
Henri de Villamont Puligny-Montrachet 2020
Henri de Villamont laver Puligny-Montrachet med op til 96 point i Wine Enthusiast - og topkvaliteten bekræftes i denne klassiske Puligny fra 2020 – det største hvide bourgogneår i et helt årti!
Puligny-Montrachet giver dig fadkrydret hvid bourgogne, når den er mest mineralsk og rislende, pirrende elegant – selvfølgelig pakket ind i lækker smørblød smoothness og masser af fadkrydrede lækkerier behold.
Det er muligt, der laves større Puligny til prisen, men faktisk kan vi ikke mindes at have smagt det!
……….
Nyd den til stegt fisk og skaldyr, grillet fjerkræ, svinekød, hummerbisque, smørstegte svampe og nøddeagtige oste. Servér ved 10-13°C
Hvordan smager Henri de Villamont Puligny-Montrachet 2020?
Nyskænket vibrerer hvidvinen med et cremet, gyldengrønt look... Næsen møder dig med med mineralske Puligny-aromaer af rygende flint og klassisk kalksten, der finder elegant sammen med jasmin, pære, mandarin og lidt tropisk ananas, inden fadet følger trop med lette smørnoter og crème brûlée fra fadet... På tungen imponerer hvidvinen med delikat silkefrugt og rislende mineralitet, der med sine dybe fadkrydderier lander sit helt eget, perfekte sted mellem stor Chablis og smørblød Meursault. Rigtig flot og meget madvenlig Puligny, der klinger mundrensende mineralsk af i eftersmagen! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Henri de Villamont Puligny-Montrachet 2020 passer godt til...
Om Henri de Villamont
Henri de Villamont hører i dag til blandt de allerbedste producenter i landsbyen Savigny-les-Beaune, og vingården vækker selv på afstand opmærksomhed med sit historiske tårn, ”Guettes”. Den 2.400 kvadratmeter store og spektakulære vinkælder blev opført i 1880 af den tidligere Clos de Vougoet-ejer, Léonce Bocquet.
I 1964 blev Henri de Villamont overtaget af det schweiziske vinfirma Schenk. Da naboproducenten Dr. Arthur Barolet døde i 1969, overtog Schenk hele vinkælderen med ca. 70.000 flasker, der siden har været stærkt eftertragtede samlerobjekter.
I nyere tid har Schenk-gruppen investeret betydelige summer i at føre Henri de Villamont helt op i den burgundiske elite. Etableringen af et nyt vineri i 2006, beslutningen om at skære drastisk i høstudbyttet samt en flot afstemt brug af nyt egetræ er blandt årsagerne til Henri de Villamonts svimlende høje kvalitetsniveau.
Winemaker Pierre Jheans vine viser fylde, delikat frugt og mineralsk elegance. Henri de Villamonts vine rates højt hos bl.a. Wine Enthusiast.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener