
Guy Farge Cornas Harmonie 2019
Det udsolgte topkøb er endelig tilbage… nu i Nordrhône bedste årgang siden 2015!
Cornas Harmonie over går sig selv. Guy Farges lækre rødvin, der i forrige årgang blev året bedste Cornas-køb i Decanter, byder i superårgangen 2019 på helt forrygende frugtfylde og en ekstra procent alkohol!
Mørk, koncentreret og og perfekt peberkrydret med de helt rigtige strejf af læder og røget kød… Alt hvad du drømmer om i en stor Nordrhône.
Kvaliteten matcher nemt mange langt dyrere konkurrenter fra Hermitage og Côte Rôtie, og i det hele taget er det sin sag af finde større koldklima-Syrah i verden til prisen. Få flasker.
Nyd den til peberbøf, rosa lam, andebryst, vildtkød, gris, svamperetter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Guy Farge Cornas Harmonie 2019?
Nyskænket præsenterer Cornas Harmonie 2019 sig mørklilla med næsten sort kerne… Næsen lover textbook Nordrhône fra øverste hylde! Violer, lavendel, parfumerede hindbær, brømbær og cassis vælter op fra glasset fuldt af knus sort peber, læder, røget kød, brændt jord, sorte oliven, kaffegrums og chokolade... I munden Cornas-klassisk med sin silkebløde, mørke frugtfylde. Du fornemmer straks topårgangens seriøse fylde og kvalitet, der i den lange og smukt nuancerede finish folder sig ud med udsøgte krydderier og imponerende kompleksitet. Hele herligheden ulminerer med perfekt afstemte tanniner og et krydret touch af peber, der nærmest skriger på en god steak! Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Guy Farge Cornas Harmonie 2019 passer godt til...
Om Domaine Farge
Historien om Domaine Guy Farge begynder i 1920, da Henri Farge køber 12 hektar prima beliggende vinmarker af en tidligere general. Der skal dog gå indtil flere generationer, før Saint Josephs måske allerdygtigste producent begynder at lave vin i eget navn.
Da Guy Farge overtager vingården i 1978, har han allerede store drømme om egen vinproduktion. Af forskellige årsager fortsætter Guy dog familiens tradition med at levere druer til kooperativet i Tain, hvor han selv lader sig vælge til bestyrelsen.
I 2007 er Guy endelig klar til at tage springet. Han færdiggør sin ønologuddannelse på universitetet i Suze la Rousse, stopper på kooperativet og lancerer sine første vine i eget navn.
Siden er Domaine Guy Farge, der er beliggende i toplandsbyen St-Jean-de-Muzols, vokset fra 12 til 22 hektar, som spreder sig fra den sydligste del af St-Jospeh og endnu længere sydpå til Cornas og St-Peray. I dag er det Guys søn, Thomas, der viderefører sin fars stræben efter at fremelske terroirvine af allerfineste kvalitet.
De fleste af vinmarkerne ligger på meget stejle, terrasserede skråninger, som familien kultiverer med hestepløjning og uden brug af herbicider. Der lægges vægt på bevaring af gamle vinstokke, hvoraf de ældste daterer sig helt tilbage til 1904.
Efter manuel druehøst handler al indsats i kælderen om optimering af kvaliteten: Brug af tyngdekraften til at flytte druer og most under vinificeringen; terroir-orienteret spontangæring med vinmarkens og -kælderens naturligt forekommende gærstammer; minimal mekanisk ekstraktion af farve, smag og tannin fra drueskindet; brug af skånsomme pneumatiske pumper.
De fleste vine laves med hele drueklaser, og de forskellige trin i vinificeringen sker i overensstemmelse med månens cyklus.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold