Tilbage

Frankrig

Lamblin & Fils Saint Bris Sauvignon Blanc 2023

1 fl. pr. stk.
299,95 DKK
6 fl. pr. stk.
199,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser
Vores vurdering

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Frankrig

Lamblin & Fils Saint Bris Sauvignon Blanc 2023

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"93 point. Hvis du vælger den for at smage en helt anden side af både Bourgogne og Sauvignon Blanc-druen, så er der nogle rigtig spændende oplevelser i vente."  Flaskehalsen (tidl. årg.)

"92 point. Lamblin & Fils laver fremragende vin til rigtig gode priser ... I munden er den fyldt med syre og masser af mineralitet - et genialt glas til østers!" - Mad & Monopolet (tidl. årg.)

"90 point. Utrolig drikkeglæde"  Houlberg (tidl. årg.)

“2023 will be a great year for white wine in particular” -  The Drinks Business om 2023-årgangen I Bourgogne.

En af vores mest eftertragtede hvide bourgogne-vine er skabt på…. Sauvignon Blanc??

Yes, den er godt nok. Ingen har oplevet Sauvignon Blanc eller Bourgogne fuldt ud, før de har smagt Saint-Bris...  Et absolut must-try!

Her optræder Sancerre-druen og Chablis-terroiret i én og samme hvidvin til stor begejstring for både anmeldelser såvel som for tilhængere af elegant Sauvignon Blanc.  

Engang et kæmpestort hvidvinsbrand i Frankrig. Men dette vineventyr sluttede brat, da vinlusen phylloxera kom og ryddede stort set alle Saint-Bris' 2000 hektar til grunden.

I dag er kun 160 ud af Bourgognes 27.000 hektar vinmarker beplantet med Sauvignon Blanc, og vi finder dem alle i appellationen Saint-Bris. Kvaliteten er dog ikke decimeret med årene – tværtimod!

Med samme fossilholdige jordbund som naboen Chablis, og med sølle 80 km til Sancerre og Pouilly-Fumé, forstår man, hvordan Lamblin & Fils igen i den suveræne årgang 2023 har skabt  fremragende og ufattelig kalkmineralsk en Sauvignon Blanc.

Smagenote

Den sprøde og dugfriske Saint-Bris 2023 står krystalklar i glasset med et strejf af grønne reflekser. I næsen smukt vibrerende med aromatisk duft af hyldeblomst, stikkelsbær, sprøde æbler, grape nyslået græs og solbærblade, som straks giver plads til terroirets mineralske nuancer af våd kalk og frisk havbrise… På tungen smooth og frisk med et tydeligt aromatisk aftryk fra Sauvignon Blanc-druen. Meget, meget mineralsk. Fine strejf af hvid fersken og anis løfter eftersmagen op på et flot niveau. Meget muligt ligger prisen klart under Sancerre... men det samme kan på ingen måde siges om kvaliteten. Hvert år en af vores mest solgte hvidvine fra Bourgogne og derfor ofte udsolgt… Tag det som en opfordring til at handle hurtigt. Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.

Anmeldelser af Lamblin & Fils Saint Bris Sauvignon Blanc

93/100 Flaskehalsen (tidl. Årg.)
"
Det er ikke almindeligt at finde Sauvignon Blanc i Bourgogne, og derfor må vinene da også kaldes noget andet end det klassiske, for Bourgogne er traditionelt set på Chardonnay eller Aligoté. Her har Lamblin & Fils forsøgte sig med Sauvignon Blanc-druen, og det ender i et rigtig fornuftigt resultat. Sammenlignet med klassisk Sauvignon Blanc kan det virke en smule distræt, for der er lidt flere robuste nuancer i den, som tager overfor friskhed og den normale frugtige finesse. Så hvis du vælger denne for at vælge Sauvignon Blanc, så er det nok ikke helt, som du venter. Hvis du vælger den for at smage en helt anden side af både Bourgogne og Sauvignon Blanc-druen, så er der nogle rigtig spændende oplevelser i vente. Normalpris kr. 299,95, Set til kr. 99,95"

93/100 WineWherever, Rasmus Christensen (tidl. Årg.)
"Stram og stringent koldtklima-Sauvignon Blanc. Den har en kalket rygrad med fine stikkelsbærnoter, der giver vinen en seriøs sprødhed. Meget i stil med de bedste eksempler fra Sancerre. Skønt at se at denne tradition stadig bliver holdt i live nær Chablis."  

92/100 Mad & Monopolet (tidl. Årg.)
"Lamblin & Fils laver fremragende vin til rigtig gode priser. Denne er sprød, frisk og fyldt med mineralitet og syre. I næsen er der fyldt med friske noter af citrus, sprøde æbler, stikkelsbær, våde sten, friske blade og skud fra haven og lidt hø. I munden er den fyldt med syre og masser af mineralitet - et genialt glas til østers! 1 stk 299,95 / BEDSTE PRIS v/ 6 fl. 99,95"

90/100 Houlberg (tidl. Årg.)
"Det er sgu frisk og sprød vin det her ... som Sauvignon Blanc tit er, men her dog aldrig skinger eller alt for grøn. Der er dog blomster, grøn peber, hyld, stikkelsbær, grønne æbler, pærer suppleret med en en lille frugtsødme og sød intensitet. Smagen er let, fin og lidt tilbagetrukket, så heller ikke her piver Sauvignon Blanc druerne i munden, men kommer med en smule hvid peber, fersken, æbler, stikkelsbær, kvæde, en Københavnerstang, lakrids, hvid chokolade og utrolig drikkeglæde. 90 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 299,95 kr., mens prisen ved køb af 6 flasker er 99,95 kr."

Nyd den som en frisk aperitif – eller til fisk og skaldyr, sushi, tapas, sprøde salater, spæde grøntsager, frisk tomat, gedeost og andre cremede oste. Servér ved 8-10°C

Vinen er fremstillet på 100% Sauvignon Blanc, som Lamblin & Fils selekterer fra kalkstensholdige topmarker i Saint-Bris. Vinen er fremstillet i ren og frugtfrisk stil med temperaturstyret gæring samt kortvaring modning på ståltank.

Om Lamblin & Fils

“Excellent, typical Chablis” – Jamie Goode, Wine Anorak

”Top producer” – The Washington Post

“They have successfully progressed” – Rosemary George, Master of Wine

”Classic and characterful offerings” – Serena Sutcliffe, Master of Wine

”These are good value wines” – The Burgundy Report

Selvom familien Lamblin sigter efter en præcis, elegant, mineralsk og silkeblød signaturstil, så sniger winemaker-teamet Didier & Clément Lamblin uden de store armbevægelser en opsigtsvækkende frugtrigdom, dybde og power ind i deres hvidvine.

På denne adresse i Chablis skorter det med andre ord ikke på ambitioner. Og med helt op til 96 point fra internationale vinkritikere i de seneste årgange er der helt sikkert store ting i vente for både Lamblin & Fils - og for alle med hang til lækker, klassisk og sympatisk prissat Chablis!

Vi finder Lamblin & Fils, der har lavet Chablis siden 1690, i landsbyen Maligny. Vi har at gøre med et af Chablis’ ældste vinhuse, der nu gennem 12 generationer har forædlet og forfinet kunsten at lave mineralske hvidvine i verdensklasse.

I dag ledes foretagenet af 11. generations Michel og Didier Lamblin, som har arbejdet sammen siden 1987. Mens Michel tager sig af de administrative kontoropgaver, så holder ønologuddannede Didier til i vinkælderen, hvor han siden 2003 har været assisteret af sønnen Clément, der har studeret vindyrkning og ønologi i Beaune. Michels søn, Alexandre, sluttede sig til familiefirmaet i 2005.

Husets flotte og varierede vinportefølje baserer sig både på egne vinmarker og druemost fra nøje udvalgte vinbønder. Fælles for hele produktionen en stærk grøn profil, der er dybt forankret i familiens respekt for naturen og stoltheden over sine lokale terroirs. Lamblin fremstiller vine med minimal intervention, og antallet af økologiske certificerede hvidvine er støt stigende.

Fra aromatisk Saint-Bris Sauvignon Blanc over charmerende Petit Chablis og Chablis til mineralsk 1er Cru og Grand Cru af fineste, topratede karat – Lamblin & Fils er din garant for hvidvinsoplevelser i absolut topklasse.

Årgang 2023
Servering 8-10°C
Gemme potentiale 4-5 år fra høståret
Alkohol 12,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
299,95 DKK
6 fl. pr. stk.
199,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser
Vores vurdering

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Mest populære lige nu