
Guy Farge Cornas Reynard 2018
Allerede i debut-årgangen sendte vinen chokbølger gennem de granitholdige skråninger i Cornas, da den endte som en delt nr. 1 i Decanters smagning af mere end 300 Rhône-vine. Side om side med 1500 kr. kultvinen fra Auguste Clape... Nu bliver det endnu vildere!
Årgang 2018 er nemlig blandt de allerbedste i Nordrhône i dette årtusinde og Guy Farge forvalter betingelserne til perfektion. Jeb Dunnuck har tidligere udtalt, at Reynard er det fineste ”lieu-dit” i hele Cornas, så du kan ikke få et bedre terroir.
I kælderen bruges der 100 % hele drueklaser i fremstillingen, hvilket giver en ekspressiv, aromatisk karakter til den kødfulde Syrah, der også får smagskompleksitet fra et år på egetræsfade.
På rekordtid har Guy Farge Reynard klemt sig ind i toppen af Nordrhône-hierarkiet og byder på unik value-for-money. Hvor tit får man chancen for at smage en af Frankrigs og verdens største rødvine på Syrah-druen – til dén pris?
100% whole-cluster. Vi er tildelt beskedne 10 kasser. Først til mølle…
Nyd den til peberbøf, rosa lam, andebryst, vildtkød, gris, svamperetter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Historien om Domaine Guy Farge begynder i 1920, da Henri Farge køber 12 hektar prima beliggende vinmarker af en tidligere general. Der skal dog gå indtil flere generationer, før Saint Josephs måske allerdygtigste producent begynder at lave vin i eget navn.
Da Guy Farge overtager vingården i 1978, har han allerede store drømme om egen vinproduktion. Af forskellige årsager fortsætter Guy dog familiens tradition med at levere druer til kooperativet i Tain, hvor han selv lader sig vælge til bestyrelsen.
I 2007 er Guy endelig klar til at tage springet. Han færdiggør sin ønologuddannelse på universitetet i Suze la Rousse, stopper på kooperativet og lancerer sine første vine i eget navn.
Siden er Domaine Guy Farge, der er beliggende i toplandsbyen St-Jean-de-Muzols, vokset fra 12 til 22 hektar, som spreder sig fra den sydligste del af St-Jospeh og endnu længere sydpå til Cornas og St-Peray. I dag er det Guys søn, Thomas, der viderefører sin fars stræben efter at fremelske terroirvine af allerfineste kvalitet.
De fleste af vinmarkerne ligger på meget stejle, terrasserede skråninger, som familien kultiverer med hestepløjning og uden brug af herbicider. Der lægges vægt på bevaring af gamle vinstokke, hvoraf de ældste daterer sig helt tilbage til 1904.
Efter manuel druehøst handler al indsats i kælderen om optimering af kvaliteten: Brug af tyngdekraften til at flytte druer og most under vinificeringen; terroir-orienteret spontangæring med vinmarkens og -kælderens naturligt forekommende gærstammer; minimal mekanisk ekstraktion af farve, smag og tannin fra drueskindet; brug af skånsomme pneumatiske pumper.
De fleste vine laves med hele drueklaser, og de forskellige trin i vinificeringen sker i overensstemmelse med månens cyklus.
Hvordan smager Guy Farge Cornas Reynard 2018?
Topvinen præsenterer sig med en dyb, næsten natsort, kirsebærrød farve i glasset. Aromatisk, ekspressiv næse med florale strejf af tørrede violer, hindbæressens, brombær og blåbær, der følges komplekst på vej af peber, lakrids, jod, tørret kød, brændt jord og ristede kaffebønner. I munden kraftfuld med stor lakridset frugtkoncentration og flot integreret fad. Vinen hænger længe i munden og slutter med kompleks, røget mineralitet og meget fine tanniner. Kæmpestor Syrah fra den magiske årgang 2018! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Guy Farge Cornas Reynard 2018 passer godt til...
Om Domaine Farge
Historien om Domaine Guy Farge begynder i 1920, da Henri Farge køber 12 hektar prima beliggende vinmarker af en tidligere general. Der skal dog gå indtil flere generationer, før Saint Josephs måske allerdygtigste producent begynder at lave vin i eget navn.
Da Guy Farge overtager vingården i 1978, har han allerede store drømme om egen vinproduktion. Af forskellige årsager fortsætter Guy dog familiens tradition med at levere druer til kooperativet i Tain, hvor han selv lader sig vælge til bestyrelsen.
I 2007 er Guy endelig klar til at tage springet. Han færdiggør sin ønologuddannelse på universitetet i Suze la Rousse, stopper på kooperativet og lancerer sine første vine i eget navn.
Siden er Domaine Guy Farge, der er beliggende i toplandsbyen St-Jean-de-Muzols, vokset fra 12 til 22 hektar, som spreder sig fra den sydligste del af St-Jospeh og endnu længere sydpå til Cornas og St-Peray. I dag er det Guys søn, Thomas, der viderefører sin fars stræben efter at fremelske terroirvine af allerfineste kvalitet.
De fleste af vinmarkerne ligger på meget stejle, terrasserede skråninger, som familien kultiverer med hestepløjning og uden brug af herbicider. Der lægges vægt på bevaring af gamle vinstokke, hvoraf de ældste daterer sig helt tilbage til 1904.
Efter manuel druehøst handler al indsats i kælderen om optimering af kvaliteten: Brug af tyngdekraften til at flytte druer og most under vinificeringen; terroir-orienteret spontangæring med vinmarkens og -kælderens naturligt forekommende gærstammer; minimal mekanisk ekstraktion af farve, smag og tannin fra drueskindet; brug af skånsomme pneumatiske pumper.
De fleste vine laves med hele drueklaser, og de forskellige trin i vinificeringen sker i overensstemmelse med månens cyklus.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage