Henri de Villamont Mazis-Chambertin Grand Cru 2014
Monumental... En forrygende rød bourgogne fra et af klodens fineste terroirs for Pinot Noir, den legendariske Grand Cru Mazis-Chambertin. Med toprating efter toprating har Henri de Villamont på det seneste etableret sig i den absolutte burgundiske elite.
Vi anbefaler alle bourgognefans at slå til mens lager haves - og inden den stigende efterspørgsel for alvor sender priserne til himmels. Et must-try!
Nyd den store røde bourgogne til rødt kød, fjerkræ, andebryst, fuglevildt, indmad og svamperetter. Servér ved 14-17°C
Henri de Villamont hører i dag til blandt de allerbedste producenter i landsbyen Savigny-les-Beaune, og vingården vækker selv på afstand opmærksomhed med sit historiske tårn, ”Guettes”. Den 2.400 kvadratmeter store og spektakulære vinkælder blev opført i 1880 af den tidligere Clos de Vougoet-ejer, Léonce Bocquet.
I 1964 blev Henri de Villamont overtaget af det schweiziske vinfirma Schenk. Da naboproducenten Dr. Arthur Barolet døde i 1969, overtog Schenk hele vinkælderen med ca. 70.000 flasker, der siden har været stærkt eftertragtede samlerobjekter.
I nyere tid har Schenk-gruppen investeret betydelige summer i at føre Henri de Villamont helt op i den burgundiske elite. Etableringen af et nyt vineri i 2006, beslutningen om at skære drastisk i høstudbyttet samt en flot afstemt brug af nyt egetræ er blandt årsagerne til Henri de Villamonts svimlende høje kvalitetsniveau.
Winemaker Pierre Jheans vine viser fylde, delikat frugt og mineralsk elegance. Henri de Villamonts vine rates tårnhøjt hos bl.a. Wine Enthusiast.
Hvordan smager Henri de Villamont Mazis-Chambertin Grand Cru 2014?
I glasset relativt mørk og tæt. Næsen oser Grand Cru med koncentreret duft af tørret viol, hindbær, skovjordbær, lakrids og blåbær, fornemt suppleret af mos, skovbund og luksuriøse krydderier fra den lange fadlagring. Smagen følger op med power, dybde og kompleksitet i verdensklasse. Den slubrende lækre, krydrerede bærfrugt hænger længe i munden, inden vinen kulminerer i en finale med frisk mineralitet og silkefine tanniner. Stor vin! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Henri de Villamont Mazis-Chambertin Grand Cru 2014 passer godt til...
Hvordan er Henri de Villamont Mazis-Chambertin Grand Cru 2014 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir fra den berømte Grand Cru Mazis-Chambertin. Den nordligst beliggende Grand Cru i Cote de Nuits strækker sig over 9,5 sydøstvendte hektar med mager, fossilholdig jordbund. Topvinen fra dette kalkholdige og unikke terroir får ekstra karakter og kompleksitet fra 25 dages skindkontakt samt 14 mdrs. lagring på delvist nye 228 l. burgundiske egetræsfade.
Druer
Pinot NoirOm Henri de Villamont
Henri de Villamont hører i dag til blandt de allerbedste producenter i landsbyen Savigny-les-Beaune, og vingården vækker selv på afstand opmærksomhed med sit historiske tårn, ”Guettes”. Den 2.400 kvadratmeter store og spektakulære vinkælder blev opført i 1880 af den tidligere Clos de Vougoet-ejer, Léonce Bocquet.
I 1964 blev Henri de Villamont overtaget af det schweiziske vinfirma Schenk. Da naboproducenten Dr. Arthur Barolet døde i 1969, overtog Schenk hele vinkælderen med ca. 70.000 flasker, der siden har været stærkt eftertragtede samlerobjekter.
I nyere tid har Schenk-gruppen investeret betydelige summer i at føre Henri de Villamont helt op i den burgundiske elite. Etableringen af et nyt vineri i 2006, beslutningen om at skære drastisk i høstudbyttet samt en flot afstemt brug af nyt egetræ er blandt årsagerne til Henri de Villamonts svimlende høje kvalitetsniveau.
Winemaker Pierre Jheans vine viser fylde, delikat frugt og mineralsk elegance. Henri de Villamonts vine rates højt hos bl.a. Wine Enthusiast.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener












