
L'Esprit de Chevalier Pessac-Léognan 2016
“94 points. Long, crisp and minerally finish with a ton of energy.”
- James Suckling
Anmeldelser af L'Esprit de Chevalier Pessac-Léognan 2016
94/100 James Suckling
“Wonderful, fragrant blackberry and cherry nose with a delicate touch of oak. Concentrated and elegant with a beautiful balance of finely etched dry tannins and very bright acidity. Long, crisp and minerally finish with a ton of energy.”
92/100 Jeb Dunnuck
“The second wine of the estate is the 2016 L'Esprit de Chevalier, one of the top second wines out there. Offering a deep ruby color as well as a classic Graves bouquet of mulled cherry and blackberry fruits, leafy herbs, tobacco, and loamy earth, it’s medium to full-bodied, textured, and loaded with character.”
Om Domaine de Chevalier
Domaine de Chevalier er i flyvende form. Da familien Bernard overtog slottet i 1983, forblev den gamle ejer Claude Ricard på slottet i 5 år som mentor for 23 år gamle Olivier Bernard. Sidstnævnte har siden løftet Chevalier helt op i verdenseliten, både når det gælder rød- og hvidvin.
Terroiret består af én tætplantet grusparcel i ly af omkringliggende skov. Her modner druerne optimalt, hvilket dog ingenlunde forhindrer Olivier Bernard i at finsortere over flere høstrunder - som var han producent af top Sauternes. Dyrkningen er i stor udtrækning biodynamisk, og det topmoderne vineri har allerede været fornyet ad flere omgange.
På Chevalier er selv ikke det bedste godt nok! Af samme grund har Olivier Bernard taget den i Bordeaux ret kontroversielle beslutning: at skifte traditionel korkprop ud med den nye, teknologiske DIAM-korkprop.
Slottets andenvin L’esprit de Chevalier er et af de bedste køb, når det kommer til andenvine fra Pessac-Leognan. Toprated med i den nye 2022-årgang helt op til 96 points fra James Suckling vidner om value for money af højeste karat.
Grand Vin: Domaine de Chevalier (Blanc & Rouge), Grand Cru Classé (1959 Graves)
2. Vin: L’Esprit de Chevalier
Beliggenhed: Léognan, Pessac-Léognan AOP
Beplantet areal: 45 ha
Plantede druesorter: 64% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 3% Cabernet Franc, 3% Petit Verdot | 70% Sauvignon Blanc, 30% Sémillon
Fadmodning Rød: 18-22 mdr. - 50% ny barrique | Hvid: 12-18 mdr. - 30% ny barrique
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Proptype