
Henri de Villamont Chassagne-Montrachet 1er Cru Morgeot 2017
De berømte hvidvine fra Chassagne-Montrachet er nogle af de største i verden. Vi taler rige, smørfede og fadlagrede Chardonnay-vine, der gastronomisk set fungerer helt fabelagtigt til retter som stegt fisk og fjerkræ.
Blandt kommunens mest velrenommerede voksesteder finder vi den store 1er Cru Morgeot, her i fremragende fortolkning fra topproducenten Henri de Villamont.
Nyd bourgognen til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ, lyst kød, svampe og halvfaste oste. Servér ved 10-13°C
Henri de Villamont hører i dag til blandt de allerbedste producenter i landsbyen Savigny-les-Beaune, og vingården vækker selv på afstand opmærksomhed med sit historiske tårn, ”Guettes”. Den 2.400 kvadratmeter store og spektakulære vinkælder blev opført i 1880 af den tidligere Clos de Vougoet-ejer, Léonce Bocquet.
I 1964 blev Henri de Villamont overtaget af det schweiziske vinfirma Schenk. Da naboproducenten Dr. Arthur Barolet døde i 1969, overtog Schenk hele vinkælderen med ca. 70.000 flasker, der siden har været stærkt eftertragtede samlerobjekter.
I nyere tid har Schenk-gruppen investeret betydelige summer i at føre Henri de Villamont helt op i den burgundiske elite. Etableringen af et nyt vineri i 2006, beslutningen om at skære drastisk i høstudbyttet samt en flot afstemt brug af nyt egetræ er blandt årsagerne til Henri de Villamonts svimlende høje kvalitetsniveau.
Winemaker Pierre Jheans vine viser fylde, delikat frugt og mineralsk elegance. Henri de Villamonts vine rates tårnhøjt hos bl.a. Wine Enthusiast.
Hvordan smager Henri de Villamont Chassagne-Montrachet 1er Cru Morgeot 2017?
Fed og gylden i glasset. Næsen frister med rig og intens duft af hvide blomster, pære, mandarin, mango og vanilje. Hints af flint og lemon curd. Vinen er cremet og fed på tungen med flot frugtkoncentration og en livlig, underliggende friskhed. Kompleks finish med luksuriøse fadkrydderier, ristet hasselnød og fine mineralske indslag. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Henri de Villamont Chassagne-Montrachet 1er Cru Morgeot 2017 passer godt til...
Om Henri de Villamont
Henri de Villamont hører i dag til blandt de allerbedste producenter i landsbyen Savigny-les-Beaune, og vingården vækker selv på afstand opmærksomhed med sit historiske tårn, ”Guettes”. Den 2.400 kvadratmeter store og spektakulære vinkælder blev opført i 1880 af den tidligere Clos de Vougoet-ejer, Léonce Bocquet.
I 1964 blev Henri de Villamont overtaget af det schweiziske vinfirma Schenk. Da naboproducenten Dr. Arthur Barolet døde i 1969, overtog Schenk hele vinkælderen med ca. 70.000 flasker, der siden har været stærkt eftertragtede samlerobjekter.
I nyere tid har Schenk-gruppen investeret betydelige summer i at føre Henri de Villamont helt op i den burgundiske elite. Etableringen af et nyt vineri i 2006, beslutningen om at skære drastisk i høstudbyttet samt en flot afstemt brug af nyt egetræ er blandt årsagerne til Henri de Villamonts svimlende høje kvalitetsniveau.
Winemaker Pierre Jheans vine viser fylde, delikat frugt og mineralsk elegance. Henri de Villamonts vine rates højt hos bl.a. Wine Enthusiast.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage