





Le Petit Léon Bordeaux 2019
Der er value… og så er der brølende bordeaux-value som Le Petit Léon i superågangen 2019!
Kvaliteten er ikke tilfældig. Vinen laves på samme slot som Château Léon Veyrin – den bedst bedømte Listrac-Medoc hos James Suckling flere år i træk!
Le Petit León kommer fra de helt rigtige grusholdige terroirs i Cussac-Fort-Médoc - umiddelbart syd for Saint-Julien med de mange store Cru Classé-slotte.
I kælderen har familien Meyre hyret verdens mest berømte winemaker, konsulenten Michel Rolland, der har adskillige 100 point-vine på samvittigheden.
På bundlinjen er det nærmest mirakuløst, hvor stor bordeaux du her kan opleve for under en flad hundredekroneseddel. Ikke mindst da en begejstret Master of Wine kalder samme vin for et topkøb allerede ved 135 kroner….
Nyd den til lam, saftige bøffer, charcuteri, kalvekød, fuglevildt og modne oste. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager Le Petit Léon Bordeaux 2019?
I glasset mørk kirsebærrød med sort kerne og violet kant… Allerede i næsen forbløffer Le Petit Léon! Violer, hindbær, solbær og saftige blommer vælter dig veloplagt i møde, mens strejf af grøn peber, chokolade, lakrids, skovbund og blyant føjer ægte Médoc-karakter til duften… I munden smooth og lækker med 2019-årgangens kødfulde og dog Médoc-ranke charmefrugt for fuld udblæsning! Elegant krydret finish med silkefine tanniner. Toplækker, saftig Bordeaux! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Le Petit Léon Bordeaux 2019 passer godt til...
Om Le Petit Léon
Chateau Julien laves af familien Meyre, der har lavet rødvin i Listrac og Haut-Médoc siden 1810. Oprindeligt ejede familien Chateau Cap Léon Veyrin, men i dag råder familien desuden over de to højt anerkendte vinslotte som Ch. Bibian og Ch. Julien, der blev overtaget i 1985.
Som navnet antyder ligger Château Juliens 15 grusholdige hektar meget gunstigt placeret – i den del af Haut-Médoc der grænser direkte op til appellationen Saint-Julien med de mange Cru Classé-slotte.
I dag ledes familiefirmaet af 6. generations Nathalie og Julien Meyre, der med ansættelsen af Michel Roland som ønologisk konsulent har bragt vinkvaliteten, og anmeldelserne fra kendte navne som James Suckling og Vinous, helt op i Cru Classé-sfæren.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener