
Henri de Villamont Auxey-Duresses La Canée Blanc 2012
Et mulehår fra Meursault. Skatkammervin direkte fra bourgognehusets kælder!
Auxey-Duresses er bourgognebyen med den største grænseflade op ad Meursault, og enkeltmarkvinen La Canée når utroligt tæt på sin berømte nabo – både målt i afstand, velsmag og anmelderroser!
Det højtliggende terroir præger hvidvinen med en sitrende mineralsk finesse, der giver fantastisk liv og et friskt gastronomisk potentiale til den smørkrydrede og nøddeagtige Chardonnay. Mums!
Nyd den til stegte fisk og skaldyr, grillet kylling, smørstegte svampe og lagrede nøddeagtige oste. Servér ved 10-13°C
Hvordan smager Henri de Villamont Auxey-Duresses La Canée Blanc 2012?
La Canée Blanc 2012 præsenterer sig flot gylden i glasset… Næsen følger mineralsk op med røg, flint og våde kalksten, der snor sig om citrus, grønne æbler, kvæde og abrikos samt lidt smør, creme brulée og flødekaramel fra lagringen på fad og flaske… Hvidvinen lander let Chardonnay-cremet på tungen, hvor den friske mineralitet bringer liv, glæde og fornemt terroirpræg til den smørlækre hvide bourgogne. Elegant nøddekrydret finish, der bringer klare mindelser om nabovinene fra Meursault… Et kriminelt billigt must-try for fans af moden hvid bourgogne! Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Henri de Villamont Auxey-Duresses La Canée Blanc 2012 passer godt til...
Om Henri de Villamont
Henri de Villamont hører i dag til blandt de allerbedste producenter i landsbyen Savigny-les-Beaune, og vingården vækker selv på afstand opmærksomhed med sit historiske tårn, ”Guettes”. Den 2.400 kvadratmeter store og spektakulære vinkælder blev opført i 1880 af den tidligere Clos de Vougoet-ejer, Léonce Bocquet.
I 1964 blev Henri de Villamont overtaget af det schweiziske vinfirma Schenk. Da naboproducenten Dr. Arthur Barolet døde i 1969, overtog Schenk hele vinkælderen med ca. 70.000 flasker, der siden har været stærkt eftertragtede samlerobjekter.
I nyere tid har Schenk-gruppen investeret betydelige summer i at føre Henri de Villamont helt op i den burgundiske elite. Etableringen af et nyt vineri i 2006, beslutningen om at skære drastisk i høstudbyttet samt en flot afstemt brug af nyt egetræ er blandt årsagerne til Henri de Villamonts svimlende høje kvalitetsniveau.
Winemaker Pierre Jheans vine viser fylde, delikat frugt og mineralsk elegance. Henri de Villamonts vine rates højt hos bl.a. Wine Enthusiast.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage