
Jean Gagnerot Chablis 1er Cru 2016
Punch og finesse kombineret med rislende sprød mineralitet… Det her er essensen af Chablis og den storslåede årgang 2016 hyldes af samtlige vinkritikeres som en af de bedste og mest klassiske.
Vi har gjort et vanvittigt kup hos Jean Gagnerot, der havde gemt en rest af sin 1er Cru fra denne aldringsværdige årgang 2016. Med knapt 6 år på langs i de kølige mørke er denne Chablis perfekt drikkemoden.
I en tid, hvor efterspørgslen på Chablis er historisk høj, har vi formået at score dette restparti til pris, der sætter ALLE konkurrenter til vægs.
Nyd den til dejlige 1er Cru til dampet fisk, rogn og skaldyr, sushi, lette røgvarer og cremede oste. Servér ved 10-13°C
Hvordan smager Jean Gagnerot Chablis 1er Cru 2016?
Jean Gagnerots 1er Cru står flot i glasset med en lys citrongul farve. Næsen er flot fokuseret og pakket med rene nuancer af æbleblomster, pærer, citrus, havbrise og hvid fersken, som elegant akkompagneres af våde kalksten, friske hasselnødder og lidt toast fra modningen på gærresterne. I munden lander 1er Cru’en med en cremet, afrundet og citrusmineralsk Chardonnay-frugt – Lige som det skal være! 2016-årgangens mineralske power sætter sit aftryk på den lange finish, der klinger smukt af med croissant-noter. Fantastisk 1er Cru, der fremstår perfekt lige nu! Drik nu, eller gem 10-12 år fra høståret.
Jean Gagnerot Chablis 1er Cru 2016 passer godt til...
Hvordan er Jean Gagnerot Chablis 1er Cru 2016 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100 % Chardonnay, der håndhøstes fra udvalgte marker i Chablis, der alle bærer 1er Cru-status. Jordbunden er med sin unikke kalk og fossilholdige jordbund det bedste terroir i verden til at fremstille rene og sprøde Chardonnay-vine. Vinen er fremstillet efter alle kunstens regler i Chablis. Druerne presses ved ankomst til vineriet og mosten gæres herefter på temperaturregulerede ståltanke ved 16 grader. Herefter får vinen sin dejlige cremede tekstur og toastnoter fra 10 måneders modning med de fine gærrester.
Druer
ChardonnayOm Jean Gagnerot

Velkommen til slaraffenland for bourgognefans! Med burgundiske Jean Gagnerot i folden kan Supervin byde på en forrygende serie af topanmeldte bourgognevine til priser, vores konkurrenter får mere end svært ved at matche.
Chablis, Aloxe-Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit-Saint-Georges… Lutter klassevine i topform! Jean Gagnerot-vinene har hvilet under perfekte forhold i producentens kølige bourgognekældre.
Frem til årgang 2014 er vinene fremstillet hos Château de Corton-André, der er beliggende i topkommunen Aloxe-Corton. Producentens smukke slotsbygning er siden solgt til familien Frey, der driver ikoniske vinhuse som 100 point-producenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune 5. Cru Classé i Haut-Médoc.
Også rettighederne til den prestigiøse vinserie Jean Gagnerot har skiftet ejerhænder siden 2014, så basen nu er flyttet fra Corton til prominente Meursault.
En af hemmelighederne bag topniveauet er det - selv for Bourgogne - ekstravagante kælderarbejde: 1 er Cru-vinene forkæles med lagring på op til 40-50% nye 228 liters burgundiske egetræsfade, mens kommunevinene typisk ligger på imponerende 20% helt nye fade. Samtidig er modningen skræddersyet til hver enkelt vin, således at fadenes alder og ristningsgrad nøje matcher terroirets og årgangens unikke karakteristika.
Fra elegant og læskende hyggebourgogne til himmerigsmundfulde af tårevædende kompleks Premier Cru – Jean Gagnerot er din garanti for top value!
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage