
Jean-Max Roger Sancerre Blanc Cuvée les Caillottes 2023
Hvis ikke anmelderne taler for sig selv, så skærer vi det gerne ud i rå kalksten… Navnet Jean-Max Roger er synonymt med Sancerre i verdensklasse!
Smag bare familiens fabelagtige Les Caillotes 2023. Vi taler sublimt kalkstensmineralsk Sancerre fra op til 40 år gamle og tætplantede Sauvignon Blanc-planter, hvis rødder borer sig dybt ned i en serie top-terroirs af samme stenede type (deraf navnet: Cuvée les Caillottes).
Familien Roger har lavet vin i Sancerre-landsbyen Bué siden 1600-tallet, og nu vidererefører brødrene Thibault og Etienne Roger det unikke terroirkendskab med særligt fokus på økologiske og bæredygtige praksisser, der holder biodiversiteten og druekvaliteten i helt i top.
I kælderen spontangæres med terroirenes og kælderens egen gær, mens mange månedes modning på gærresterne føjer fylde og en genial flintet mineralitet til smagen… Glæd dig!
Nyd den til friske serveringer med fisk og skaldyr, sushi, tapas, salater, asparges, frisk tomat og cremede oste. Servér ved 10-12°C
Hvordan smager Jean-Max Roger Sancerre Blanc Cuvée les Caillottes 2023?
Ved ophældningen sart gylden… I næsen så intens, sprød og vibrerende mineralsk at våde sten og flint nærmest flyver I alle retninger fra glasset! Hvide blomster, grønne æbler, pære, saltet citron og lidt hvid fersken fører frugten fornemt frem, mens komplekse noter af græs, solbærblade og ristet toastbrød føjer fantastisk dybde til duften… Lækker fedme i munden og seriøst koncentreret i smagen. Rislende frisk, delikat frugtig og jublende mineralsk i den lange og friske finish… Slurk efter slurk åbenbarer Caillottes 2023 sig som en Sancerre i superligaen. Wauw! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Smagenoter
Citron
Flintesten
Grønne æbler
Ristet brød
Solbærblad
Jean-Max Roger Sancerre Blanc Cuvée les Caillottes 2023 passer godt til...
Hvordan er Jean-Max Roger Sancerre Blanc Cuvée les Caillottes 2023 fremstillet?
Les Cailottes 2023 er fremstillet på 100% Sauvignon Blanc, som brødreparret Thibault og Etienne Roger plukker fra op til 40 år gamle vinstokke på Saint Martin og Côte de l’Epée samt andre berømte enkeltmarker i landsbyerne Bué, Amigny og Sancerre. Fælles for disse terroirs er en unik jordbundstype med stenet kalksten (Caillottes) samt en optimal orientering mod syd og sydvest. Straks ved ankomsten til vineriet i Bué presses druerne nænsomt i pneumatisk blærepresse. Mosten nedkøles 48 til 72 timer for at bundfælde urenheder. Herefter følger en kølig spontangæring med terroirets egen gær, der fremmer vinens komplekse aromaprofil. Adskillige måneder modning på gærresterne uden omstikning føjer fylde og en spændende flintet mineralitet til smagsoplevelsen.
Druer
Sauvignon BlancVindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener























