
Guy Farge Saint-Joseph Blanc Vania 2018
Nordrhônes svar på Meursault… fra Saint-Josephs måske bedste vinproducent!
Kometen Guy Farges hvide Vania fra topåret 2018 er skabt på franske egetræsfade, hvor omrøring af de fine gærrester, efter den burgundiske metoden bâtonnage, føjer ekstra lækker smørfedme til teksturen.
Med et drueblend på 80% Marsanne og 20% Roussanne fra 40 år gamle vinstokke er ingredienslisten den samme som i de flere tusinde kroner dyre Hermitage-hvidvine lige ovre på den anden side af Rhône-flodens vandmasser.
Det vilde er, at kvaliteten faktisk er sammenlignelig. Det gør denne Saint-Jospeh til et af Frankrigs bedste hvidvinskøb!
Nyd den til stegte fisk og skaldyr, tapas, fjerkræ, lyst kød, svampe og nøddeagtige oste. Servér ved 10-13°C.
Hvordan smager Guy Farge Saint-Joseph Blanc Vania 2018?
Vania 2018 præsterer sig elegant gylden med friske grønne glimt i glasset… Næsen lover stor hvid Nordrhône med klassisk duft af jasmin, lavendel, grillede salte citroner, knust granit, tørret abrikos, mandarin, røget mineralitet, ristede mandler, smør og vanilje… Hvidvinen glider honnningcremet over tungen, hvor den delikate og mineralske frugt spiller elegant sammen med røgede krydderier og en diskret tannintekstur fra fadlagringen. Virkelig en flot og læskende hvid Rhône hvor kompleks smagspower møder friskhed og spændende strejf af bivoks i nærmest perfekt samspil… Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Guy Farge Saint-Joseph Blanc Vania 2018 passer godt til...
Om Domaine Farge
Historien om Domaine Guy Farge begynder i 1920, da Henri Farge køber 12 hektar prima beliggende vinmarker af en tidligere general. Der skal dog gå indtil flere generationer, før Saint Josephs måske allerdygtigste producent begynder at lave vin i eget navn.
Da Guy Farge overtager vingården i 1978, har han allerede store drømme om egen vinproduktion. Af forskellige årsager fortsætter Guy dog familiens tradition med at levere druer til kooperativet i Tain, hvor han selv lader sig vælge til bestyrelsen.
I 2007 er Guy endelig klar til at tage springet. Han færdiggør sin ønologuddannelse på universitetet i Suze la Rousse, stopper på kooperativet og lancerer sine første vine i eget navn.
Siden er Domaine Guy Farge, der er beliggende i toplandsbyen St-Jean-de-Muzols, vokset fra 12 til 22 hektar, som spreder sig fra den sydligste del af St-Jospeh og endnu længere sydpå til Cornas og St-Peray. I dag er det Guys søn, Thomas, der viderefører sin fars stræben efter at fremelske terroirvine af allerfineste kvalitet.
De fleste af vinmarkerne ligger på meget stejle, terrasserede skråninger, som familien kultiverer med hestepløjning og uden brug af herbicider. Der lægges vægt på bevaring af gamle vinstokke, hvoraf de ældste daterer sig helt tilbage til 1904.
Efter manuel druehøst handler al indsats i kælderen om optimering af kvaliteten: Brug af tyngdekraften til at flytte druer og most under vinificeringen; terroir-orienteret spontangæring med vinmarkens og -kælderens naturligt forekommende gærstammer; minimal mekanisk ekstraktion af farve, smag og tannin fra drueskindet; brug af skånsomme pneumatiske pumper.
De fleste vine laves med hele drueklaser, og de forskellige trin i vinificeringen sker i overensstemmelse med månens cyklus.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold