
Henri de Villamont Meursault 1er Cru Les Bouchères 2020
Smørfed. Mineralsk. Storladen. Lige som en Meursault skal være.
Mindre kendte Les Bouchères ligger gunstigt placeret lige i smørhullet mellem berømte Poruzots og Gouttes d’Or. Kvaliteten ligger også tæt op ad de to supercru’er – forståeligt nok!
De kalkstensholdige skråninger i Les Bouchères gør, at mineraliteten fremstår skarp og fokuseret i vinene - og burgundisk, så det batter!
Kvaliteten regnes for at være på et højt niveau, men cru’en er mindre i søgelyset end naboerne - og det betyder færre pengekvaler, når du vil inkludere denne unikke Meursault i din vinsamling…
Grib chancen, mens du kan, og få vinen fra stjerneårgangen hjem hurtigst muligt, inden lageret går i nul!
Nyd den klassiske Meursault til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ, lyst kød, svampe og halvfaste oste. Servér ved 10-13°C.
Hvordan smager Henri de Villamont Meursault 1er Cru Les Bouchères 2020?
En fristende gylden Meursault-farve i glasset. Aromaer af saltet citrus, ananas, mango og lemoncurd sammenkædes med knuste sten, smør og vanilje, en blid overgang. Et væld af nuancer sammen med en prægtig mineralitet træder for alvor frem, efterhånden som vinen åbner sig i glasset. Også indslag af hvide forårsblomster og muskatnød tryllebinder den vandrende opmærksomhed. En vin med mange facetter og et komplekst smagsudtryk. Den fadkyssede Meursault strutter af sundhed og fedme, der nuanceres af en elegant friskhed fra årgangens kølige karakter. Sådan skal det bare være! Mægtig Meursault… Drik nu eller gem 8-10 år fra høståret.
Henri de Villamont Meursault 1er Cru Les Bouchères 2020 passer godt til...
Om Henri de Villamont
Henri de Villamont hører i dag til blandt de allerbedste producenter i landsbyen Savigny-les-Beaune, og vingården vækker selv på afstand opmærksomhed med sit historiske tårn, ”Guettes”. Den 2.400 kvadratmeter store og spektakulære vinkælder blev opført i 1880 af den tidligere Clos de Vougoet-ejer, Léonce Bocquet.
I 1964 blev Henri de Villamont overtaget af det schweiziske vinfirma Schenk. Da naboproducenten Dr. Arthur Barolet døde i 1969, overtog Schenk hele vinkælderen med ca. 70.000 flasker, der siden har været stærkt eftertragtede samlerobjekter.
I nyere tid har Schenk-gruppen investeret betydelige summer i at føre Henri de Villamont helt op i den burgundiske elite. Etableringen af et nyt vineri i 2006, beslutningen om at skære drastisk i høstudbyttet samt en flot afstemt brug af nyt egetræ er blandt årsagerne til Henri de Villamonts svimlende høje kvalitetsniveau.
Winemaker Pierre Jheans vine viser fylde, delikat frugt og mineralsk elegance. Henri de Villamonts vine rates højt hos bl.a. Wine Enthusiast.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener