





Guy Farge Saint Joseph Terroir de Granit 2020
Unge Thomas Farge bliver bare ved med at imponere...og nu indtager superkøbet Terroir de Granit 2020 førstepladsen som Danmarks bedste vin over 100 kroner. Et must-try for ALLE Rhône-fans!!
Decanter rammer hovedet på sømmet... Mens Hermitage og Côte Rôtie er på prismæssig himmelflugt, så er det her er seriøs Nordrhône til en virkelig attraktiv pris!
En perfekt peberkrydret koldklima-Syrah fra op til 60 år gamle vinstokke. Vi taler udelukkende granitholdige terrois omkring Vion samt appellationens nok førende landsby, Saint-Jean de Muzols.
Kvaliteten er ikke tilfældig i netop denne årgang, der af Wine Enthusiast hyldes med 94 point og skudsmålet ”superb”. Det hele spiller med Terroir de Granit 2020.
Det er muligt, der findes bedre vinvalue i Saint-Jospeh… men så vis os den lige!
Nyd den til pebersteak, bøf béarnaise, lammekoteletter, svamperetter og vildtkød (uden sødt og surt). Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Guy Farge Saint Joseph Terroir de Granit 2020?
Nyskænket præsenterer rødvinen sig flot mørklilla med næsten sort kerne… Næsen er nok så bemærkelsesværdig med elegant og intens duft af røget bacon, parfumeret viol, knust sort peber, urtekrydderier, hindbær, brombær, blåbær, sorte oliven, læder og kaffe… I munden klassisk Nordrhône, når det er rigtigt godt, med en lækker peberkrydret, mørkfrugtet smagsprofil. En Syrah der både imponerer med sin koncentration og med sine kølige nuancerigdom. Silkeblød finish med har tanniner og smagspower nok til at klare din slagters bedste bøffer! Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Guy Farge Saint Joseph Terroir de Granit 2020 passer godt til...
Om Domaine Farge
Historien om Domaine Guy Farge begynder i 1920, da Henri Farge køber 12 hektar prima beliggende vinmarker af en tidligere general. Der skal dog gå indtil flere generationer, før Saint Josephs måske allerdygtigste producent begynder at lave vin i eget navn.
Da Guy Farge overtager vingården i 1978, har han allerede store drømme om egen vinproduktion. Af forskellige årsager fortsætter Guy dog familiens tradition med at levere druer til kooperativet i Tain, hvor han selv lader sig vælge til bestyrelsen.
I 2007 er Guy endelig klar til at tage springet. Han færdiggør sin ønologuddannelse på universitetet i Suze la Rousse, stopper på kooperativet og lancerer sine første vine i eget navn.
Siden er Domaine Guy Farge, der er beliggende i toplandsbyen St-Jean-de-Muzols, vokset fra 12 til 22 hektar, som spreder sig fra den sydligste del af St-Jospeh og endnu længere sydpå til Cornas og St-Peray. I dag er det Guys søn, Thomas, der viderefører sin fars stræben efter at fremelske terroirvine af allerfineste kvalitet.
De fleste af vinmarkerne ligger på meget stejle, terrasserede skråninger, som familien kultiverer med hestepløjning og uden brug af herbicider. Der lægges vægt på bevaring af gamle vinstokke, hvoraf de ældste daterer sig helt tilbage til 1904.
Efter manuel druehøst handler al indsats i kælderen om optimering af kvaliteten: Brug af tyngdekraften til at flytte druer og most under vinificeringen; terroir-orienteret spontangæring med vinmarkens og -kælderens naturligt forekommende gærstammer; minimal mekanisk ekstraktion af farve, smag og tannin fra drueskindet; brug af skånsomme pneumatiske pumper.
De fleste vine laves med hele drueklaser, og de forskellige trin i vinificeringen sker i overensstemmelse med månens cyklus.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold