
La Magia Rosso di Montalcino 2024 ØKO
La Magia Rosso di Montalcino 2024 – en vin, hvor du slipper for at betale Brunello-priser, men stadig får oplevelsen af stor kvalitet.
La Magia er et hus, der hvert eneste år høster tårnhøje point og priser på tværs af deres forskellige vine. Den tilbagevendende succes år for år spår vi også for denne vin – vi er i hvert fald ikke i tvivl…
Druerne til denne vin er høstet på topmarker, hvor de normalt indgår i Brunello di Montalcino, der kan koste helt op til 1.400 kr. Det er med andre ord druer i verdensklasse. Kombineret med det hårde arbejde i kælderen giver det en utrolig lækker, læskende og livlig vin – samtidig med stor kompleksitet.
Smagen af Brunello di Montalcino til Rosso-pris… Er det ikke det vi alle drømmer om?
Nyd den til steaks, lam, kraftige pastaretter, pizza, antipasti, lyst kød, svamperetter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager La Magia Rosso di Montalcino 2024 ØKO?
La Magia Rosso di Montalcino 2024 fremstår med en utrolig flot, dyb farve for en Rosso di Montalcino – et helt klart tegn på den intensitet, vinen besidder. I næsen mødes man af en utrolig bouquet af livlig frugt, kombineret med en kompleksitet, der skaber en imponerende balance. Vinen byder på friske noter af violer, blommer og modne kirsebær, suppleret af dybde i form af skovbund, knuste sten, cedertræ, fennikel og ristede kaffebønner. Intensitet som man kender det fra Brunello på tungen. Den saftige frugt fra Sangiovese druen kombineret med god fylde og power. Vinen byder på afstemte tanniner og luksuskrydderi fra fadlagringen. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Smagenoter
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
La Magia Rosso di Montalcino 2024 ØKO passer godt til...
Hvordan er La Magia Rosso di Montalcino 2024 ØKO fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Sangiovese, som Fabian Schwarz plukker fra samme højtliggende Montalcino-marker, der giver frugt til hans 98 point-Brunello. Gæringen sker på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring, inden 9 måneders lagring på et mix af 2 år gamle 500 liters franske tonneaux-fade og store traditionelle egetræs-botti.
Druer
SangioveseOm La Magia

”Fabian Schwarz, current owner and winemaker at La Magia, represents part of the younger generation to breathe new life into the Montalcino territory” – Vinous
“If you have the chance to be in Montalcino and to make Brunello, you have to try to produce one which is really at the top.” – Fabian Schwarz
Med et væld af topanmeldelser helt op til 98 point fra flere internationale vinkritikere laver Fabian Schwarz i sandhed magisk Brunello.
Men rent faktisk er navnet La Màgia afledt af ”magione”, der betyder hus. Den historiske bygning var oprindeligt sidste hvilested for pilgrimme på vej til klosteret i Sant Antimo.
Familien Schwarz er, som det tyskklingende efternavn afslører, tilflyttere fra den tosprogede norditalienske region Alto Adige-Südtirol. Familiens toscanske vineventyr starter i 1979, hvor Fabians far, Harald, får overtalt sine forældre til at købe ham et stykke vinmark i Montalcino.
Fabian Schwartz, der er ønolog fra Italiens mest prestigiøse vinskole, begynder at hjælpe til på vingården fra 2005, inden han i 2011 overtager driften af La Màgia fra sine forældre.
Alle Brunello-druer høstes fra én samlet vinmark, der dyrkes med økologisk certificering. Kombintationen af sydvendt eksponering og en høj beliggenhed giver powerfuld Sangiovese med friskheden i behold. I vineriet frembringer Fabian vine med ekstra parfume og klasse ved en langvarig udblødning af drueskallerne samt inklusion af hele drueklaser. Alle Brunello-vine modnes på delvist nye 500 liters franske egetræsfade (tonneaux). La Màgias absolutte flagskib, Ciliegio, stammer fra en unik Cru-parcel, der frembringer druer og vin med særlig koncentration.
Nævnes bør også Fabians elegante og aromatiske hvidvin på Vermentino-druen samt den burgundisk inspirerede Sangiovese ”Il Vispo”, som ved at gære ”semi carbonisk” på hele drueklaser opnår en for området unik og uimodståelig saftighed.
Anmeldelserne er i en klasse for sig, ikke mindst når de attraktive priser tages i betragtning. Vineriet drives i vid udstrækning på basis af solenergi.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Næringsindhold
Allergener
Syreindhold



























