



Klein Constantia Anwilka Estate Stellenbosch 2016
“World’s Best 50 Vineyards” – tre år i træk!
Sydafrikas største? Du har ikke oplevet den sydlige halvkugles bedste rødvine, før du har smagt Anwilka!
Under kyndig vejledning af de internationalt kendte Bordeaux-vinpersonligheder Hubert de Boüard (medejer af Château Angélus i Saint-Emilion) og Bruno Prats (tidligere ejer af Château Cos d'Estournel i Saint-Estèphe) så den første Anwilka dagens lys i 2005.
Anwilka har efterfølgende skabt sig et verdensomspændende ry med sin unikke røde cuvée af Shiraz, Cabernet Sauvignon og Petit Verdot, der af selveste Robert Parker er blevet beskrevet som "den fineste rødvin, jeg nogensinde har fået fra Sydafrika".
Vi finder Anwilka Vineyards bare 7 km fra False Bay i Helderberg. Den temperaturmodererende maritime beliggenhed er sammen med den ekstra strenge drueselektion hemmeligheden bag Anwilkas tårnhøje kvalitet.
Skulle Sydafrika udpege sine egne ”1. Cru Classés”, ville Anwilka med garanti stå øverst på listen!
Nyd den til saftige steaks, lam med urter, vildtkød, simregryder, gourmetburgere, kraftige tapas, BBQ, andesteg, flæskesteg og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Klein Constantia Anwilka Estate Stellenbosch 2016?
Ved ophældningen fed og mørklilla med knaldsort kerne! Næsen er koncentreret og nuanceret med smukt integreret duft af solbær, mynte, ristede kaffebønner, cedertræ, røget kød, peber og knuste sten… I munden rig og powerfuld med en seriøs frugtfylde, der balanceret smukt med vinens vibrerende mineralitet og de perfekt afstemte krydderier fra fadlagringen. Afslutningen hiver niveauet det sidste nøk op i verdenseliten med enorm smagslængde, fine tanniner og imponerende detaljegrad. Jep, det er meget stor rødvin, det her! Drik nu, eller gem +20 år fra høstået.
Klein Constantia Anwilka Estate Stellenbosch 2016 passer godt til...
Hvordan er Klein Constantia Anwilka Estate Stellenbosch 2016 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 55% Syrah, 31% Cabernet Sauvignon og 14% Petit Verdot, som selekteres fra Anwilka Estates 40 hektar i det sydlige Stellenbosch med udsigt til False Bays temperaturmodererende vandmasser. Under kyndig vejledning af de internationalt kendte Bordeaux-vinpersonligheder Hubert de Boüard (medejer af Château Angélus i Saint-Emilion) og Bruno Prats (tidligere ejer af Château Cos d'Estournel i Saint-Estèphe) håndselekteres druerne omhyggeligt og fragtes nænsomt til vineriet i små høstkasser. Frugten kvalitetssorteres såvel før som efter afstilkningen.
Gæringen sker med frugtbevarende temperaturstyring på ståltank, hvor en ekstra lang macerationstid med overpunpninger af mosten trækker farve, smag og tanniner fra drueskindet. Anwilka 2016 modner 19 måneder på 400 liters franske egetræsfade, heraf 50% helt nye og de resterende 1 år gamle.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
















