Guy Farge Saint Joseph Terroir de Granit 2018
Guy Farge Saint Joseph Terroir de Granit 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“93-94 point. Sindssyg flot eftersmag ... kanonvin." - Houlberg
"93 point. Flot vin fra det nordlige Rhône..." - Mad & Monopolet
"93 point. Stor intentisitet og vibrerende terroir." - Winewherever
"92 point. Laber Saint-Joseph [..] kan konkurrere med Guigal" - Vinexpressen
"92 point. Flæsket, let krydret, mineralsk" - Vinbladet
"92 point. Dejlig, dyb, frisk og livlig Syrah" - Flaskehalsen
"GODT KØB" - Din Vinguide
"2018 - The vintage everyone dreams about.”
Hvis din mission er at finde frem til Nordrhônes bedste Syrah-value, så kommer du ikke udenom Terroir de Granit fra Guy Farge. Og da slet ikke i drømmeårgangen 2018.
Et BÆST af en Syrah! Stor og frugtmættet med alle de rigtige smagsnuancer af peber, viol og røget kød…
Her får du et perfekt alternativ til Hermitage og Cote Rotie – til langt under den halve pris. Servér til en saftig peberbøf – og glæd dig til en smagsoplevelse af de helt store.
Smagenote
Flot mørk farve. I næsen vidunderlig rig duft af mørke bær, viol, lakrids, bålrøg og sort peber, der gemmer på fine nuancer af skovbund, læder og ristede kaffebønner. Flot fyldig i munden med kaskader af urtekrydrede røde og mørke bær og mineralske noter af knust sten. Vinen slutter elegant med silkeagtige tanniner, røgvarer, peber og florale spidsfindigheder. Drik nu, eller gem 8-10år fra høståret.
Anmeldelser af Guy Farge Saint Joseph Terroir de Granit 2018
93-94/100 Houlberg
"Nu snakker vi ... masser af landlig, svedig og øko mødding, flæsket bacon, røget kød,. mælkede noter, drikkeyoghurt og totalt eksplosiv i både frugt og øvrige noter. Der er brombær, boysenbær, enebær, en håndfuld sorte oliven, peber samt knuste sten. Det dufter - pardon my french - røvlækkert. I munden er vinen en vinøs schweizerkniv ... både svulstig saftighed, stenet rankhed, venlighed og graciøs elegance. Tilsæt derudover lidt peber i gryden sammen med tørre tanniner, lakrids, mørk chokolade, en håndfuld tør jord, et vildt greb og behagelig knytnæve lige i solar plexus, sindssyg flot eftersmag ... kanonvin. Jeg elsker den, så dermed 5,5 Thumps Up herfra. Nam."
93/100 Mad & Monopolet
"Kunne dette være årets julevin? I hvert fald vil jeg sige, at det er en værdig kandidat. Flot vin fra det nordlige Rhône, som ofte har et mere køligt udtryk over sig. Det har denne Guy Farge Saint Joseph Terroir de Granit 2018 også, og det klæder den godt. I næsen har den noter af brombær, friske blomster, mørke kirsebær, fløde og et hint af jod. I munden er den intens, fyldig og med masser af syre, tanniner og en fin frugtfylde. 1 stk 279,95 | TILBUD V/ 6 FL. 169,95"
93/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Stor intentisitet og vibrerende terroir. Her formår far og søn på vellykket vis, at illustere hvor flot gamle Syrah stokke i granitholdig jord kan udfolde sig. Mørke bær sammen med støvet, jordet mineraler, der sammenholdt af en spændstig syre og ungdommelige bløde tanniner."
91-93/100 Robert Parker
“…really ripe and plush, yet it still shows elements of granitic restraint to its opulent black cherry fruit. It's full-bodied and supple yet with great focus and a long, silky finish.”
91-93/100 Jeb Dunnuck
”It's another exotic, juicy wine from Farge that has bright blueberry, mulberry, and boysenberry fruits, lots of spring flower and minty notes, medium body, a rounded, pure texture, and terrific balance. It's slightly more rounded and approachable than the Passion de Terrasses yet is in the same ballpark.”
92/100 Rolf Madsen, Vinexpressen
"Laber saint-joseph, der omslutter tungen med et favntag af brændt granit, mørke oliven, brombær, ymer, chokolade, en bagkant af blå blommesten og velhængt flæskekød. I smagen finder masser af råfrugt og lakrids dekoreret med et aftryk af stødt sort peber. Formidabelt godt balanceret Saint-Joseph, der kan konkurrere med Guigal. Wov den er lækker. 92"
92/100 Vinbladet
"Flæsket, let krydret, mineralsk duft med mørke, modne bær, tæt og samtidig luftig med viol. Fyldig smag, rig, cremet med markeret tannin og en eftersmag, lang, krydret med mørke, friske bær."
92/100 Flaskehalsen
"Denne rene Syrah-vin fra Rhone er dyb og markant i sin stil, men med druer fra marker, der er præget af granit i jorden, er der alligevel friskhed og livlige momenter, der føres helt til dørs af 12 måneders fadlagring på gamle fade, der ikke stjæler opmærksomheden men i stedet understøtter kvaliteterne. Dejlig, dyb, frisk og livlig Syrah-vin fra Saint-Joseph-området." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 199,95)
90/100 GODT KØB - Din Vinguide
"Smuk lysere men kødfuld farve, masser af noter i næsen. Sorte oliven, hvalpet og flæsket, lidt gammelt gummi og hvid peber. Rare tanniner, lettere kalket, med smag af bitre kirsebær. Alkoholen er godt gemt, og vinen smager frisk og ligetil. SUPERVIN | 159 KR. (TILBUD)"
Nyd den til pebersteak, bøf béarnaise, lammekoteletter, svamperetter og vildtkød (uden sødt og surt). Servér ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på 100% Syrah fra udvalgte granitholdige marker i den sydlige og klassiske del af St-Joseph. Mosten spontangærer med 100% inklusion af hele drueklaser, mens 30 dages skindkontakt giver et skånsomt udtræk af farve, smag og tannin. Vinen modner efterfølgende 12 mdr. på et mix af 5 år gamle 400 liters tonneaux-fade samt 3000 liters foudres.
Historien om Domaine Guy Farge begynder i 1920, da Henri Farge køber 12 hektar prima beliggende vinmarker af en tidligere general. Der skal dog gå indtil flere generationer, før Saint Josephs måske allerdygtigste producent begynder at lave vin i eget navn.
Da Guy Farge overtager vingården i 1978, har han allerede store drømme om egen vinproduktion. Af forskellige årsager fortsætter Guy dog familiens tradition med at levere druer til kooperativet i Tain, hvor han selv lader sig vælge til bestyrelsen.
I 2007 er Guy endelig klar til at tage springet. Han færdiggør sin ønologuddannelse på universitetet i Suze la Rousse, stopper på kooperativet og lancerer sine første vine i eget navn.
Siden er Domaine Guy Farge, der er beliggende i toplandsbyen St-Jean-de-Muzols, vokset fra 12 til 22 hektar, som spreder sig fra den sydligste del af St-Jospeh og endnu længere sydpå til Cornas og St-Peray. I dag er det Guys søn, Thomas, der viderefører sin fars stræben efter at fremelske terroirvine af allerfineste kvalitet.
De fleste af vinmarkerne ligger på meget stejle, terrasserede skråninger, som familien kultiverer med hestepløjning og uden brug af herbicider. Der lægges vægt på bevaring af gamle vinstokke, hvoraf de ældste daterer sig helt tilbage til 1904.
Efter manuel druehøst handler al indsats i kælderen om optimering af kvaliteten: Brug af tyngdekraften til at flytte druer og most under vinificeringen; terroir-orienteret spontangæring med vinmarkens og -kælderens naturligt forekommende gærstammer; minimal mekanisk ekstraktion af farve, smag og tannin fra drueskindet; brug af skånsomme pneumatiske pumper.
De fleste vine laves med hele drueklaser, og de forskellige trin i vinificeringen sker i overensstemmelse med månens cyklus.