



La Magia Rosso di Montalcino 2020
Wauw… Rekordstor power. Kæmpe fylde og op mod 15% alkohol. Hvem sagde Baby-Brunello??
Kultproducenten La Magias økologiske Rosso di Montalcino vokser sig bare vildere og større år for år – med 2020 som den foreløbige kulmination.
Stribevis af blåstemplinger fra anmelderne. Vil du have Toscanas bedste Brunello-alternativ, så er der ingen vej uden om denne pragtfulde Sangiovese.
Vi taler altså druer fra nøjagtig samme topmarker, som leverer frugt til La Magias hypede 98-point-Brunello. Forskellen ligger i fadlagringen, som geniale Fabian Schwarz afkorter en smule, så frugten forbliver fyldt med ungdommelig charme!
Nyd den til steaks, lam, kraftige pastaretter, pizza, antipasti, lyst kød, svamperetter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager La Magia Rosso di Montalcino 2020?
Imponerende mørk og tæt for Sangiovese... Næsen byder på charme og personlighed med frugtmoden superduft af violer, blå blommer, saftmodne kirsebær, våd skovbund, knuste sten, cedertræ, fennikel og ristede kaffebønner… Lækker cremet og intens som seriøs Brunello på tungen. Den saftlækre Sangiovese-frugt begejstrer med sin perfekte kombination af fylde, power og fine, friske nuancer. Slubrende saftig i afslutningen der toppes med afstemte tanniner. Måske en vild påstand… men det her er altså bedre end mange Brunello-vine til tredobbelt pris! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
La Magia Rosso di Montalcino 2020 passer godt til...
Om La Magia

”Fabian Schwarz, current owner and winemaker at La Magia, represents part of the younger generation to breathe new life into the Montalcino territory” – Vinous
“If you have the chance to be in Montalcino and to make Brunello, you have to try to produce one which is really at the top.” – Fabian Schwarz
Med et væld af topanmeldelser helt op til 98 point fra flere internationale vinkritikere laver Fabian Schwarz i sandhed magisk Brunello.
Men rent faktisk er navnet La Màgia afledt af ”magione”, der betyder hus. Den historiske bygning var oprindeligt sidste hvilested for pilgrimme på vej til klosteret i Sant Antimo.
Familien Schwarz er, som det tyskklingende efternavn afslører, tilflyttere fra den tosprogede norditalienske region Alto Adige-Südtirol. Familiens toscanske vineventyr starter i 1979, hvor Fabians far, Harald, får overtalt sine forældre til at købe ham et stykke vinmark i Montalcino.
Fabian Schwartz, der er ønolog fra Italiens mest prestigiøse vinskole, begynder at hjælpe til på vingården fra 2005, inden han i 2011 overtager driften af La Màgia fra sine forældre.
Alle Brunello-druer høstes fra én samlet vinmark, der dyrkes med økologisk certificering. Kombintationen af sydvendt eksponering og en høj beliggenhed giver powerfuld Sangiovese med friskheden i behold. I vineriet frembringer Fabian vine med ekstra parfume og klasse ved en langvarig udblødning af drueskallerne samt inklusion af hele drueklaser. Alle Brunello-vine modnes på delvist nye 500 liters franske egetræsfade (tonneaux). La Màgias absolutte flagskib, Ciliegio, stammer fra en unik Cru-parcel, der frembringer druer og vin med særlig koncentration.
Nævnes bør også Fabians elegante og aromatiske hvidvin på Vermentino-druen samt den burgundisk inspirerede Sangiovese ”Il Vispo”, som ved at gære ”semi carbonisk” på hele drueklaser opnår en for området unik og uimodståelig saftighed.
Anmeldelserne er i en klasse for sig, ikke mindst når de attraktive priser tages i betragtning. Vineriet drives i vid udstrækning på basis af solenergi.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Syreindhold