
La Magia Rosso di Montalcino 2018
Årgangens bedste Baby-Brunello?
Endelig en Rosso med personlighed og kvalitet som seriøs Brunello di Montalcino!
Med stribevis af blåstemplinger fra anmelderne viser denne økologiske super-Rosso, hvorfor La Magia regnes blandt de allerbedste producenter af Brunello di Montalcino.
Vinen laves da også på Sangiovese-druer fra de selvsamme topmarker som La Magias 98 point Brunello. Forskellen ligger i fadlagringen, som Fabian Schwarz afkorter en smule for sin Rosso.
Efter 9 måneder i det kølige toscanske kældermørke er tanninerne perfekt afrundede - og frugten sprængfyldt med ungdommelig charme!
Nyd den til steaks, lam, kraftige pastaretter, pizza, antipasti, lyst kød, svamperetter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager La Magia Rosso di Montalcino 2018?
Elegant kirsebærrød Sangiovese-farve... Næsen lokker med uimodståelig charme og stor personlighed! Fra glasset stiger superdufte af nyplukkede roser, kirsebær, orangeskal, mørke blommer, middelhavsurter samt krydrede hints af ristede kaffebønner, lakrids og chokolade. Silkeblød på tungen, hvor den pureste rene Sangiovese-frugt balancerer perfekt mellem læskende friskhed og dybere Brunello-power... Slubrende saftig afslutning med afstemt tanninbid. I sandhed en magisk Rosso! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
La Magia Rosso di Montalcino 2018 passer godt til...
Om La Magia

”Fabian Schwarz, current owner and winemaker at La Magia, represents part of the younger generation to breathe new life into the Montalcino territory” – Vinous
“If you have the chance to be in Montalcino and to make Brunello, you have to try to produce one which is really at the top.” – Fabian Schwarz
Med et væld af topanmeldelser helt op til 98 point fra flere internationale vinkritikere laver Fabian Schwarz i sandhed magisk Brunello.
Men rent faktisk er navnet La Màgia afledt af ”magione”, der betyder hus. Den historiske bygning var oprindeligt sidste hvilested for pilgrimme på vej til klosteret i Sant Antimo.
Familien Schwarz er, som det tyskklingende efternavn afslører, tilflyttere fra den tosprogede norditalienske region Alto Adige-Südtirol. Familiens toscanske vineventyr starter i 1979, hvor Fabians far, Harald, får overtalt sine forældre til at købe ham et stykke vinmark i Montalcino.
Fabian Schwartz, der er ønolog fra Italiens mest prestigiøse vinskole, begynder at hjælpe til på vingården fra 2005, inden han i 2011 overtager driften af La Màgia fra sine forældre.
Alle Brunello-druer høstes fra én samlet vinmark, der dyrkes med økologisk certificering. Kombintationen af sydvendt eksponering og en høj beliggenhed giver powerfuld Sangiovese med friskheden i behold. I vineriet frembringer Fabian vine med ekstra parfume og klasse ved en langvarig udblødning af drueskallerne samt inklusion af hele drueklaser. Alle Brunello-vine modnes på delvist nye 500 liters franske egetræsfade (tonneaux). La Màgias absolutte flagskib, Ciliegio, stammer fra en unik Cru-parcel, der frembringer druer og vin med særlig koncentration.
Nævnes bør også Fabians elegante og aromatiske hvidvin på Vermentino-druen samt den burgundisk inspirerede Sangiovese ”Il Vispo”, som ved at gære ”semi carbonisk” på hele drueklaser opnår en for området unik og uimodståelig saftighed.
Anmeldelserne er i en klasse for sig, ikke mindst når de attraktive priser tages i betragtning. Vineriet drives i vid udstrækning på basis af solenergi.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage