
Guy Farge Saint-Joseph Passion de Terrasses 2020
Nordrhône byder på kæmpestore Syrah-vine i den nye årgang 2020… Og som kandidat til superårgangens bedste value finder vi endnu engang Passion de Terrasses fra Domaine Guy Farge.
Familiens 100 år gamle Syrah-stokke er mimrende oldinge, der præsterer så håbløst lavt et høstudbytte, at hele seniorprojektet først for alvor får mening, når du sidder med vinen i glasset foran dig...
Kvaliteten konkurrerer med det bedste fra Côte Rôtie, Cornas og Hermitage – selvom prisen ligger klaret under. Gå ikke glip af denne store Nordrhône der er fremstillet i et kultagtigt lille flaskeantal – 100% incroyable!!
.......
Nyd den til peberbøf, rosa lam, andebryst, vildtkød, gris, svamperetter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Guy Farge Saint-Joseph Passion de Terrasses 2020?
Ved ophældningen mørklilla med næsten sort kerne… Næsen imponerer med intens duft af røget kød, sort peber, brombær, violer og saftige hindbær, som leder smukt videre til komplekse nuancer af lakrids, oliven, læder, brændt jord og ristede kaffebønner… I munden smooth og powerfuld med den vildeste mineralske kompleksitet… Alle elementer finder sammen i en saftig finish med silkefine tanniner og underskøn mineralitet. En opvisning i Syrah fra Nord Rhône! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Guy Farge Saint-Joseph Passion de Terrasses 2020 passer godt til...
Om Domaine Farge
Historien om Domaine Guy Farge begynder i 1920, da Henri Farge køber 12 hektar prima beliggende vinmarker af en tidligere general. Der skal dog gå indtil flere generationer, før Saint Josephs måske allerdygtigste producent begynder at lave vin i eget navn.
Da Guy Farge overtager vingården i 1978, har han allerede store drømme om egen vinproduktion. Af forskellige årsager fortsætter Guy dog familiens tradition med at levere druer til kooperativet i Tain, hvor han selv lader sig vælge til bestyrelsen.
I 2007 er Guy endelig klar til at tage springet. Han færdiggør sin ønologuddannelse på universitetet i Suze la Rousse, stopper på kooperativet og lancerer sine første vine i eget navn.
Siden er Domaine Guy Farge, der er beliggende i toplandsbyen St-Jean-de-Muzols, vokset fra 12 til 22 hektar, som spreder sig fra den sydligste del af St-Jospeh og endnu længere sydpå til Cornas og St-Peray. I dag er det Guys søn, Thomas, der viderefører sin fars stræben efter at fremelske terroirvine af allerfineste kvalitet.
De fleste af vinmarkerne ligger på meget stejle, terrasserede skråninger, som familien kultiverer med hestepløjning og uden brug af herbicider. Der lægges vægt på bevaring af gamle vinstokke, hvoraf de ældste daterer sig helt tilbage til 1904.
Efter manuel druehøst handler al indsats i kælderen om optimering af kvaliteten: Brug af tyngdekraften til at flytte druer og most under vinificeringen; terroir-orienteret spontangæring med vinmarkens og -kælderens naturligt forekommende gærstammer; minimal mekanisk ekstraktion af farve, smag og tannin fra drueskindet; brug af skånsomme pneumatiske pumper.
De fleste vine laves med hele drueklaser, og de forskellige trin i vinificeringen sker i overensstemmelse med månens cyklus.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold