
Lamblin & Fils Saint Bris Sauvignon Blanc 2021
Sauvignon Blanc fra Bourgogne? Sancerre-druen og Chablis-terroiret samlet i én og samme hvidvin?
Jo, den er god nok!. Ingen har oplevet Sauvignon Blanc eller Bourgogne fuldt ud, før de har smagt Saint-Bris...
Engang et kæmpestort hvidvinsbrand i Frankrig. Men dette vineventyr sluttede brat, da vinlusen phylloxera kom og ryddede stort set alle Saint-Bris' 2000 hektar til grunden.
I dag er kun 160 ud af Bourgognes 27.000 hektar vinmarker beplantet med Sauvignon Blanc, og vi finder dem alle i appellationen Saint-Bris. Kvaliteten er dog ikke decimeret med årene – tværtimod!
Med samme fossilholdige jordbund som naboen Chablis, og med sølle 80 km til Sancerre og Pouilly-Fumé, forstår man, hvordan Lamblin & Fils i den dugfriske årgang 2021 har skabt så fremragende og ufattelig kalkmineralsk en Sauvignon Blanc. Et absolut must-try!
Nyd den som en frisk aperitif – eller til fisk og skaldyr, sushi, tapas, sprøde salater, spæde grøntsager, frisk tomat, gedeost og andre cremede oste. Servér ved 8-10°C
Hvordan smager Lamblin & Fils Saint Bris Sauvignon Blanc 2021?
Saint-Bris 2021 præsenterer sig dugfrisk, ren og klar i glasset… Næsen er aromatisk og vibrerende med hyldeblomst, stikkelsbær, æbler, grapefrugt nyslået græs og solbærblade, som åbner op for tydelige mineralske undertoner af våd kalk og frisk havbrise… På tungen smooth og frisk med et tydeligt aromatisk aftryk fra Sauvignon Blanc-druen. Meget, meget mineralsk. Fine strejf af hvid fersken og anis løfter eftersmagen op på et flot niveau. Meget muligt ligger prisen klart under Sancerre... men det samme kan på ingen måde siges om kvaliteten. Anbefalet! Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.
Lamblin & Fils Saint Bris Sauvignon Blanc 2021 passer godt til...
Om Lamblin & Fils

“Excellent, typical Chablis” – Jamie Goode, Wine Anorak
”Top producer” – The Washington Post
“They have successfully progressed” – Rosemary George, Master of Wine
”Classic and characterful offerings” – Serena Sutcliffe, Master of Wine
”These are good value wines” – The Burgundy Report
Selvom familien Lamblin sigter efter en præcis, elegant, mineralsk og silkeblød signaturstil, så sniger winemaker-teamet Didier & Clément Lamblin uden de store armbevægelser en opsigtsvækkende frugtrigdom, dybde og power ind i deres hvidvine.
På denne adresse i Chablis skorter det ikke på ambitioner. Og med helt op til 96 point fra internationale vinkritikere i de senere årgange er der helt sikkert store ting i vente for både Lamblin & Fils - og for alle med hang til lækker, klassisk og sympatisk prissat Chablis!
Vi finder Lamblin & Fils, der har lavet Chablis siden 1690, i landsbyen Maligny. Vi har at gøre med et af Chablis’ ældste vinhuse, der nu gennem 12 generationer har forædlet og forfinet kunsten at lave mineralske hvidvine i verdensklasse.
I dag ledes foretagenet af 11. generations Michel og Didier Lamblin, som har arbejdet sammen siden 1987. Mens Michel tager sig af de administrative kontoropgaver, så holder ønologuddannede Didier til i vinkælderen, hvor han siden 2003 har været assisteret af sønnen Clément, der har studeret vindyrkning og ønologi i Beaune. Michels søn, Alexandre, sluttede sig til familiefirmaet i 2005.
Husets flotte og varierede vinportefølje baserer sig både på egne vinmarker og druemost fra nøje udvalgte vinbønder. Fælles for hele produktionen en stærk grøn profil, der er dybt forankret i familiens respekt for naturen og stoltheden over sine lokale terroirs. Lamblin fremstiller vine med minimal intervention, og antallet af økologiske certificerede hvidvine er støt stigende.
Fra aromatisk Saint-Bris Sauvignon Blanc over charmerende Petit Chablis og Chablis til mineralsk 1er Cru og Grand Cru af fineste, topratede karat – Lamblin & Fils er din garant for hvidvinsoplevelser i absolut topklasse.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage