
La Magia Brunello di Montalcino Ciliegio DOCG 2019 ØKO i trækasse
Dette ultrasjældne Brunello-flagskib fra enkeltmarken Ciliegio repræsenterer ikke blot toppen af La Magias formåen. Vinen cementerer i drømmeåret 2019 samtidig sin topstatus blandt eliten af førsteklasses Brunello-vine. Ingen nævnt, ingen glemt...
Terroirets over 45 år gamle Sangiovese-vinstokke yder en episk koncentration, der på elegant og naturlig vis finder sammen med udsøgte krydderier fra den 36 måneder lange fadlagring. Ren verdensklasse allerede - og potentialet er enormt!
Ciliegio er opkaldt efter de to smukke kirsebærtræer, der troner på hver sin side af La Magiàs fineste enkeltmark i 400-450 meters højde. Kun 2237 nummererede flasker er produceret.
Vi er tildelt sølle 8 kasser !!!
Nyd den til store bøffer, saftige lammekød, kraftige pastaretter, svamperisotto og lagrede oste. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager La Magia Brunello di Montalcino Ciliegio DOCG 2019 ØKO i trækasse?
Ved ophældningen glimter Ciliegio 2019 fed og elegant kirsebærrød i glasset… Næsen lover gigantisk Brunello! Vi taler sitrende frisk, solmoden dyb og perfekt fadkrydret Sangiovese med tydelig terroirkarakter. En aromatisk parade med kompleks duft af tørrede roser, lavendel, rosmarin, friske kirsebær, tranebær og sorte solmodne blommer, der gemmer på mørke noter af ceder, mineralitet, svesker, lakrids, mokka og chokolade… I munden rig, smooth og fyldig med saftigt vibrerende friskhed underneden. Den mangefacetterede frugt folder sig smukt nuanceret og selvsikkert vedholdende ud på tungen, hvor fadets krydderier og tanniner føjer ekstra luksuriøse dimensioner til totaloplevelsen. Det her er Single Vineyard Brunello i indiskutabel verdensklasse! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
La Magia Brunello di Montalcino Ciliegio DOCG 2019 ØKO i trækasse passer godt til...
Om La Magia

”Fabian Schwarz, current owner and winemaker at La Magia, represents part of the younger generation to breathe new life into the Montalcino territory” – Vinous
“If you have the chance to be in Montalcino and to make Brunello, you have to try to produce one which is really at the top.” – Fabian Schwarz
Med et væld af topanmeldelser helt op til 98 point fra flere internationale vinkritikere laver Fabian Schwarz i sandhed magisk Brunello.
Men rent faktisk er navnet La Màgia afledt af ”magione”, der betyder hus. Den historiske bygning var oprindeligt sidste hvilested for pilgrimme på vej til klosteret i Sant Antimo.
Familien Schwarz er, som det tyskklingende efternavn afslører, tilflyttere fra den tosprogede norditalienske region Alto Adige-Südtirol. Familiens toscanske vineventyr starter i 1979, hvor Fabians far, Harald, får overtalt sine forældre til at købe ham et stykke vinmark i Montalcino.
Fabian Schwartz, der er ønolog fra Italiens mest prestigiøse vinskole, begynder at hjælpe til på vingården fra 2005, inden han i 2011 overtager driften af La Màgia fra sine forældre.
Alle Brunello-druer høstes fra én samlet vinmark, der dyrkes med økologisk certificering. Kombintationen af sydvendt eksponering og en høj beliggenhed giver powerfuld Sangiovese med friskheden i behold. I vineriet frembringer Fabian vine med ekstra parfume og klasse ved en langvarig udblødning af drueskallerne samt inklusion af hele drueklaser. Alle Brunello-vine modnes på delvist nye 500 liters franske egetræsfade (tonneaux). La Màgias absolutte flagskib, Ciliegio, stammer fra en unik Cru-parcel, der frembringer druer og vin med særlig koncentration.
Nævnes bør også Fabians elegante og aromatiske hvidvin på Vermentino-druen samt den burgundisk inspirerede Sangiovese ”Il Vispo”, som ved at gære ”semi carbonisk” på hele drueklaser opnår en for området unik og uimodståelig saftighed.
Anmeldelserne er i en klasse for sig, ikke mindst når de attraktive priser tages i betragtning. Vineriet drives i vid udstrækning på basis af solenergi.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener