Guy Farge Saint-Joseph Passion de Terrasses 2019
Guy Farge Saint-Joseph Passion de Terrasses 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"94-97 point. En mineralisk maggiterning" - Houlberg
"96 point. Kølig, energisk og intens." - WineWherever
"93 points. Very concentrated..." - Decanter
Hvilken årgang… Nordrhône var velsignet med fremragende vejr i 2019, hvilket Guy Farge har udnyttet til fulde og frembragt en Syrah, der oser af dyr Côte Rôtie.
Hans 100 år gamle Syrah-stokke er mimrende oldinge, der præsterer så håbløst lavt et høstudbytte, at hele seniorprojektet først for alvor får mening, når du sidder med vinen i glasset foran dig...
Guy Farge har med ratings på helt op 96 point for længst mejslet sit navn i Nordrhônes granitholdige stenterrasser.
Gå ikke glip af denne store Nord Rhône, der er fremstillet i et kultagtigt lille flaskeantal – incroyable!!
Smagenote
Betagende mørk rubinfarve i glasset. I næsen overvældes man af en skøn, intens og mangefacetteret duft. Charmerende duft af rose, viol, hindbær, sorte kirsebær og brombær møder komplekse noter af lakrids, oliven, læder, brændt jord og tørret kød. Peberkværnen har også været forbi med et godt drys inden de ristede kaffe-noter fra fadet titter frem. I munden fyldig og powerfuld uden at være overgjort. Vild og kompleks uden at være usammenhængende. Alle elementer finder sammen i en saftig finish med silkefine tanniner og underskøn mineralitet. En opvisning i Syrah fra Nord Rhône! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Guy Farge Saint Joseph Passion de Terrasses 2019
94-97/100 Houlberg
"6 Thumbs Up. Vildt dejlig næse ... det er knuste sten, granitskærver, stenbrud og hårde bjergarter, baconfedt, hængt oksekød, mejeri, ymer og en spids blyant med masser af bly, violer, rosenblade, lækker og mørk frugt med afgrundsdyb dybde. Det er brombær, solbær, hindbær, sorte kirsebær, koncentreret og bare intens med en snert sødme. Det suppleres med lakridspiber og engelsk lakrids, en vis lethed, tør og let blomsterstøv og alt afstemt, balanceret, meget kompleks og imponerende. I smagen har vinen en vis friskhed med let, bitter og vital, levende frugtsyre, totalt frisk frugt med bitre kirsebær, hindbær og endda en omgang ribs samt en stenet rankhed. Det er en syrlig, let, powerfuld og mineralisk magiterning, hvor smagene bare hænger lang tid i din mund. Der er peber, tør eg og markante tanniner, som blot ligger flere lag på ... vitterlig en drøngod og stringent Saint Joseph." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 369,95)
96/100 Rasmus Christensen, WineWherever
"Karakterfuld og parfumeret duft hvor nye nuancer hele tiden bliver ved med at dukke frem. Mørke bær, friske urter, råt kød, efterårsskovbund, kraftige fingrynede tanniner, velkontrolleret frugt og en frembrusende høj syre, der næsten føles som en knytnæve i munden. Kølig, energisk og intens. Kombinationen af alle de her udtryksfulde elementer kommer til at fremstå meget levende og autentisk, og det udtryk er jeg vild med."
93/100 Decanter
"Wow, what a nose! This is a deeply resinous and spicy expression of Saint-Joseph. Very concentrated, quite low in acidity. There's a slight grape-pip bitterness, probably from the oak. A little drying on the finish. Still needs time to come together, could be really excellent when the time comes. 100-year-old vines, no destemming."
17+/20 Jancis Robinson
"Tasted blind. Spicy and very vibrant nose with crushed violets and raspberry. Superb fresh acidity and an elegant lightness of touch, with structured and layered tannins. Good concentration of fruit behind this and a long fresh textured finish."
.......
Tidligere årgange:
99/100 Verema (årg. 2018)
96/100 Robert Parker (årg. 2017)
“From vines planted in 1904 that yielded just 20-25 hectoliters per hectare, the 2017 Saint Joseph Passion de Terrasses boasts a stunning, complex bouquet of roses and ripe stems (it was vinified using only whole clusters), black olives and black cherries. It's medium to full-bodied, concentrated yet silky, with awesome texture and length on the mouthwatering finish. Truly a tour de force, this beauty should drink well through 2035.”
95/100 Decanter (årg. 2017)
” Passion de Terrasses is sourced from vines over a century old, grown on steep granite slopes. The fruit is 100% whole bunch, fermented with indigenous yeasts then matured for 12 months in five-year-old 400l oak barrels. The wine is very full, with ripe fruit, fresh juice and powerful, fine, massy tannins coating the palate. This is hugely powerful, but not from the oak, alcohol or overripeness. It's very long, with a huge tannic heft that will take time to settle. It narrowly avoids overextraction and makes a huge impression.”
Nyd den til peberbøf, rosa lam, andebryst, vildtkød, gris, svamperetter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på 100% Syrah fra mere end 100 år gamle vinstokke på svimlende stejle, granitholdige vinterrasser. Guy og Thomas Farge lader mosten spontangære med 100% hele drueklaser, inden 12 måneders modning på 5 år gamle 400 liters franske tonneaux-fade.
Om Domaine Guy Farge
Historien om Domaine Guy Farge begynder i 1920, da Henri Farge køber 12 hektar prima beliggende vinmarker af en tidligere general. Der skal dog gå indtil flere generationer, før Saint Josephs måske allerdygtigste producent begynder at lave vin i eget navn.
Da Guy Farge overtager vingården i 1978, har han allerede store drømme om egen vinproduktion. Af forskellige årsager fortsætter Guy dog familiens tradition med at levere druer til kooperativet i Tain, hvor han selv lader sig vælge til bestyrelsen.
I 2007 er Guy endelig klar til at tage springet. Han færdiggør sin ønologuddannelse på universitetet i Suze la Rousse, stopper på kooperativet og lancerer sine første vine i eget navn.
Siden er Domaine Guy Farge, der er beliggende i toplandsbyen St-Jean-de-Muzols, vokset fra 12 til 22 hektar, som spreder sig fra den sydligste del af St-Jospeh og endnu længere sydpå til Cornas og St-Peray. I dag er det Guys søn, Thomas, der viderefører sin fars stræben efter at fremelske terroirvine af allerfineste kvalitet.
De fleste af vinmarkerne ligger på meget stejle, terrasserede skråninger, som familien kultiverer med hestepløjning og uden brug af herbicider. Der lægges vægt på bevaring af gamle vinstokke, hvoraf de ældste daterer sig helt tilbage til 1904.
Efter manuel druehøst handler al indsats i kælderen om optimering af kvaliteten: Brug af tyngdekraften til at flytte druer og most under vinificeringen; terroir-orienteret spontangæring med vinmarkens og -kælderens naturligt forekommende gærstammer; minimal mekanisk ekstraktion af farve, smag og tannin fra drueskindet; brug af skånsomme pneumatiske pumper.
De fleste vine laves med hele drueklaser, og de forskellige trin i vinificeringen sker i overensstemmelse med månens cyklus.