





La Magia Brunello di Montalcino Riserva 2015 ØKO
“2015 will go down as one of the most memorable vintages since the founding of the Consorzio of Brunello di Montalcino producers in the 1960s. – John Szabo, MS
La Magia er i forvejen en af Montalcinos mest populære Brunello’er – skal vi gå et skridt op ad stigen?
Det er endelig lykkedes os at skaffe denne eksklusive Riserva Brunello fra Fabian Schwarz – og så endda i denne rekord-lækre årgang, der høster helt op til 97 points hos James Suckling.
Fabian Swarz opnår power, smagskoncentration og ægte Riserva-elegance ved at lade vinen modne i hele 40 måneder på nye, franske egetræsfade. Herefter tilbringer vinen yderligere 18 måneder på flaske inden dette bæst af en Brunello frigives med hele 15 % alkohol!
Produktionen er på kult-niveau og der laves kun godt 5.000 flasker i exceptionelle årgange. Allerede nu er vinen i verdensklasse, men potentialet rækker til minimum +20 år frem i tiden.
Nyd den spektakulære Brunello Riserva til det lækreste oksekød du kan finde eller servér pastaretter med svampe, vildt, lam, fjerkræ eller modne oste. Nydes optimalt ved 16-18°C.
Hvordan smager La Magia Brunello di Montalcino Riserva 2015 ØKO?
La Magia Riserva står frisk i glasset med en dyb granatrød farve. Berusende lækker Brunello-næse, der åbner med lavendel, solbær, mørke, saftdryppende kirsebær og blommer. Kompleksiteten er ikke til at tage fejl af, når vinen slynges et par gange i glasset… trøfler, skovbund, tørrede krydderurter og lette, sødmefulde fadkrydderier sætter trumf på den forrygende bouquet. Vinen lander powerfuld på tungen med årgangens imponerende smagskoncentration og 15 % alkohol. Den skønne kirsebærfrugt suppleres til perfektion af et diskret fadkrydderi og en frisk mineralitet, der sørger for balance til Brunello’en. Engleblide tanniner og lag-på-lag af spændende frugtnuancer afrunder denne exceptionelle Riserva-oplevelse. Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
La Magia Brunello di Montalcino Riserva 2015 ØKO passer godt til...
Om La Magia

”Fabian Schwarz, current owner and winemaker at La Magia, represents part of the younger generation to breathe new life into the Montalcino territory” – Vinous
“If you have the chance to be in Montalcino and to make Brunello, you have to try to produce one which is really at the top.” – Fabian Schwarz
Med et væld af topanmeldelser helt op til 98 point fra flere internationale vinkritikere laver Fabian Schwarz i sandhed magisk Brunello.
Men rent faktisk er navnet La Màgia afledt af ”magione”, der betyder hus. Den historiske bygning var oprindeligt sidste hvilested for pilgrimme på vej til klosteret i Sant Antimo.
Familien Schwarz er, som det tyskklingende efternavn afslører, tilflyttere fra den tosprogede norditalienske region Alto Adige-Südtirol. Familiens toscanske vineventyr starter i 1979, hvor Fabians far, Harald, får overtalt sine forældre til at købe ham et stykke vinmark i Montalcino.
Fabian Schwartz, der er ønolog fra Italiens mest prestigiøse vinskole, begynder at hjælpe til på vingården fra 2005, inden han i 2011 overtager driften af La Màgia fra sine forældre.
Alle Brunello-druer høstes fra én samlet vinmark, der dyrkes med økologisk certificering. Kombintationen af sydvendt eksponering og en høj beliggenhed giver powerfuld Sangiovese med friskheden i behold. I vineriet frembringer Fabian vine med ekstra parfume og klasse ved en langvarig udblødning af drueskallerne samt inklusion af hele drueklaser. Alle Brunello-vine modnes på delvist nye 500 liters franske egetræsfade (tonneaux). La Màgias absolutte flagskib, Ciliegio, stammer fra en unik Cru-parcel, der frembringer druer og vin med særlig koncentration.
Nævnes bør også Fabians elegante og aromatiske hvidvin på Vermentino-druen samt den burgundisk inspirerede Sangiovese ”Il Vispo”, som ved at gære ”semi carbonisk” på hele drueklaser opnår en for området unik og uimodståelig saftighed.
Anmeldelserne er i en klasse for sig, ikke mindst når de attraktive priser tages i betragtning. Vineriet drives i vid udstrækning på basis af solenergi.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Syreindhold