
Lamblin & Fils Chablis Grand Cru Vaudesir 2021
Med de tiltagende klimaforandringer går der årevis imellem de helt stor, klassiske, årgange i Chablis. 2017 var legendarisk, og i 2021 kan du nu igen opleve Chablis-terroiret fra sin bedste side. Sitrende frisk og krystalklar Chardonnay fra en af de mest berømte marker, Vaudesir.
Grand Cru Vaudesir er kendt og eftertragtet for sine florale, elegante og uimodståeligt mineralske hvidvine. Det unikke terroir består af et naturligt amfiteater, hvor marken nyder godt af den sydvendte og soleksponerede placering.
Den traditionsrige producent Lamblin har lavet stor Chablis i 11 generationer og i kælderen forkæles deres Grand Cru med 18 måneder på egetræsfade.
Servér den store Grand Cru til fisk og skaldyr, sushi, fjerkræ, lyst kød, grøntsager og friske oste. Nyd vinen ved omkring 10-12 °C.
Hvordan smager Lamblin & Fils Chablis Grand Cru Vaudesir 2021?
Grand Cru Vaudésir står klar og ren i glasset med en lys citrongul farve. Storcharmerende Chablis-næse med friskskårne grønne æbler, hvide forårsblomster, citronskal og hvide ferskner, der sammenvæves med dybe honningnoter og en afgrundsdyb, kalket mineralitet. Vinen rammer tungen med en cremet, frisk og elegant Chardonnay-frugt, der domineres af sprøde æbler og citrus. Eftersmagen levner ingen tvivl om, at der er tale om Grand Cru Chablis. Citrus, mineraler og rislende rene frugtnuancer bliver hængende længe efter hver mundfuld. Sådan skal klasisk Grand Cru Chablis smage! Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Lamblin & Fils Chablis Grand Cru Vaudesir 2021 passer godt til...
Om Lamblin & Fils

“Excellent, typical Chablis” – Jamie Goode, Wine Anorak
”Top producer” – The Washington Post
“They have successfully progressed” – Rosemary George, Master of Wine
”Classic and characterful offerings” – Serena Sutcliffe, Master of Wine
”These are good value wines” – The Burgundy Report
Selvom familien Lamblin sigter efter en præcis, elegant, mineralsk og silkeblød signaturstil, så sniger winemaker-teamet Didier & Clément Lamblin uden de store armbevægelser en opsigtsvækkende frugtrigdom, dybde og power ind i deres hvidvine.
På denne adresse i Chablis skorter det ikke på ambitioner. Og med helt op til 96 point fra internationale vinkritikere i de senere årgange er der helt sikkert store ting i vente for både Lamblin & Fils - og for alle med hang til lækker, klassisk og sympatisk prissat Chablis!
Vi finder Lamblin & Fils, der har lavet Chablis siden 1690, i landsbyen Maligny. Vi har at gøre med et af Chablis’ ældste vinhuse, der nu gennem 12 generationer har forædlet og forfinet kunsten at lave mineralske hvidvine i verdensklasse.
I dag ledes foretagenet af 11. generations Michel og Didier Lamblin, som har arbejdet sammen siden 1987. Mens Michel tager sig af de administrative kontoropgaver, så holder ønologuddannede Didier til i vinkælderen, hvor han siden 2003 har været assisteret af sønnen Clément, der har studeret vindyrkning og ønologi i Beaune. Michels søn, Alexandre, sluttede sig til familiefirmaet i 2005.
Husets flotte og varierede vinportefølje baserer sig både på egne vinmarker og druemost fra nøje udvalgte vinbønder. Fælles for hele produktionen en stærk grøn profil, der er dybt forankret i familiens respekt for naturen og stoltheden over sine lokale terroirs. Lamblin fremstiller vine med minimal intervention, og antallet af økologiske certificerede hvidvine er støt stigende.
Fra aromatisk Saint-Bris Sauvignon Blanc over charmerende Petit Chablis og Chablis til mineralsk 1er Cru og Grand Cru af fineste, topratede karat – Lamblin & Fils er din garant for hvidvinsoplevelser i absolut topklasse.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold