5 %
Indhold 75 cl