



Guy Farge & Usseglio Oxymore 2019
“For legal reasons geographical locations of the plots cannot be revealed.”
En ulovlig opskrift på Rhône-vin i verdensklasse…
Kan du forestille dig smagen af 99 points Grenache fra Châteuneuf-du-Pape blandet med 97 points Syrah fra Nordrhône?
Oxymore 2019 er første årgang af et unikt samarbejde mellem Domaine Raymond Usseglio fra Châteauneuf-du-Pape og Domaine Guy Farge i Saint-Joseph. Kultproducenterne skaber deres fælles vin på topdruer fra mere end 60 år gamle vinstokke!
Resultatet er et mineralsk og peberkrydret Rhône-mesterværk med rankhed fra nord og sexet frugtcharme fra syd.. Wauw!
Trods smag og ratings i verdensklasse er denne nye ”Super Rhône” dog så OUTLAW, at den franske vinlov kun tillader rødvinen under det alt for beskedne navn Vin de France. Nedklassificeringen smitter heldigvis positivt af på prisen, så du her får både kvalitet og value i særklasse!
Nyd den til grillet lam og oksekød – gerne krydret med peber, hvidløg og middelhavsurter. Prøv også simreretter, kraftige tapas, vildtkød og modne oste. Servér ved 16-18°C
Oxymore 2019 er sammenstukket af tre komponenter.
1) 65% Syrah fra 60 år gamle vinstokke på Domaine Guy Farges bedste skråninger med ren granitjord i det nordlige Rhône. De hele drueklaser gærer på ståltank med 30 dages udblødning af drueskallerne, inden vinen modner på 3-5 år gamle barriquefade fra Allier i det centrale Frankrig.
2) 30% Grenache fra Domaine Raymond Usseglio i Châteauneuf-du-Pape. Grenache-frugten fra over 60 år gamle buskvine gærer på betontank med delvis afstilkning samt 21 dages macertionstid, inden vinen moder på betontank.
3) 5% Counoise fra Domaine Raymond Usseglio i Châteauneuf-du-Pape. Druerne, der selekteres fra en parcel med de berømte rullesten, galets roulés, afstilkes 100% inden gæring med frugtbevarende temperaturstyring på ståltank. Efter 21 dages maceration af drueskindet omstikkes vinen til 8 måneders modning på mellestore franske egetræsfade.
Samlet produktion: 6.428 flasker.
Hvordan smager Guy Farge & Usseglio Oxymore 2019?
Ved ophældningen mørk kirsebærrød med sort kerne og lilla kant… Næsen drager med intenst parfumeret superduft af viol, sort peber, hindbær, modne blåbær, kirsebærlikør, brombær og sorte blommer, der åbner for komplekse anstrøg af røget kød, knust granit, skovbund, garrigueurter, lakrids, chokolade og ristede kaffebønner… Vinen lægger sig silkeblød og lækker cremet på tungen, hvor smagen træder i karakter med sit geniale sammensurium af frugtcharme, rankhed, finesse og kompleksitet. Associationerne farer både til Châteauneuf og til Côte-Rôtie. Det absolut bedste fra to verdener... i ét og samme superglas! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Om Domaine Farge
Historien om Domaine Guy Farge begynder i 1920, da Henri Farge køber 12 hektar prima beliggende vinmarker af en tidligere general. Der skal dog gå indtil flere generationer, før Saint Josephs måske allerdygtigste producent begynder at lave vin i eget navn.
Da Guy Farge overtager vingården i 1978, har han allerede store drømme om egen vinproduktion. Af forskellige årsager fortsætter Guy dog familiens tradition med at levere druer til kooperativet i Tain, hvor han selv lader sig vælge til bestyrelsen.
I 2007 er Guy endelig klar til at tage springet. Han færdiggør sin ønologuddannelse på universitetet i Suze la Rousse, stopper på kooperativet og lancerer sine første vine i eget navn.
Siden er Domaine Guy Farge, der er beliggende i toplandsbyen St-Jean-de-Muzols, vokset fra 12 til 22 hektar, som spreder sig fra den sydligste del af St-Jospeh og endnu længere sydpå til Cornas og St-Peray. I dag er det Guys søn, Thomas, der viderefører sin fars stræben efter at fremelske terroirvine af allerfineste kvalitet.
De fleste af vinmarkerne ligger på meget stejle, terrasserede skråninger, som familien kultiverer med hestepløjning og uden brug af herbicider. Der lægges vægt på bevaring af gamle vinstokke, hvoraf de ældste daterer sig helt tilbage til 1904.
Efter manuel druehøst handler al indsats i kælderen om optimering af kvaliteten: Brug af tyngdekraften til at flytte druer og most under vinificeringen; terroir-orienteret spontangæring med vinmarkens og -kælderens naturligt forekommende gærstammer; minimal mekanisk ekstraktion af farve, smag og tannin fra drueskindet; brug af skånsomme pneumatiske pumper.
De fleste vine laves med hele drueklaser, og de forskellige trin i vinificeringen sker i overensstemmelse med månens cyklus.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold