Le Palatin de Chateau Palais Cardinal Saint-Emilion Grand Cru 2016
Le Palatin de Chateau Palais Cardinal Saint-Emilion Grand Cru 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Silkeblød, solbærsaftig og subtilt kakaokrydret… Mums! Så bliver St-Émilion Grand Cru ikke mere slubrende lækker til prisen...
Selvom denne dejlige rødvin er holdt i en frugtbetonet og tidlig drikkeklar stil, så gemmer der sig stor velsmag og myriader af komplekse spidsfindigheder lige under overfladen!
Kvaliteten er alt andet end tilfældig... Nærmeste nabo er Cru Classé Ch. Monbousquet i det sydlige St-Émilion, og vinen kommer fra 40 år gamle vinstokke, som dyrkes efter bæredygtige principper (certificeret "Terra Vitis" og "HVE3").
Årgang 2016 er særlig god, ja faktisk helt ekstraordinær, på højrebredden i Bordeaux… og Le Palatin hamrer her formatet fast med syvtommersøm.
Smagenote
Mørk kirsebærrød med ungdommeligt lilla skær. Næsen lokker frisk og veloplagt med indsmigrende duft af viol, parfumerede skovhindbær, jordbær, blåbær, blomme og solbær, der finder ubesværet sammen med strejf af kakao, lakrids, trøfler og mokka fra fadet... I munden fløjlsblød og superharmonisk med de smukt detaljerede frugtnoter i hovedrollen. Den læskende finale samler trådene med elegante tanniner, skovbundsnoter, lakrids og kaffe. Høj klasse! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Le Palatin de Chateau Palais Cardinal St-Émilion Grand Cru 2016
90/100 Decanter
“Restrained fruit aromatics, with hints of cedar and spice. A real, red fruit basket, with ripe tannins, a kiss of oak and Cabernet Franc brightness.”
Nyd den gerne til saftigt oksekød, lam, and, vildt, charcuteri, svampe og cremede oste. Server ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på et klassisk højrebredsblend af 68% Merlot, 22% Cabernet Franc og 10% Cabernet Sauvignon, der håndhøstes fra 40 år gamle vinstokke på 19 grusholdige hektar i det sydlige St-Émilion – direkte op ad den berømte Cru Classé Château Monbousquet! De gamle stokke og den veldrænede grusjord samvirker om at give et høstudbytte på lave 35 hektorliter pr. hektar. Den resulterende høje frugtkvalitet bevares ved temperaturstyret gæring på ståltank, som efterfølges af 15 måneders modning på et mix af betontanke og 1 år gamle franske barriquefade.