





Henri de Villamont Volnay 2017
“Volnay, between Pommard and Meursault, is renowned for producing some of Burgundy’s most elegant Pinot Noir, often described as the most “feminine” wine of the Côte de Beaune.” – Henri de Villamont
Vidunderligt parfumeret, silkefin Volnay med alder– til den pris??
Dybt nede i kælderen hos højt anerkendte Henri de Villamont, der høster masser af topratings fra de internationale vinanmeldere, har vi skaffet dette røverkøb af en perfekt drikkemoden Volnay.
Vi har fået 10 kasser af denne skatkammervin fra landsbyen, der frembringer Bourgognes nok mest feminine og elegante rødvine. Læg dertil at netop 2017, der sammenlignes med topår som 1999 og 2002, er karakteriseret ved vinenes særligt bløde og florale Pinot Noir-frugt.
Efter 8 år på fad og flaske rammer Henri de Villamonts udgave et peak, hvor den lækre frugt og terroirets unikke mineralitet spiller nærmest perfekt sammen med udsøgte krydderier fra den 12-14 måneder lange modning på delvist nye 228 liters bourgognefade... Tøv ikke med at fylde kælderen – vi forventer udsolgt meget snart!
…
Nyd den til steaks, andebryst, grillet laks og tun, fuglevildt, tapas, svampe og cremede oste. Servér ved 14-17°C
Hvordan smager Henri de Villamont Volnay 2017?
Henri de Villamont Volnay 2017 står elegant kirsebærrød i glasset... Næsen er udpræget floral med Volnay-klassisk duft af tørrede roser, viol, saftige jordbær, røde kirsebær, orangeskal og trøfler, mens fine kalkstensnuancer samt ristede strejf af kaffebønner og cedertræ fra fadlagringen fornemmes i baggrunden… Vinen nærmest danser på tungen, hvor den elegant fadkrydrede røde frugt byder på forbløffende friskhed og charme. Eftersmagen fuldender bourgogneoplevelsen med flydende skovbund, mineralsk rusten jord, lakrids og fløjlsfine tanniner… Stærkt anbefalet topkøb! Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Smagenoter
Henri de Villamont Volnay 2017 passer godt til...
Hvordan er Henri de Villamont Volnay 2017 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100 % Pinot Noir, nøje udvalgt af Henri de Villamont fra skråninger rundt om den berømte Côte de Beaune-landsby, Volnay. Vinifikationen strækker sig over 14-21 dage, hvor manuelle ”punch downs” og overpumpninger af mosten hjælper med at trække farve, aroma og tanniner fra drueskindet. Efter endt gæring modner vinen hele 12-14 måneder på delvist nye 228 liters egetræsfade, der løfter smagen med krydret kompleksitet uden at overdøve frugtens forrygende finesse.
Druer
Pinot NoirOm Henri de Villamont
Henri de Villamont hører i dag til blandt de allerbedste producenter i landsbyen Savigny-les-Beaune, og vingården vækker selv på afstand opmærksomhed med sit historiske tårn, ”Guettes”. Den 2.400 kvadratmeter store og spektakulære vinkælder blev opført i 1880 af den tidligere Clos de Vougoet-ejer, Léonce Bocquet.
I 1964 blev Henri de Villamont overtaget af det schweiziske vinfirma Schenk. Da naboproducenten Dr. Arthur Barolet døde i 1969, overtog Schenk hele vinkælderen med ca. 70.000 flasker, der siden har været stærkt eftertragtede samlerobjekter.
I nyere tid har Schenk-gruppen investeret betydelige summer i at føre Henri de Villamont helt op i den burgundiske elite. Etableringen af et nyt vineri i 2006, beslutningen om at skære drastisk i høstudbyttet samt en flot afstemt brug af nyt egetræ er blandt årsagerne til Henri de Villamonts svimlende høje kvalitetsniveau.
Winemaker Pierre Jheans vine viser fylde, delikat frugt og mineralsk elegance. Henri de Villamonts vine rates højt hos bl.a. Wine Enthusiast.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener






















