
Jean Gagnerot Ladoix 2017
Ladoix? Navnet får måske ikke mange Bourgogne-klokker til at ringe, men i denne spændende appellation ligger der vild value gemt.
Ladoix skræver faktisk ind over de to ikoniske Grand Cru-marker, Corton og Corton-Charlemagne, hvilket vidner om, at terroiret i den oversete appellation er i ren verdensklasse.
Den relativt høje beliggenhed i denne del af Côte de Beaune kombineret med en kalk- og mergelholdig jordbund giver de perfekte betingelser for frembringelsen af stor Chardonnay.
Vi har fundet et ultra-lille restparti fra den altid udsolgte årgang 2017 hos Jean Gagnerot, der forkæler denne vin med op til et års fadlagring på fine franske egetræsfade.
Fadlagret hvid Bourgogne fra et drømmeterroir i en af årtusindets største årgange – køb så hurtigt, du kan!
Nyd vinen til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ, svampe, grillede grøntsager og cremede oste. Servér ved 10-13°C.
Hvordan smager Jean Gagnerot Ladoix 2017?
I glasset står vinen med en let gylden farve. Næsen er ”trademark” Chardonnay fra Bourgogne med krystalklar frugt, fadkrydderier og knitrende mineralitet. Modne æbler, pærer, kvædemarmelade og mirabeller slynger sig rundt med eksotiske frugter som ananas og melon. Ristede hasselnødder, honning, sødmefulde krydderier og lidt smør binder sløjfen på den flotte bouquet. I munden smyr den hvide Bourgogne sig om tungen med blød Chardonnay-frugt, saltet citrus og lækre mineralske noter af våde kalksten. Lang eftersmag med stor nøddekompleksitet og krydderier fra de bedste franske egetræsfade. En overset perle, der hurtigt vil få ben af gå på! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Jean Gagnerot Ladoix 2017 passer godt til...
Hvordan er Jean Gagnerot Ladoix 2017 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100 % Chardonnay. Druerne høster i det nordvestlige del af Côte de Beaune, hvor vinmarken kigger ud over den smukke landsby, Ladoix-Serrigny. Appellationen ejer faktiske dele af de to Grand Cru-makrer, Corton og Corton-Charlemagne. Jordbunden er spækket med mergel og rødlig kalksten, der gør dyrkningsbetingelserne helt ideelle for elegant Chardonnay. Når de modne druer er høstet, fragtes de til vineriet, hvor de nænsomt presses inden gæringen på ståltanke. Gæringen foregår køligt ved 16-20 grader, så de bedste aromaer bevares. Efter gæringen modner vinen i kontakt med de fine gærrester på franske egetræsfade i 8-12 måneder, hvilket giver vinen sin delikate cremede tekstur og fadkrydrede kompleksitet. Der anvendes 20 % nye egetræsfade i modningsprocessen.
Druer
ChardonnayOm Jean Gagnerot

Velkommen til slaraffenland for bourgognefans! Med burgundiske Jean Gagnerot i folden kan Supervin byde på en forrygende serie af topanmeldte bourgognevine til priser, vores konkurrenter får mere end svært ved at matche.
Chablis, Aloxe-Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit-Saint-Georges… Lutter klassevine i topform! Jean Gagnerot-vinene har hvilet under perfekte forhold i producentens kølige bourgognekældre.
Frem til årgang 2014 er vinene fremstillet hos Château de Corton-André, der er beliggende i topkommunen Aloxe-Corton. Producentens smukke slotsbygning er siden solgt til familien Frey, der driver ikoniske vinhuse som 100 point-producenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune 5. Cru Classé i Haut-Médoc.
Også rettighederne til den prestigiøse vinserie Jean Gagnerot har skiftet ejerhænder siden 2014, så basen nu er flyttet fra Corton til prominente Meursault.
En af hemmelighederne bag topniveauet er det - selv for Bourgogne - ekstravagante kælderarbejde: 1 er Cru-vinene forkæles med lagring på op til 40-50% nye 228 liters burgundiske egetræsfade, mens kommunevinene typisk ligger på imponerende 20% helt nye fade. Samtidig er modningen skræddersyet til hver enkelt vin, således at fadenes alder og ristningsgrad nøje matcher terroirets og årgangens unikke karakteristika.
Fra elegant og læskende hyggebourgogne til himmerigsmundfulde af tårevædende kompleks Premier Cru – Jean Gagnerot er din garanti for top value!
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage














