Tilbage

Frankrig

Guy Farge Saint-Joseph Passion de Terrasses 2020

1 fl. pr. stk.
449,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
299,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

94 Point

James Suckling

94 Point

Decanter

92-94 Point

Jeb Dunnuck

92 Point

Din VinGuide

Bestil inden

3 timer 14 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Frankrig

Guy Farge Saint-Joseph Passion de Terrasses 2020

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

“94 points. So much mineral freshness...” – James Suckling

"94 points. Excellent. From 100-year-old vines with no destemming.” - Decanter

“A truly great year...” – Wine Spectator Vintage Chart

“Superb Vintage” - Wine Enthusiast Vintage Chart

Nordrhône byder på kæmpestore Syrah-vine i den nye årgang 2020… Og som kandidat til superårgangens bedste value finder vi endnu engang Passion de Terrasses fra Domaine Guy Farge.

Familiens 100 år gamle Syrah-stokke er mimrende oldinge, der præsterer så håbløst lavt et høstudbytte, at hele seniorprojektet først for alvor får mening, når du sidder med vinen i glasset foran dig...

Kvaliteten konkurrerer med det bedste fra Côte Rôtie, Cornas og Hermitage – selvom prisen ligger klaret under. Gå ikke glip af denne store Nordrhône der er fremstillet i et kultagtigt lille flaskeantal – 100% incroyable!!

Smagenote

Ved ophældningen mørklilla med næsten sort kerne… Næsen imponerer med intens duft af røget kød, sort peber, brombær, violer og saftige hindbær, som leder smukt videre til komplekse nuancer af lakrids, oliven, læder, brændt jord og ristede kaffebønner… I munden smooth og powerfuld med den vildeste mineralske kompleksitet… Alle elementer finder sammen i en saftig finish med silkefine tanniner og underskøn mineralitet. En opvisning i Syrah fra Nord Rhône! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.

Anmeldelser af Guy Farge Saint Joseph Passion de Terrasses 2020

94/100 James Suckling
“This St-Joseph has been built for the medium and long term. At first this is pretty closed with an intense graphite character, but with a bit of aeration deep damson plum and wild blackberry fruit emerges, also pepper and raw meat notes. Densely structured, but still relatively sleek this has so much mineral freshness at the long, firm finish”

94/100 Decanter
“A savoury, mouthwatering aromatic expression of bay leaves and juniper berries ground into smoked sausage. Medium weight, this is an appetising style with perfectly balanced acidity and tannins that really take root on your tongue. Long, textural, dry finish. Excellent. From 100-year-old vines with no destemming.”

‘92-94/100 Jeb Dunnuck
”The 2020 Saint Joseph Passion De Terrasses is similarly hued and has that wild, classic style of the domaine, yet it's more fruit-driven and pure than the Côte du Pouly. Blackberries, crushed stone, peppery herbs, and some floral notes all emerge from the glass, and it's medium to full-bodied, has a great mid-palate, and displays the purity and freshness that's the hallmark of the vintage.”

92/100 Din Vinguide
"Mørk i næsen, masser af rundhed, oliven træder igennem. Lettere grønne noter af grøn peber, tør i tanninerne og med lidt sort peber. SUPERVIN | 300 KR. (TILBUD)"

.......

Tidligere årgange:

99/100 Verema (årg. 2018)

94-97/100 Houlberg (årg. 2019)
"6 Thumbs Up. Vildt dejlig næse ... det er knuste sten, granitskærver, stenbrud og hårde bjergarter, baconfedt, hængt oksekød, mejeri, ymer og en spids blyant med masser af bly, violer, rosenblade, lækker og mørk frugt med afgrundsdyb dybde. Det er brombær, solbær, hindbær, sorte kirsebær, koncentreret og bare intens med en snert sødme. Det suppleres med lakridspiber og engelsk lakrids, en vis lethed, tør og let blomsterstøv og alt afstemt, balanceret, meget kompleks og imponerende. I smagen har vinen en vis friskhed med let, bitter og vital, levende frugtsyre, totalt frisk frugt med bitre kirsebær, hindbær og endda en omgang ribs samt en stenet rankhed. Det er en syrlig, let, powerfuld og mineralisk magiterning, hvor smagene bare hænger lang tid i din mund. Der er peber, tør eg og markante tanniner, som blot ligger flere lag på ... vitterlig en drøngod og stringent Saint Joseph." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 369,95)

96/100 Robert Parker (årg. 2017)
“From vines planted in 1904 that yielded just 20-25 hectoliters per hectare, the 2017 Saint Joseph Passion de Terrasses boasts a stunning, complex bouquet of roses and ripe stems (it was vinified using only whole clusters), black olives and black cherries. It's medium to full-bodied, concentrated yet silky, with awesome texture and length on the mouthwatering finish. Truly a tour de force, this beauty should drink well through 2035.”

96/100 WineWherever, Rasmus Christensen (årg. 2019)
"Karakterfuld og parfumeret duft hvor nye nuancer hele tiden bliver ved med at dukke frem. Mørke bær, friske urter, råt kød, efterårsskovbund, kraftige fingrynede tanniner, velkontrolleret frugt og en frembrusende høj syre, der næsten føles som en knytnæve i munden. Kølig, energisk og intens. Kombinationen af alle de her udtryksfulde elementer kommer til at fremstå meget levende og autentisk, og det udtryk er jeg vild med."

95/100 Decanter (årg. 2017)
” Passion de Terrasses is sourced from vines over a century old, grown on steep granite slopes. The fruit is 100% whole bunch, fermented with indigenous yeasts then matured for 12 months in five-year-old 400l oak barrels. The wine is very full, with ripe fruit, fresh juice and powerful, fine, massy tannins coating the palate. This is hugely powerful, but not from the oak, alcohol or overripeness. It's very long, with a huge tannic heft that will take time to settle. It narrowly avoids overextraction and makes a huge impression.”

Nyd den til peberbøf, rosa lam, andebryst, vildtkød, gris, svamperetter og modne oste. Servér ved 16-18°C

Vinen er fremstillet på 100% Syrah fra mere end 100 år gamle vinstokke på svimlende stejle, granitholdige vinterrasser. Guy og Thomas Farge lader mosten spontangære med 100% hele drueklaser, inden 12 måneders modning på 5 år gamle 400 liters franske tonneaux-fade.

Om Domaine Guy Farge

Historien om Domaine Guy Farge begynder i 1920, da Henri Farge køber 12 hektar prima beliggende vinmarker af en tidligere general. Der skal dog gå indtil flere generationer, før Saint Josephs måske allerdygtigste producent begynder at lave vin i eget navn.

Da Guy Farge overtager vingården i 1978, har han allerede store drømme om egen vinproduktion. Af forskellige årsager fortsætter Guy dog familiens tradition med at levere druer til kooperativet i Tain, hvor han selv lader sig vælge til bestyrelsen.

I 2007 er Guy endelig klar til at tage springet. Han færdiggør sin ønologuddannelse på universitetet i Suze la Rousse, stopper på kooperativet og lancerer sine første vine i eget navn.

Siden er Domaine Guy Farge, der er beliggende i toplandsbyen St-Jean-de-Muzols, vokset fra 12 til 22 hektar, som spreder sig fra den sydligste del af St-Jospeh og endnu længere sydpå til Cornas og St-Peray. I dag er det Guys søn, Thomas, der viderefører sin fars stræben efter at fremelske terroirvine af allerfineste kvalitet.

De fleste af vinmarkerne ligger på meget stejle, terrasserede skråninger, som familien kultiverer med hestepløjning og uden brug af herbicider. Der lægges vægt på bevaring af gamle vinstokke, hvoraf de ældste daterer sig helt tilbage til 1904.

Efter manuel druehøst handler al indsats i kælderen om optimering af kvaliteten: Brug af tyngdekraften til at flytte druer og most under vinificeringen; terroir-orienteret spontangæring med vinmarkens og -kælderens naturligt forekommende gærstammer; minimal mekanisk ekstraktion af farve, smag og tannin fra drueskindet; brug af skånsomme pneumatiske pumper.

De fleste vine laves med hele drueklaser, og de forskellige trin i vinificeringen sker i overensstemmelse med månens cyklus.

Passer godt til

Okse

Gris

Kalv

Vildt

Lam

Ost

Tapas

Svampe

Årgang 2020
Servering 16-18°C
Gemme potentiale +15 år fra høståret
Alkohol 14 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
449,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
299,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

94 Point

James Suckling

94 Point

Decanter

92-94 Point

Jeb Dunnuck

92 Point

Din VinGuide

Bestil inden

3 timer 14 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter