
Le Retout Blanc 2016
Le Retout Blanc er en af Frankrigs mest orignale og spændende hvidvine!
Vinen kommer fra sølle 1,5 hektar i Haut-Médoc – og er et unikt blend af obskure druesorter som Gros Manseng, Sauvignon Gris, Savagnin og Mondeuse Blanche. Så unik, at vinen trods sin høje kvalitet ikke må sælges som Bordeaux - "kun" som Vin de France.
En fyldig, tropisk frugtig hvidvin med krydderi og kompleksitet fra fadmodning med bærmeomrøring. Og et virkeligt spændende alternativ til stor, hvid Bourgogne!
Chateau du Retout er beliggende i det sydlige Haut-Médoc. Kommunen Cussac-Fort-Médoc ligger gunstigt placeret mellem berømte Margaux og St-Julien! Slottet har siden 1950’erne været ejet af Kopp-familien, som i dag råder over 34 hektar vinmarker.
Slottets klassiske rødvin hører til blandt de fineste Haut-Médoc-køb overhovedet, mens den anmelderroste hvidvin er et originalt og meget spændende blend på oversete kvalitetsdruer som Gros Manseng, Sauvignon Gris, Savagnin og Mondeuse Blanche.
Hvordan smager Le Retout Blanc 2016?
Lys gylden i glasset. Næsen er intens og indsmigrende med noter af grapefrugt, orangeskal, kiwi, fersken og abrikos. Mineralske strejf af flintesten og diskret krydderi fra fadlagringen. I munden cremet og lækker med fornem frugtintensitet og virkelig spændende, mineralske undertoner. Lang og frisk finish med mange spændende nuancer. Drik nu, eller gem 5-7 år fra høståret.
Hvordan er Le Retout Blanc 2016 fremstillet?
Le Retout Blanc 2016 er fremstillet på 35% Gros Manseng, 36% Sauvignon Gris, 16% Savagnin og 13% Mondeuse Blanche. Druerne håndhøstes over to omgange, så kun optimal moden frugt finder vej til den færdige vin.
80% af vinen modner på franske barriquefade, heraf en ¼ nye. Bærmeomrøring som i Bourgogne giver teksturen ekstra fedme og smagen ekstra kompleksitet. De sidste 20% af vinen modner frugtbevarende på ståltank.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Proptype
Emballage





